7 produse naturale pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț
 

7 produse naturale pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț

Puteți folosi aloe vera pentru a elimina mirosul neplăcut de la subraț datorită proprietăților sale antibacteriene, care ajută la neutralizarea microorganismelor. Descoperiți mai jos și alte opțiuni!
7 produse naturale pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț

Ultima actualizare: 04 noiembrie, 2022

Deși este mai mult o problemă cosmetică decât o problemă de sănătate, mirosul neplăcut de la subraț este o adevărată pacoste pentru persoanele afectate. Corpul uman are mai mult de 2 milioane de glande sudoripare, care reglează temperatura prin transpirație. Însă, transpirația este hrana ideală pentru bacteriile ce provoacă mirosuri neplăcute.

Există deodorante și antitranspirante care vă ajută să controlați transpirația și mirosurile de la subraț. Dar unii oameni preferă produsele naturale. Vestea bună este că există o mulțime de produse naturale simple și eficiente pentru a elimina mirosul axilelor. Astăzi vă vom prezenta 7 dintre modalitățile noastre preferate de a scăpa de mirosul neplăcut de la subraț. Încercați-le și voi!

7 produse naturale pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț

Mirosul neplăcut al corpului poate fi cauzat de modificările hormonale, exercițiile fizice, climatul cald sau anumite boli, cum ar fi diabetul. Din fericire, există multe opțiuni eficiente pentru a elimina problema.

Desigur, este necesar să aveți o igienă optimă, să eliminați regulat părul de la subraț și să purtați haine respirabile care nu acumulează transpirația. De asemenea, puteți încerca antiperspirante și deodorante din comerț, care sunt adesea foarte eficiente. În ceea ce privește produsele naturale, trebuie să știți că nu există suficiente dovezi științifice ale eficacității lor. Cu toate acestea, majoritatea sunt sigur și, ieftine și oferă rezultate satisfăcătoare.

1. Suc de lămâie și bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț

Combinând suc de lămâie și bicarbonat de sodiu, veți obține un amestec natural excelent pentru reducerea excesului de transpirație și eliminarea bacteriilor care cauzează mirosuri.

Aveți nevoie de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1/2 lămâie. Presărați bicarbonatul de sodiu pe jumătatea de lămâie var și masați ușor axilele. Așteptați să se usuce complet și ștergeți orice reziduu. Faceți acest lucru în fiecare dimineață.

2. Apă de pin

Acele de pin au proprietăți antibacteriene și acționează ca un antiperspirant natural, dar nu există studii în acest sens. Cu toate acestea, le puteți folosi împotriva transpirației și mirosului neplăcut de la subraț.

Folosiți 1 mână de ace de pin la 1 litru de apă. Puneți acele de pin și apa într-o oală și lăsați totul să fiarbă timp de 20 de minute Apoi, strecurați lichidul și puneți-l în apa baie. Repetați de câte ori este nevoie pentru a evita transpirația excesivă

3. Aloe vera

Aloe vera pentru a reduce mirosul neplăcut de la subraț

Gelul din planta de aloe vera are proprietăți antibacteriene. Prin urmare, poate ajuta la controlul mirosului urât cauzat de bacteriile de la subraț.

Folosiți 2 linguri de gel de aloe vera. Frecați gelul de aloe pe axile și lăsați-l să se usuce. Ștergeți excesul cu un șervețel, deoarece poate murdări îmbrăcămintea.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere combate bacteriile și transpirația excesivă. Un studiu publicat în Scientific Reports arată faptul că acest ingredient are capacitatea de a combate mai multe tipuri de bacterii. Cu toate acestea, nu există dovezi care să demonstreze că elimină mirosul axilelor. În plus, nu se recomandă aplicarea pe pielea sensibilă, deoarece poate fi iritant.

Folosiți 4 linguri de oțet de mere, 1 lingură de alcool, 1/4 cană de apă și 1 o dischetă din bumbac. Amestecați totul și aplicați lichidul la subraț. Așteptați să se usuce și repetați de două ori pe zi.

5. Cimbru și rozmarin

Puteți folosi ceaiul de cimbru și rozmarin pentru clătire pentru a controla transpirația excesivă și mirosurile neplăcute. Ambele plante au proprietăți antibacteriene.

Folosiți 1 legătură de cimbru, 1 legătură de rozmarin și 2 litri de apă. Fierbeți apa și adăugați ierburile. Fierbeți totul la foc mic timp de 10 minute. După răcire, puneți lichidul în apa de baie. Puteți folosi o compresă pentru a-l aplica direct pe axile.

6. Felii de cartof

Feliile de cartof sunt folosite pentru a reîmprospăta pielea. În plus, cartoful este ca aliat pentru a combate mirosurile anormale ale corpului. Folosiți 2 felii de cartof. Puneți-le pe axile și țineți-le acolo timp de 20 de minute Apoi, repetați acest tratament de două până la trei ori pe zi.

7. Amidon

Amidon extras din tuberculi

Amidonul este un produs absorbant care vă poate ajuta să gestionați transpirația excesivă și să controlați mirosurile de la subraț. Îl puteți amesteca cu bicarbonat de sodiu pentru rezultate mai bune.

Folosiți 1 lingură de amidon și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecați cele două ingrediente într-un castron mic pentru a face un deodorant uscat. Spălați-vă axilele și uscați-le bine înainte de a aplica pulberea. Dacă vă deranjează pulberea, o puteți folosi noaptea.

Există mai multe alternative pentru a preveni mirosul neplăcut de la subraț. Cu toate acestea, trebuie să aveți o igienă bună și să purtați haine care să împiedice acumularea transpirației. De asemenea, trebuie să rețineți că aceste remedii naturale nu sunt la fel de puternice ca produsele comerciale. Cu toate acestea, sunt o opțiune eficientă fără efecte adverse.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Callejas, M. A., Grimalt, R., & Cladellas, E. (2010). Actualización en hiperhidrosis. Actas Dermo-Sifiliográficas. https://doi.org/10.1016/j.ad.2009.09.004
  • Corral, Laura & Post, Laurie & MONTVILLE, THOMAS. (2006). Antimicrobial Activity of Sodium Bicarbonate. Journal of Food Science. 53. 981 – 982. 10.1111/j.1365-2621.1988.tb09005.x.
  • Macía, I., Moya, J., Ramos, R., Rivas, F., Ureña, A., Rosado, G., … Saumench, J. (2010). Hiperhidrosis primaria. Situación actual de la cirugía del simpático. Cirugia Espanola. https://doi.org/10.1016/j.ciresp.2009.12.014
  • del Boz, J., Padilla-España, L., & Segura-Palacios, J. M. (2014). Técnica de infiltración de toxina botulínica en hiperhidrosis axilar. Actas Dermo-Sifiliográficas. https://doi.org/10.1016/j.ad.2013.11.006
  • Nejatzadeh-Barandozi F. Antibacterial activities and antioxidant capacity of Aloe vera. Org Med Chem Lett. 2013;3(1):5. Published 2013 Jul 19. doi:10.1186/2191-2858-3-5
  • Liu Q, Meng X, Li Y, Zhao CN, Tang GY, Li HB. Antibacterial and Antifungal Activities of Spices. Int J Mol Sci. 2017;18(6):1283. Published 2017 Jun 16. doi:10.3390/ijms18061283

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.