Cea mai bună dietă pentru a elimina celulita
 

Cea mai bună dietă pentru a elimina celulita

O dietă pentru reducerea celulitei nu poate fi temporară. Trebuie să o adoptăm ca pe o schimbare a stilului de viață dacă nu dorim ca problema să reapară.
Cea mai bună dietă pentru a elimina celulita
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Eliminarea celulitei este un război zilnic. De fapt, unele persoane au anumite complexe din această cauză. Prin urmare, mai jos, vă vom prezenta o dietă perfectă pentru a elimina celulita.

Celulita estetică este o alterare a structurii dermei, stratul mijlociu al pielii. Poate genera modificări circulatorii care devin vizibile pe măsură ce se agravează. De obicei, apare din cauza acumulării de grăsimi, lichide și toxine. Când apare această disfuncție, pielea pare neregulată și cu mici umflături; aceasta este așa-numita „coaja de portocală”.

Pentru a o reduce, trebuie să începem prin a ne schimba stilul de viață. Ceea ce vă recomandăm este să începeți cu mâncarea. Nu este vorba despre o dietă temporară, ci despre o alimentație sănătoasă pentru tot restul vieții. Anumite „păcate” sunt permise (dulciuri sau alte alimente, dar cu reguli stricte).

Cea mai bună dietă pentru a elimina celulita

Femeie care are nevoie de dietă pentru a elimina celulita

 

Cuvântul „dietă” poate fi enervant pentru unele persoane, dar noi îl folosim ca sinonim pentru angajament și responsabilitate față de schimbările care trebuie făcute și menținute. Pentru a reduce celulita, trebuie să consumați alimente sărace în zahăr.

Pentru a începe aceste modificări, putem aplica următorul plan pentru a proiecta meniul zilei. Acest lucru ne va ajuta să nu acumulăm grăsimi și va permite organismului să se detoxifice.

 • Postul intermitent s-a dovedit a fi eficient pentru pierderea în greutate. Poate fi eficient și în combaterea celulitei.
 • Evitați gustările între mese. Acestea includ adesea alimente nesănătoase ultra-procesate care au un impact negativ asupra sănătății și compoziției corpului.

Ce alimente să evitați

 • Evitați dulciurile deoarece conțin zaharuri concentrate: vă puteți permite un desert, dar amintiți-vă că acesta nu trebuie consumat în fiecare zi. Ideal este unul pe săptămână.
 • Uitați de carbohidrații rafinați: fără făină, fără orez, pâine albă sau paste obișnuite. Le puteți înlocui cu versiunile lor integrale. Sunt sănătoase și nu veți simți schimbarea.
 • Reduceți cantitățile de sare: sarea contribuie la retenția de lichide, iar aceasta favorizează apariția celulitei. Asezonați mâncarea cu ierburi și evitați utilizarea produselor procesate.
 • Scăpați de grăsimile de proastă calitate: alimentele prăjite, pielea de pui, margarina și alimentele ultraprocesate. Pe cât posibil, evitați consumul.
Gogoși ce nu pot fi consumate într-o dietă pentru a elimina celulita

 

3 fructe care nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă pentru a elimina celulita

Există anumite alimente care pot fi deosebit de eficiente în reducerea celulitei, deși întotdeauna în contextul unei alimentații adecvate și al antrenamentului fizic.

1. Grapefruit

Acest fruct are multe proprietăți utile în lupta împotriva celulitei. Conține niveluri foarte ridicate de vitamine A, B și C. În plus, ajută la pierderea în greutate, la inducerea senzației de sațietate și la reducerea poftei de mâncare. De aceea, vă recomandăm sa începeți ziua cu un suc natural de grapefruit.

De asemenea, acest fruct reduce nivelul colesterolului și este un excelent aliat împotriva bolilor cardiovasculare și diabetului.

2. Ananas

Consumând ananas, veți evita retenția de lichide, veți avea grijă de sănătatea colonului și vă veți detoxifica organismul. În plus, conține vitamina C și ajută la pierderea în greutate. Consumați trei felii pe zi, câte una la fiecare masă principală.

Ananas inclus în dietă pentru a elimina celulita

 

3. Măr

Este un fruct cu o putere deosebită împotriva celulitei. Face ca alimentele să se miște mai ușor și mai rapid prin tractul intestinal. În plus, un măr mediu poate furniza maxim 80 de calorii, deci ajută și la slăbire.

Mărul conține pectină, un tip de fibră care îmbunătățește biodiversitatea microbiotei. Un impact pozitiv asupra florei intestinale se poate reflecta într-o reducere mai mare a grăsimii corporale, potrivit unui studiu publicat în European Review for Medical and Pharmacological Sciences.

La acest trio se pot adăuga pepenele galben, portocalele chinezești și rodia. Toate au o aromă excelentă și vitamine care combat apariția celulitei. Sunt o opțiune excelentă ca gustări, alături de nuci.

Ce altceva puteți face pentru a evita celulita?

Am spus deja că mâncarea este începutul acestui mare drum pe care trebuie să îl parcurgeți pentru a atenua celulita. Având în vedere punctele pe care le-am precizat deja, vă invităm să:

 • Nu abuzați de pantofii cu tocuri înalte.
 • Evitați să purtați haine foarte strâmte.
 • Spuneți nu stresului, deoarece generează modificări hormonale, iar distribuția grăsimilor poate fi modificată.
 • Faceți mișcare. Mergeți o jumătate de oră pe jos, urcați sau coborâți scările, mergeți cu bicicleta, etc. Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească niciodată. Beneficiile lor sunt diverse. Este dovedit că sportul este capabil să îmbunătățească compoziția corporală.

Celulita poate fi combătută prin dietă

Dieta pentru celulită este o dietă echilibrată. Scopul este ca aceasta să devină un stil de viață și nu o dietă restrictivă. Bucurați-vă de schimbare și amintiți-vă că trupul este un templu de care trebuie să aveți grijă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.
 • Ferrarese R., Ceresola ER., Preti A., Canducci F., Probiotics, prebiotics and synbiotics for weight loss and metabolic syndrome in the microbiome era. Eur Rev Med Pharmacol Sci, 2018. 22 (21): 7588-7605.
 • Swift DL., McGee JE., Earnets CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.