4 remedii naturale pentru abdomenul umflat
 

4 remedii naturale pentru abdomenul umflat

Burta umflată este o problemă care afectează multe persoane. Astăzi vom descoperi cum să-i facem față cu ajutorul unor remedii din plante care sunt foarte eficiente în tratarea acestei afecțiuni.
4 remedii naturale pentru abdomenul umflat
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Distensia abdominală este adesea însoțită de durere și disconfort. Persoana bolnavă nu știe care este cauza care provoacă această problemă. Din acest motiv, astăzi vom descoperi 4 remedii naturale pentru abdomenul umflat!

Intoleranța la anumite alimente sau ingrediente (de exemplu, gluten) poate fi una dintre cauzele umflării abdomenului. De asemenea, consumul de mese copioase, mestecatul cu gura deschisă sau consumul de băuturi carbogazoase pot fi cauze ale distensiei abdominale.

4 remedii naturale pentru abdomenul umflat

Înainte de a ști cum să tratezi o burtă umflată, este important să știi care sunt cauzele inflamației. Una dintre cauze este excesul de gaze, mai ales după mese. Mesele copioase necesită un efort suplimentar al stomacului, prelungind digestia și generând disconfort gastric.

În mod normal, pentru a trata burta umflată, folosim diferite medicamente (în principal tablete masticabile) care ne permit să reducem acea inflamație și să ne simțim mai bine. Cu toate acestea, există opțiuni mult mai naturale.

1. Mușețel

Mușețelul pe lista de remedii naturale pentru abdomenul umflat

Mușețelul este un excelent remediu pe bază de plante pentru a trata burta umflată. De fapt, după cum arată articolul publicat de Jurnalul Mexican de Științe Agricole, este ideal pentru tratarea oricărei probleme de stomac.

De exemplu, după o masă copioasă, consumul de mușețel ne va ajuta să grăbim digestia pentru a ne simți mai bine. Vă recomandăm să îl consumați mai ales noaptea. Pe lângă tratarea burticii umflate și prevenirea acesteia, promovează o odihnă bună.

2. Mentă

Menta este un alt remediu foarte bun pentru a ameliora abdomenul umflat. Infuziile de mentă sunt foarte recomandate după masă. Oferă o senzație imediată de bine și favorizează digestia. Menta are și proprietăți antioxidante și antibacteriene, așa cum se arată în acest articol.

De asemenea, una dintre proprietățile sale unice este gustul foarte proaspăt. Putem adăuga puțină lămâie sau puțină miere. Este bine să o consumăm după masa principală. Noaptea, este mai bine să optăm pentru mușețel.

3. Dafin

Dafinul pe lista de remedii naturale pentru abdomenul umflat

 

Dafinul este un alt remediu eficient din plante pentru a trata inflamația abdominală. Putem să achiziționăm frunze și să pregătim un ceai.

Unii oameni consideră că dafinul este un adevărat tonic pentru stomac. Este suficient să adăugăm câteva foi de dafin într-o cratiță cu apă pe care o vom fierbe. După ce am strecurat rezultatul, ne putem bucura de o infuzie foarte benefică.

4. Fenicul

Va trebui să pregătim feniculul așa cum am făcut cu dafinul. Această plantă are un efect antiinflamator care o face excelentă pentru ameliorarea burticii umflate și pentru promovarea expulzării gazelor. Feniculul este benefic după o masă copioasă.

Recomandare pentru abdomenul umflat

Deși putem trata problema cu remedii naturale pentru abdomenul umflat, dacă apare frecvent, trebuie să mergem la medic. Poate că soluția este eliminarea alimentelor care provoacă această reacție în organism.

În prezent, numărul persoanelor cu un anumit tip de intoleranță a crescut considerabil, așa că trebuie să fim conștienți de posibilitatea ca aceasta să fie cauza abdomenului umflat.

Femeie cu dureri gastrice

De asemenea, trebuie să ne îmbunătățim obiceiurile alimentare. Mâncatul încet și fără grabă (stând jos), mestecând foarte bine fiecare aliment și fără a exagera sunt aspecte de care este important să ținem cont.

Suferiți de obicei de balonare după masă? Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă simțiți mai bine dacă suferiți de această problemă de sănătate.

De asemenea, vă încurajăm să consultați medicul dacă aceasta este o problemă frecventă sau dacă bănuiți că ați putea avea o intoleranță la un aliment.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bixquert Jiménez, M.. (2004). Dispepsia funcional. Revista Española de Enfermedades Digestivas96(6), 427.
  • Gómez, M., Reyes, S., & Paredes, L. (2015). La Manzanilla y sus propiedades Medicinales. Revista de Investigación e Información En Salud10(23), 54–58.
  • He, W., & Huang, B. (2011, August 18). A review of chemistry and bioactivities of a medicinal spice: Foeniculum vulgare. Journal of Medicinal Plants Research.
  • Marques, A., Teixeira, B., & Nunes, M. L. (2016). Bay laurel (Laurus nobilis) oils. In Essential Oils in Food Preservation, Flavor and Safety (pp. 239–246). Elsevier Inc.
  • Muñoz-Velázquez, E. E., Rivas-Díaz, K., Loarca-Piña, Ma. G. F., Mendoza-Díaz, S., Reynoso-Camacho, R., & Ramos-Gómez, M. (2018). Comparación del contenido fenólico, capacidad antioxidante y actividad antiinflamatoria de infusiones herbales comerciales. Revista Mexicana de Ciencias Agrícolas3(3), 481–495.
  • Singh, R., Shushni, M. A. M., & Belkheir, A. (2015). Antibacterial and antioxidant activities of Mentha piperita L. Arabian Journal of Chemistry8(3), 322–328.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.