Rețete de burgeri vegani delicioși

10 Iulie, 2020
Deși burgerii sunt în mod obișnuit produse din carne, în prezent există multe rețete de burgeri vegani preparați din ingrediente vegetale care te vor surprinde prin simplitatea și gustul lor deosebit. Citește mai departe pentru a afla cum să-i pregătești!
 

Burgerii vegani sunt o alternativă la burgerii tradiționali și sunt potriviți pentru cei care, din motive medicale sau morale, nu pot consuma sau nu doresc să consume produse animale. Burgerii vegani sunt o modalitate rapidă și originală de a-ți crește aportul zilnic de produse vegetale. În acest articol, îți vom prezenta două rețete de burgeri vegani delicioși. Alege o variantă în funcție de gusturile și nevoile tale!

2 rețete de burgeri vegani delicioși

În prezent, tot mai multe persoane consumă burgeri vegani, deoarece sunt delicioși și conțin mai puține calorii decât burgerii de vită. Partea cea mai bună este faptul că rețetele sunt variate, astfel încât să te poți bucura de o aromă nouă de fiecare dată.

Încearcă și tu aceste două rețete!

1. Burgeri vegani din quinoa

Quinoa este bogată în proteine vegetale, vitamine (B, C și E) și minerale esențiale (fier și calciu). Această rețetă este ușor de preparat și este o alegere excelentă pentru a include mai multe alimente vegetale în dieta zilnică a copiilor tăi.

Ingrediente necesare

  • 200 g de quinoa
  • 100 g morcovi
  • 70 g fulgi de ovăz
  • 30 ml lapte vegetal
  • 1 ceapă
  • 1 praz
  • Usturoi
  • Pesmet
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Pătrunjel, cimbru și oregano
  • Sare și piper

Îți recomandăm:

Rețete delicioase de empanadas vegane

Burgeri vegani din quinoa
Burgerii vegani din quinoa au un conținut scăzut de calorii și conțin nutrienți foarte benefici pentru sănătate. În plus, îi poți consuma fără probleme în orice moment al zilei.
 

Mod de preparare

  • Pentru început, spală și clătește boabele de quinoa și fierbe-le într-un vas timp de aproximativ 20 de minute.
  • Dă deoparte quinoa și strecoară boabele.
  • Curăță ceapa, usturoiul și prazul și taie legumele în fâșii julienne.
  • Pune legumele într-un blender sau dispozitiv alimentar de procesare și amestecă bine.
  • Deși le poți găti înainte de pasul anterior, nu este necesar să faci acest lucru deoarece îți va lua mai mult timp.
  • Adaugă laptele vegetal, quinoa gătită, ovăzul, sarea și condimente după gust și amestecă.
  • Apoi, decojește, spală și dă prin răzătoare morcovul și amestecă-l în compoziția de mai sus.
  • Adaugă pesmet până obții o textură consistentă.
  • Pune amestecul în frigider pentru câteva ore, astfel încât să nu-și piardă consistența.
  • Poți găti burgerii în două moduri: prăjiți în tigaie sau copți în cuptor.
  • Pentru a-i prăji, pune într-o tigaie ulei de măsline extravirgin, încinge-l și prăjește burgerii. Îndepărtează excesul de ulei cu prosoape de hârtie.
  • Pentru a coace burgerii, pune-i într-o tavă de copt și coace-i timp de zece minute pe fiecare parte la 170 °C, cu căldură de sus și de jos.
  • Să ai poftă!

2. Burgeri vegani din orez

Pentru acești burgeri, ai nevoie de ingrediente de bază pe care probabil le ai deja în cămară. Această rețetă poate fi salvatoare atunci când nu știi ce să gătești! De asemenea, te poate ajuta să nu consumi alimente procesate atunci când îți lipsesc ideile și ingredientele.

Ingrediente necesare

  • 80 g de orez brun
  • 100 g morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • Mălai
  • Pesmet
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper după gust

Citește mai mult:

Alimente potrivite pentru sportivii vegani

Rețete de burgeri vegani simpli
Acești burgeri sunt foarte ușor de preparat, chiar dacă nu ai la dispoziție prea multe ingrediente.
 

Mod de preparare

  • Mai întâi, curăță și taie ceapa, morcovii și usturoiul și pune legumele într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Sotează totul la foc mic aproximativ 15 minute.
  • Adaugă ardeiul roșu anterior tocat și orezul brun fiert. Amestecă bine pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
  • Ia porții mici de compoziție și formează burgerii. Apoi, trece-i prin mălai sau pesmet (după preferințe).
  • Îți recomandăm să folosești o tigaie pentru a găti burgerii dacă i-ai trecut prin făină de porumb, deoarece este posibil să nu se gătească bine în cuptor.
  • Încălzește o cantitate mare de ulei și prăjește burgerii unul câte unul, astfel încât uleiul să nu-și piardă temperatura.
  • Când îi scoți din tigaie, pune-i într-o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
  • Poftă bună!

Pentru a consuma acești burgeri vegani, poți opta pentru chifle din grâu integral cu semințe. Adaugă roșii, maioneză vegană, sos pesto, muștar, brânză vegană, ciuperci sau orice combinație pe care o consideri gustoasă.

Dacă preferi să mănânci burgerii fără pâine, îi poți combina cu rucola, roșii și muștar sau vinegretă clasică. De asemenea, pentru a completa prânzul sau cina, pregătește o cremă de legume (dovleac, dovlecel sau spanac) și consumă fructe la desert. În acest fel, îți vei acoperi pe deplin cerințele nutritive.