Rețetă de mousse de cafea și mascarpone: desert rapid și ușor
 

Rețetă de mousse de cafea și mascarpone: desert rapid și ușor

Vă vom învăța cum să pregătiți un desert care se caracterizează prin aroma sa rafinată și prezența flavonoidelor: mousse-ul de cafea și mascarpone.
Rețetă de mousse de cafea și mascarpone: desert rapid și ușor
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de mousse de cafea și mascarpone este un desert care se prepară rapid și cu puține ingrediente. Este o opțiune care va plăcea aproape tuturor și care poate fi făcută pentru orice situație specială sau sărbătoare. În plus, conține o cantitate mare de fitochimicale cu capacitate antioxidantă, elemente esențiale pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

Înainte de a începe, este necesar să subliniem că puteți să includeți ocazional în alimentație și alte deserturi decât iaurtul sau fructele. Acest lucru nu va afecta negativ starea de sănătate, atât timp cât acestea sunt introduse în contextul unei alimentații echilibrate și variate. Este esențial să ne asigurăm că nu există deficit de nutrienți esențiali.

Ingrediente pentru mousse de cafea și mascarpone

Pentru a pregăti mousse de cafea și mascarpone (6 porții), veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 250 grame de brânză mascarpone
 • 3 gălbenușuri de ou
 • 2 albușuri
 • 150 mililitri de smântână lichidă
 • 80 grame de zahăr pudră
 • 30 mililitri de apă fierbinte
 • 2 lingurițe de cafea instant
 • Sare
 • Cacao
Rețetă de mousse de cafea și mascarpone cu banane

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Ca prim pas, bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți un rezultat albicios.
 2. În acest moment, adăugați mascarpone și continuați să amestecați.
 3. Dizolvați cafeaua în câteva linguri de apă fierbinte și adăugați-o în amestec. Reintegrați toate ingredientele.
 4. Bateți frișca și apoi adăugați-o ușor, cu mișcări verticale.
 5. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Acest moment este critic, deoarece la amestecarea albușurilor cu preparatul anterior, trebuie să vă asigurați că se pierde cât mai puțin aer. Pentru a face acest lucru, este indicat să folosiți o spatulă de bucătărie și să lucrați cu mișcări blânde.
 6. Pentru a termina, împărțiți mousse-ul în pahare individuale și puneți-le în frigider pentru cel puțin 1 oră.
 7. La servire, decorați cu puțină cacao.

Beneficiile unui mousse de cafea și mascarpone

În ciuda faptului că include zahăr simplu, mousse-ul de cafea și mascarpone poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate atât timp cât este inclus în contextul unei alimentații sănătoase. Este decisivă realizarea unui aport optim de nutrienți pentru a evita ineficiențele în funcționarea proceselor fiziologice ale organismului.

Cremă de ciocolată

Poate ajuta la prevenirea patologiilor

Atât cafeaua, cât și cacaua sunt o sursă de substanțe cu putere antioxidantă, precum flavonoidele. Acești compuși s-au dovedit a fi decisivi în prevenirea dezvoltării unor patologii complexe, precum bolile cardiovasculare și unele tipuri de cancer. Din acest motiv, trebuie să fie prezenți în dietă în mod regulat.

Îmbunătățește tensiunea arterială

Multe dintre substanțele fitochimice conținute de cacao sunt capabile să exercite un efect pozitiv asupra anumitor parametri, cum ar fi tensiunea arterială. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Baza de date Cochrane de revizuiri sistematice. Este important de reținut că menținerea tensiunii arteriale în intervale optime reduce incidența accidentelor cardiovasculare.

Promovează efortul intens

Nu trebuie uitat că mousse-ul de cafea și mascarpone se remarcă prin aportul energetic, pe lângă conținutul de cofeină. Această substanță are un efect ergogenic în corpul uman. Potrivit unui studiu publicat în revista Sports Medicine , crește performanța atletică. Este un alcaloid care generează o anumită toleranță dacă este consumat în mod repetat.

Trebuie evitată combinarea cu băuturile alcoolice și consumul în perioade precum sarcina, alăptarea sau chiar adolescența. În acest caz, ar putea avea mai multe efecte negative decât beneficii.

Pregătiți acasă mousse de cafea și mascarpone

După cum ați văzut, pregătirea mousse-ului de cafea și mascarpone acasă este foarte simplă și nu necesită mult timp. Va trebui doar să urmați pașii specificați pentru a obține un rezultat excelent, care va mulțumi pe toată lumea. Desigur, tipul de cafea solubilă ales pentru preparat poate face diferența în ceea ce privește gustul final.

Pentru a încheia, țineți cont de faptul că, atunci când scopul este menținerea unei bune stări de sănătate, este necesară adoptarea unei serii de obiceiuri sănătoase. Este necesar să aveți grijă de dietă și să practicați exerciții fizice în mod regulat. De fapt, dacă faceți sport frecvent, zaharurile vor avea un impact mai redus asupra funcționării organismului pe termen mediu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ullah A, Munir S, Badshah SL, et al. Important Flavonoids and Their Role as a Therapeutic Agent. Molecules. 2020;25(22):5243. Published 2020 Nov 11. doi:10.3390/molecules25225243
 • Ried K, Fakler P, Stocks NP. Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev. 2017;4(4):CD008893. Published 2017 Apr 25. doi:10.1002/14651858.CD008893.pub3
 • Grgic J, Mikulic P, Schoenfeld BJ, Bishop DJ, Pedisic Z. The Influence of Caffeine Supplementation on Resistance Exercise: A Review. Sports Med. 2019;49(1):17-30. doi:10.1007/s40279-018-0997-y

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.