Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer
 

Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer

Bananele verzi pot fi o completare foarte eficientă a tratamentelor convenționale pentru gastrită, deoarece conțin un bioflavonoid care ajută la vindecarea țesuturilor.
Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Banana verde, un fruct tropical cu multe proprietăți benefice pentru sănătate, este folosită de multe persoane ca tratament pentru gastrită și ulcer.

Bananele sunt bogate în amidon, ceea ce le face ideale pentru supe. Din acest motiv, sunt folosite pe scară largă la tropice ca aliment de bază gustos și delicios.

Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer

Adepții medicinei tradiționale au folosit acest fruct mulți ani ca medicament natural. Practic, această utilizare se bazează pe faptul că banana este foarte eficientă în vindecarea simptomelor gastritei, printre care putem evidenția arsurile la stomac și senzația de plenitudine.

Cum apare gastrita?

Gastrită pe fond nervos

Gastrita poate fi declanșată din mai multe motive. Cel mai frecvent este dieta bogată în grăsimi saturate și condimente picante. Mucoasele gastrice, care sunt celulele care căptușesc interiorul stomacului, se inflamează. Funcția lor este de a proteja acest organ de efectele sucurilor gastrice, care sunt foarte acide.

În legătură cu această afecțiune digestivă supărătoare, mai multe studii și publicații ale unor entități recunoscute, precum Federația Spaniolă de Nutriție, au confirmat puterea bananelor verzi în tratamentul natural al unor boli gastrice.

În plus, este evidențiată utilizarea lor în tratamentul eficient al gastritei. În acest fel, putem evita daunele grave pe care această afecțiune le poate provoca în organism în timp. Exemple în acest sens pot fi ulcerele și leziunile țesuturilor stomacului sau ale intestinelor.

Bananele verzi pot fi folosite proaspete, uscate sau măcinate. Oricare dintre aceste forme de consum este la fel de eficientă, potrivit specialiștilor în medicină convențională și terapii alternative sau complementare.

Tratamentul ulcerului cu banană verde

Banana verde conține un ingredient ce ajută la vindecarea mucoasei gastrice. Un grup de cercetători din Marea Britanie a publicat un articol în care prezintă principiile active ale bananei verzi pentru combaterea ulcerului. Substanța a fost identificată sub numele de leucocianidină, un bioflavonoid puternic.

Banana verde este un tratament pentru gastrită și ulcer

 

 

Pentru a verifica efectele benefice ale bananelor în tratamentul împotriva gastritei și daunele pe care această afecțiune le induce, cercetătorilor li s-a dat sarcina de a compara efectele produse de banana verde măcinată și leuocianidina izolată și sintetizată in laborator.

Aceste două substanțe ne protejează foarte eficient împotriva ulcerelor și eroziunii stomacului și a țesuturilor intestinale.

În Indian Journal of Pharmacology, doi cercetători au publicat un studiu care a durat mai bine de 30 de ani. În această cercetare, au fost descoperite proprietățile vindecătoare ale bananei verzi.

Specialiștii au ajuns la concluzia că banana verde este un remediu foarte puternic pentru ameliorarea ulcerului peptic dacă este utilizată ca pudră. Bananele sunt tăiate în felii foarte subțiri și uscate, apoi măcinate fin.

Alte beneficii ale bananelor verzi

Dincolo de cele discutate până acum, putem adăuga următoarele avantaje ale consumului de banane verzi în mod regulat.

  • Ajută la slăbire: Acest lucru se datorează faptului că amidonul rezistent are jumătate din caloriile carbohidraților convenționali. În plus, oferă și fibre.
  • Reduce colesterolul rău și crește colesterolul bun.
  • Previne diabetul: Acest lucru se datorează faptului că reglează nivelul de glucoză din sânge.
  • Oferă energie și ajută la arderea grăsimilor.

După cum putem vedea, bananele verzi sunt doar unul dintre sutele de alimente sănătoase din natură. Cu ajutorul lor, putem preveni bolile în mod natural. Mai mult, dacă suferim deja de una dintre aceste afecțiuni, aceste produse pot fi foarte utile pentru ameliorarea simptomelor sau pentru a pune capăt problemei.

Nu uitați niciodată că nu trebuie să încetați să luați medicamentele prescrise de medic. Bineînțeles că tratamentul naturist este foarte recomandat și eficient, dar nu trebuie să îl înlocuiască niciodată pe cel indicat de medicul curant.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Nadumane, V.K; Timsina, B. Anti-cancer potential of banana flower extract: An in vitro study. Bangladesh Journal of Pharmacology, 2014.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.