Rețetă de friptură de vită napoletană
Pentru toți bucătarii cărora le place să fie creativi cu mâncarea, aducem în prim plan această rețetă napoletană de friptură de vită super ușoară și delicioasă. Se poate pregăti din orice tip de carne de vită, atât timp cât urmezi pașii indicați.
Învață să pregătești această masă delicioasă de care toată familia se va bucura. Este atât de simplu!
Carnea de vițel
Carnea de vițel este clasificată drept carne roșie. Textura sa fină o face ușor de mâncat și digerat. Animalul mănâncă iarbă și cereale; așa capătă carnea culoarea roz. În plus, carnea de vițel oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este plină de proteine, grăsimi saturate (mănâncă cu măsură), vitamina B, E și K și minerale esențiale precum fierul, potasiul, fosforul și sodiul.
Când vorbim despre o rețetă „napoletană”, ne referim la ceva care are un topping, cum ar fi pizza (sos de roșii, mozzarella, șuncă și ciuperci, după care se pune la cuptor).
Așadar, vrei să știi cum să faci o friptură de vită napoletană? Dacă răspunsul este da, atunci învață această rețetă ușoară și delicioasă, pe care chiar și cei mici o vor adora!
Rețetă de friptură de vită napoletană ușor de preparat
Nu trebuie să ai un cuptor pentru această rețetă. Se poate face și folosind un cuptor cu microunde. De asemenea, poți folosi un arzător pentru a găti sosul și brânza. După cum am menționat mai devreme, carnea pe care o vom folosi este cea de vițel. Dar poți folosi și carne de pui, porc, miel sau chiar curcan; nu contează tipul atât timp cât folosești fileuri.
Îți recomandăm și:
Ingrediente
- 4 bucăți de carne pentru friptură (1 kg)
- 1 cană de pesmet (200g)
- 1 cană de șuncă mărunțită (200g)
- 3 roșii (300g)
- 1 cană de mozzarella rasă (200g)
- 1 lingură de oregano (15g)
- 4 linguri de ulei de măsline (60ml)
- Prosop de hârtie
- 1 ceapă (100g)
- Frunze de busuioc pentru decor
- 1/2 cană de apă (125ml)
- 1 lingură de sare (15g)
- Folie de aluminiu
Cum se prepară sosul de roșii
- Mai întâi, pune roșiile într-un castron și transformă-le într-o pastă.
- Apoi, adaugă apă până obții un sos gros.
- La final, acoperă cu folie alimentară și pune sosul în frigider.
Cum se prepară friptura de vită napoletană
- Mai întâi, trage în tigaie fileurile înainte de a le introduce în cuptor pentru a evita ca acestea să rămână crude.
- Pentru a face acest lucru, pune pesmetul pe o farfurie curată și acoperă fileurile cu acesta.
- Apoi, încălzește o parte din uleiul de măsline într-o tigaie. Prăjește fileurile până devin aurii; restul se va găti mai târziu în cuptor.
- Ia carnea de pe foc, așaz-o pe un prosop de hârtie și las-o să se răcească.
- Așază bucățile de carne pe o hârtie de copt. Încearcă să le așezi pe toate într-o singură tavă pentru a reduce timpul necesar gătirii.
- După aceea, acoperă carnea cu sosul de roșii pregătit anterior.
- Acoperă totul cu mozzarella și șuncă.
- Toacă mărunt ceapa și pune-o în tavă.
- Adaugă ierburile și condimentează bine. Gătește carnea în cuptor 10 minute la 180 ºC.
- Scoate friptura din cuptor, las-o să stea puțin și decoreaz-o cu frunzele de busuioc. Poftă bună!
Încearcă și:
Sfaturi suplimentare
- Un truc minunat este marinarea cărnii câteva ore înainte de a o prepara. Pentru aceasta, pune fripturile într-o tavă, acoperă-le cu vin roșu și câteva condimente la alegere și lăsă-le în frigider timp de 2 ore.
- Dacă nu ai un cuptor, poți folosi un cuptor cu microunde. Trebuie doar să gătești carnea timp de 3 minute. Ai grijă să nu o arzi.
- Dacă ai un arzător, poți folosi o folie de aluminiu pentru a trece flacăra pe deasupra și a topi mai repede brânza.
- De asemenea, poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi cârnații sau ciupercile, așa cum ai face la pizza.
Bucură-te de rețeta noastră de friptură de vită napoletană!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.