Remedii naturiste pentru ameliorarea gastritei
Pentru ameliorarea gastritei, există o serie de remedii naturiste care sunt eficiente. Cu toate acestea, înainte de a intra în detalii, trebuie să vorbim puțin despre această boală. Deci, ce este gastrita? Specialiștii definesc gastrita ca fiind o inflamație a mucoasei stomacului.
Această inflamație poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv stres, infecții, medicamente, consum de alcool, alergii, radiații sau intoxicații alimentare. Cele mai frecvente simptome prezentate de persoanele care suferă de gastrită sunt:
- Durere abdominală
- Greaţă
- Diaree
- Vărsături
- Lipsa poftei de mâncare
Pe parcursul articolului, vă vom prezenta câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să tratați gastrita și simptomele pe care le declanșează această afecțiune.
Recomandăm: 8 sucuri naturale pentru gastrită
Remedii naturiste pentru ameliorarea gastritei
Printre remediile naturale care ajută la ameliorarea simptomelor gastritei, există câteva opțiuni foarte eficiente, precum lemnul dulce.
Această plantă permite tratarea afecțiunilor tractului gastrointestinal și este benefică în ulcerele gastrice. Modalitatea de a efectua tratamentul cu acest produs este prin consumul a 300 – 600 mg de lemn dulce cu jumătate de oră înainte de masă. În acest fel, va fi mult mai eficient în ameliorarea gastritei.
Alte două alimente utile pentru a trata unele simptome ale acestei boli, cum ar fi greața, vărsăturile sau durerile de stomac sunt anghinarea și ghimbirul. Pot ajuta și la vindecarea ulcerelor.
Ghimbirul reduce greața și este bun pentru ameliorarea gastritei grație capacității sale de a acționa ca un antibacterian și de a stimula digestia grăsimilor.
Dacă gastrita a fost generată de Helicobacter pylori, un remediu natural care poate fi foarte util este mentolul. Se obține din planta de mentă și ajută la îmbunătățirea digestiei.
Recomandări
Pentru a încerca să ameliorați gastrita, trebuie să faceți câteva schimbări importante în stilul de viață, mai ales în ceea ce privește alimentația.
Evitați produsele lactate, cel puțin până la dispariția bolii. De asemenea, beți multă apă. Se recomandă cel puțin 8 pahare pe zi. De asemenea, ar trebui să creșteți aportul de vitamina E, deoarece va ajuta la scăderea inflamației stomacului.
O altă modalitate de a calma greața și vărsăturile este prin consumul de semințe de ananas și papaya. Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie consumate crude pentru a avea efect.
Trebuie să planificați foarte bine modul în care veți distribui mesele în timpul zilei. Serviți mai multe mese, de obicei 5 pe zi, cu porții mici.
Evitați mesele copioase. În plus, trebuie să eliminați consumul de alimente acide, prăjeli și alimente prea grase sau picante. Ar trebui să faceți același lucru și cu băuturile alcoolice.
Recomandăm și: Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer
Sfat suplimentar: curățați-vă intestinele
Intestinele sunt o parte fundamentală a procesului de digestie. Pe lângă faptul că permit absorbția nutrienților și expulzarea acelor elemente de care organismul nu mai are nevoie, influențează controlul altor afecțiuni.
În acest caz, gastrita poate fi direct legată de o problemă intestinală, ceea ce înseamnă că aceste organe se află într-o stare în care au nevoie de purificare pentru a-și îmbunătăți funcționarea.
După cum puteți vedea, există multe opțiuni de tratament pentru gastrită, cu care vă puteți îmbunătăți semnificativ starea de sănătate.
Dacă simptomele persistă, mergeți la medic pentru a vă diagnostica corect cazul și a evalua tratamentul.
S-ar putea să te intereseze...