Remedii naturale pentru fața arsă de soare
 

Remedii naturale pentru fața arsă de soare

Pentru a trata fața arsă de soare puteți folosi remedii naturale eficiente. Cu toate acestea, nu există un tratament mai bun decât prevenția eficientă.
Remedii naturale pentru fața arsă de soare
Cesar Paul González

Verificat și aprobat de biologul Cesar Paul González.

Ultima actualizare: 18 aprilie, 2023

Fața arsă de soare este o problemă foarte comună vara. Această afecțiune apare în câteva ore de la expunerea la soare sau solar. Expunerea intensă și repetată la soare crește riscul de apariție de leziuni și boli, cum ar fi piele uscata sau ridată, petele închise la culoare și aspre și cancerul de piele. Descoperiți cele mai bune remedii naturale pentru fața arsă de soare!

Nu uitați că nu există un tratament mai bun decât prevenția. Protejați-vă pielea cu loțiune de protecție solară dacă vă expuneți la radiații solare intense. În plus, trebuie să vă protejați pielea atât în zilele însorite, cât și în zilele reci sau înnorate, deoarece razele UV continuă să pătrundă în organism.

Efectele soarelui și cancerul de piele

Pielea folosește lumina soarelui pentru sintetizarea vitaminei D. Această vitamină este importantă pentru formarea oaselor. Cu toate acestea, razele ultraviolete pot fi dăunătoare.

Razele UV pătrund în straturile profunde ale pielii, unde pot deteriora sau ucide celulele. Persoanele care au puțină melanină și se ard foarte ușor trebuie să se protejeze și mai mult. În plus, trebuie să limiteze timpul total de expunere și expunerea la soare între orele între 10 și 17.

Expunerea frecventă la razele ultraviolete este principala cauză a cancerului de piele. Prin urmare, este important să detectați petele sau modificările suspecte ale unei leziuni existente pe piele. Detectarea precoce și tratamentul în timp util sunt esențiale pentru creșterea ratei de supraviețuire în cazul cancerului de piele.

Remedii naturale pentru fața arsă de soare

1. Pepene verde și pepene galben

Pepene galben și roșu
Pepenele verde și pepenele galben sunt fructe hidratante care pot răcori pielea după o arsură.

Dacă daunele au apărut deja, există un remediu natural excelent: pepene verde și pepene galben. În cazul pepenelui verde, coaja poate calma arsurile, deoarece are un efect hidratant ridicat.

  • Spălați arsura cu apă rece, iar apoi aplicați ușor coaja unei felii de pepene verde pe zona afectată.
  • Efectul este sporit dacă folosiți și puțină pulpă. Lăsați coaja să stea aproximativ 15 minute și spălați zona din nou cu apă rece.

În cazul pepenelui galben, veți folosi pulpa după ce îndepărtați semințele. Creați o pastă din pulpa zdrobită.

  • Cu tifon steril, întindeți pulpa pe zona arsă și lăsați-o să acționeze aproximativ 10 minute. Apoi, îndepărtați-o și spălați-vă fața cu apă rece.

2. Gel natural de aloe vera

Gelul din planta de aloe vera este plin de apă și nutrienți esențiali care stimulează repararea celulelor pentru a reface pielea deteriorată de soare. Proprietățile sale combat uscăciunea și calmează iritațiile cauzate de arsuri.

  • Tăiați o frunză din această plantă și extrageți gelul. Apoi, curățați zona afectată și aplicați o cantitate generoasă de produs.
  • Așteptați până se usucă și îndepărtați orice exces cu o dischetă umedă. Dacă arsura este recentă, aplicați acest gel de două sau trei ori pe zi.

3. Ceai de mușețel

Ceai de mușețel
Infuzia de mușețel este un tonic natural care ajută la regenerarea pielii și elimină daunele cauzate de razele UV.

Mușețelul are o multitudine de proprietăți medicinale calmante și antiinflamatoare. Este ideal pentru a trata fața arsă de soare și mâncărimea.

  • Pentru a face acest lucru, pregătiți o infuzie și lăsați-o să se răcească. Utilizați o dischetă din bumbac înmuiată în infuzie pentru a aplica lichidul pe zona afectată.

Concluzie…

Deși există multe remedii naturale pentru fața arsă de soare, prevenția este cel mai important aspect. Arsurile solare și razele ultraviolete sunt principalul factor de risc pentru cancerul de piele, așa că nu există scuze pentru a nu vă proteja.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Egoumenides L, Gauthier A, Barial S, et al. A Specific Melon Concentrate Exhibits Photoprotective Effects from Antioxidant Activity in Healthy Adults. Nutrients. 2018;10(4):437. Published 2018 Mar 31.
  • Gürlek Kisacik Ö, Güneş Ü, Yaprakçi MV, Altunbaş K. Effectiveness of bitter melon extract in the treatment of ischemic wounds in rats. Turk J Biol. 2018 Dec 10;42(6):506-516.
  • Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology.
  • Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Rep. 2010;3(6):895–901.
  • Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 6.
  • Visuthikosol V, Chowchuen B, Sukwanarat Y, Sriurairatana S, Boonpucknavig V. Effect of aloe vera gel to healing of burn wound a clinical and histologic study. J Med Assoc Thai. 1995 Aug;78(8):403-9.
  • Watson M, Holman DM, Maguire-Eisen M. Ultraviolet Radiation Exposure and Its Impact on Skin Cancer Risk. Semin Oncol Nurs. 2016;32(3):241–254.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.