Remedii pentru problemele genunchilor
Problemele la genunchi sunt foarte frecvente și pot apărea la orice vârstă, interferând cu multe activități. Există opțiuni naturale și sănătoase pentru întărirea ligamentelor și a tendoanelor genunchilor, care îți permit să te bucuri de o calitate mai bună a vieții. Așadar, în acest articol îți vom oferi câteva remedii naturale eficiente pentru problemele genunchilor.
Genunchiul este una dintre cele mai importante articulații din corp. Dacă este în stare bună, se mișcă ușor, permițându-ți să mergi și să alergi fără probleme. Dacă suferi de uzura genunchilor și simți multă durere, acest articol îți va fi de mare ajutor. Înainte de orice altceva, ar trebui să cunoști funcția tendoanelor și a ligamentelor:
- Tendoanele sunt un țesut fibros responsabil de unirea mușchilor cu oasele.
- Ligamentele, sunt, de asemenea, un țesut fibros, dar unesc oase diferite pentru a le menține stabile.
Potrivit specialiștilor clinicii „Las Condes”, specializată în traumatologie și ortopedie, atunci când durerea este localizată la nivelul unui singur genunchi, cele mai frecvente cauze sunt problemele de menisc, tendinita sau leziunile cartilajului. Mai exact, vorbim despre un traumatism sportiv sau alt traumatism specific.
Atunci când ambii genunchi sunt afectați, există probleme de aliniere slabă sau difuzie rotuliană. Din această cauză, dacă suferi de dureri constante sau foarte puternice la nivelul articulațiilor genunchilor, nu ezita să consulți un specialist, deoarece remediile naturale nu sunt un medicament în sine.
Trebuie să știi faptul că tendoanele și ligamentele au nevoie de o nutriție adecvată, de vitamine și minerale pentru a fi puternice. În acest articol, îți oferim opțiuni alimentare care pot ajuta la prevenirea degenerării ligamentelor și a tendoanelor și, astfel, la prevenirea leziunilor sau a durerilor nedorite.
Remedii pentru problemele genunchilor
Formulă bogată în colagen pentru întărirea ligamentelor și a tendoanelor
Gelatina este o sursă excelentă de nutrienți pentru tendoane și ligamente, conform mai multor studii. Gelatina neutră este cea mai sănătoasă, deoarece conține o cantitate mai mare de așa-numita „proteină de colagen”. În plus, acest aliment contribuie la sănătatea unghiilor, a părului și a pielii.
Încearcă următoarea rețetă:
Ingrediente necesare
- O banană plantain coaptă
- Suc proaspăt de portocale
- 40 g (1,7 oz) de gelatină
- 60 g (2,2 oz) de miere
Mod de preparare
- Mai întâi, stoarce o portocală și zdrobește banana plantain. În mod ideal, ar trebui să utilizezi o banană coaptă, deoarece aceasta oferă cei mai mulți nutrienți.
- Fă un terci fin și adaugă două linguri de miere.
- Apoi, începe să prepari gelatina fără aromă. Aceasta se dizolvă mai întâi în apă, apoi se încălzește ușor, fără a o fierbe. Separat, încălzește sucul de portocale, apoi adaugă gelatina puțin câte puțin pentru a evita cocoloașele.
- Alege o formă de cuburi de gheață. Pune amestecul de gelatină și suc de portocale în matriță și pune-l în frigider. Așteaptă între 15 și 20 de minute pentru ca acesta să se întărească.
- După întărire, scoate forma, pune gelatina pe o farfurie și pune piureul de banană și miere deasupra sau alături.
Bananele sunt un aliment natural care îți oferă energie, proteine și carbohidrați perfecți pentru revitalizarea corpului. Dacă adăugi vitamina C a portocalelor, vei obține un „cocktail medicinal” care merită consumat cel puțin de două ori pe săptămână.
Îți recomandăm:
Smoothie de ovăz, ananas și scorțișoară pentru probleme la genunchi
Acest smoothie este bogat în magneziu, siliciu, vitamina C și bromelaină. Ananasul este cel ce oferă ultima componentă, bromelaina, care este ideală pentru combaterea inflamației la genunchi. Îți recomandăm să bei acest smoothie în fiecare dimineață pentru a maximiza efectul acestuia.
Ingrediente necesare
- 150 g (6 oz) de fulgi de ovăz
- 250 ml de apă
- Suc de ananas
- Suc de portocale
- 40 g (1,7 oz) de miere
- 7 g (0,25 oz) de scorțișoară măcinată
- 40 g (1,7 oz) de migdale zdrobite
Mod de preparare
- Începe prin fierberea apei, apoi adăugă fulgii de ovăz în oală. Amestecă atent și lasă fulgii să se înmoaie bine. Apoi, pune în blender sucul natural de ananas, sucul de portocale, mierea, scorțișoara, migdalele zdrobite și ovăzul gătit.
- Amestecă până când ingredientele se omogenizează. Pentru o zi fierbinte, adaugă câteva cuburi de gheață pentru a te răcori.
Îți recomandăm:
Suc de urzică și lămâie
Urzica este cunoscută ca tratament eficient pentru gută, o formă obișnuită de artrită și, datorită conținutului său de minerale, poate ajuta corpul să reconstruiască cartilajele deteriorate. Combinată cu proprietățile lămâii, urzica face din această băutură o opțiune excelentă pentru a ajuta la întărirea ligamentelor și a tendoanelor de la nivelul genunchilor.
Ingrediente necesare
- 80 g (3 oz) de urzică
- Sucul unei lămâi
- Un litru de apă
Mod de preparare
- Începe prin a fierbe un litru de apă. Apoi, adaugă 80 g (3 oz) de urzică; plantele pot fi proaspete sau uscate, nu contează. Lasă totul să fiarbă. Apoi, ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească 15 minute.
- Va trebui să strecori infuzia și apoi să o pui într-o sticlă de sticlă. Închide sticla și las-o să stea încă o oră. Apoi, o poți bea la temperatura camerei.
- Adaugă câteva picături de lămâie și două linguri de miere. Aroma poate fi puternică, dar folosind acest îndulcitor natural va fi mult mai plăcută și mai sănătoasă. Nu uita să bei acest suc de urzică și lămâie de trei ori pe săptămână pentru a-ți îngriji genunchii.
Cu aceste remedii simple pentru problemele genunchilor, îți poți îmbunătăți sănătatea ligamentelor și a tendoanelor. Consultă întotdeauna medicul dacă durerea este persistentă sau te deranjează foarte tare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Clínica Las Condes [Internet]. n.d. Clínica Las Condes. [Consultado el 19, noviembre, 2018]. Disponible en: https://www.clinicalascondes.cl/CENTROS-Y-ESPECIALIDADES/Especialidades/Traumatologia/Noticias/Te-puede-interesar/%C2%BFPor-que-duelen-las-rodillas-
- Blasco Redondo, R. (2012). Suplementación con bromelina en el daño muscular producido durante el ejercicio físico excéntrico. Estudio Bromesport. Valladolid. Retrieved from http://archivosdemedicinadeldeporte.com/articulos/upload/Original_Bromelina_769_150.pdf
- Gordillo Gordillo, F. A., & Anabel, F. (2018). Estudio farmacognósico de los productos naturales procesados de uso medicinal de Urtica dioica L. (ortiga) y de su extracto vegetal. Retrieved from http://www.dspace.uce.edu.ec/handle/25000/15943