5 condimente utile împotriva durerii de genunchi - Doza de Sănătate
 

5 condimente utile împotriva durerii de genunchi

Descoperă în acest articol modul în care ghimbirul, curcuma, scorțișoara, cuișoarele și piperul Cayenne te pot ajuta să combați durerea de genunchi. Încearcă-le cu încredere!
5 condimente utile împotriva durerii de genunchi
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 06 iulie, 2020

Dacă ai găsit acest articol, cel mai probabil ai nevoie de un remediu natural pentru durerea de genunchi. Poți combate această problemă urmând un tratament adecvat și apelând la anumite condimente utile împotriva durerii de genunchi, care au proprietăți antiinflamatoare și analgezice.

Astăzi, îți arătăm modul în care ghimbirul, curcuma, scorțișoara, cuișoarele și piperul Cayenne te ajută să tratezi durerea de genunchi. Încorporează-le în dietă ca să profiți din plin de beneficiile lor pentru sănătate.

Informații esențiale despre durerea de genunchi

Din păcate, durerea de genunchi este o problemă răspândită, care afectează persoane de toate vârstele. Aceasta poate fi asociată leziunilor de ligament sau de cartilaj, precum și unor tulburări precum artrita, guta sau diverse infecții.

Principalele simptome ale durerii de genunchi sunt inflamațiile și roșeața. Însă unele persoane experimentează și rigiditate, slăbiciune sau instabilitate. În anumite cazuri, pacienții pot să experimenteze mobilitate redusă la întinderea genunchiului sau să audă un scrâșnit atunci când se mișcă.

Indiferent de circumstanțe, este important să consulți un medic pentru a primi un diagnostic corect. Totodată, acest specialist îți poate prescrie un tratament timpuriu, mai ales dacă simptomele sunt deja intense sau se agravează.

Citește în continuare pentru a descoperi ce condimente te pot ajuta să combați durerea de genunchi în mod natural.

Cele mai utile condimente împotriva durerii de genunchi

1. Curcuma

Castron cu pudră de curcuma
Datorită componentului său activ, curcumina, acest condiment natural poate să combată durerile de genunchi. Curcuma acționează asemenea unui agent analgezic și antiinflamator.

Primul ingredient despre care vrem să-ți vorbim este regina condimentelor: curcuma. Acest remediu natural puternic a fost consumat și utilizat în scop medical încă din antichitate datorită proprietăților sale antiinflamatoare, analgezice, antioxidante și hepatoprotectoare.

De fapt, conform anumitor studii, curcuma are un efect mai puternic decât multe medicamente folosite pentru ameliorarea durerilor. În plus, un mare avantaj al acesteia este faptul că nu provoacă reacții adverse. Așadar, ar trebui să fie în fruntea listei de soluții naturale pentru a combate durerea de genunchi.

2. Ghimbirul

Curcuma face parte din aceeași familie cu ghimbirul, care reprezintă un remediu excelent pentru ameliorarea durerilor în mod natural. Poți fie să consumi ghimbir, fie să-l aplici topic sub formă de ulei esențial diluat într-un alt ulei de tip bază.

De pildă, un studiu din 2001, având un grup de subiecți de 247 de persoane, a descoperit o asociere pozitivă între folosirea extractului de ghimbir și reducerea intensității simptomelor osteoartritei genunchiului.

Însă trebuie să ai grijă ce doză de ghimbir consumi, acest condiment putând provoca un ușor disconfort digestiv în anumite cazuri.

3. Piperul Cayenne

Piperul Cayenne conține capsaicină, un compus activ foarte picant, dar și foarte util împotriva durerii. Totodată, asemenea ghimbirului, poți combina tratamentul oral cu unul topic.

Dacă alegi să incluzi piper Cayenne în preparatele tale, reține că acest ingredient irită uneori sistemul digestiv. Pentru a evita acest efect negativ, încorporează-l treptat în dietă.

4. Scorțișoara de Ceylon

Bețișoare de scorțișoară
Scorțișoara conține nutrienți utili împotriva inflamațiilor și durerii. Este un remediu natural foarte eficient dacă este luat concomitent cu alte tratamente pentru durerea de genunchi.

Scorțișoara este un condiment cu proprietăți antiinflamatoare. Poate fi folosită ca tratament topic pentru a reduce durerea și a îmbunătăți mobilitate articulară. Ca să o aplici topic, nu trebuie decât s-o combini cu ingrediente ca uleiul de ghimbir sau cel de susan.

Te sfătuim să optezi pentru scorțișoara de Ceylon. Efectele terapeutice ale acesteia sunt mult mai puternice decât cele ale altor tipuri de scorțișoară. Poți să o adaugi în preparatele dulci sau sărate, să o incluzi în ceaiuri sau s-o iei sub formă de supliment.

5. Cuișoarele

Cuișoarele oferă cantități semnificative de eugenol. Acest compus, prezent și în scorțișoară și nucșoară, are proprietăți analgezice. De fapt, cuișoarele au fost folosite încă din antichitate ca remediu pentru durerea de dinți.

Ca să ameliorezi disconfortul resimțit, poți aplica ulei de cuișoare pe regiunea vizată. Astfel, genunchiul va amorți. Însă trebuie să folosești acest remediu în mod consecvent pentru a obține rezultatele dorite.

Acum că ai aflat câte ceva despre aceste condimente utile împotriva durerii de genunchi, nu le folosi doar pentru a asezona mâncarea. Ele au diverse proprietăți de care poți profita pentru a trata mai multe boli. Încearcă-le pentru a le descoperi toate beneficiile!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Altman, R. D., & Marcussen, K. C. (2001). Effects of a ginger extract on knee pain in patients with osteoarthritis. Arthritis and Rheumatism. https://doi.org/10.1002/1529-0131(200111)44:11<2531::AID-ART433>3.0.CO;2-J
  • Asimi, O. A., Sahu, N. P., & Pal, A. K. (2013). Antioxidant Activity and Antimicrobial Property of Some Indian Spices. International Journal of Scientific and Research Publications.
  • O’Neill, J., Brock, C., Olesen, A. E., Andresen, T., Nilsson, M., & Dickenson, A. H. (2012). Unravelling the Mystery of Capsaicin: A Tool to Understand and Treat Pain. Pharmacological Reviews. https://doi.org/10.1124/pr.112.006163

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.