Logo image
Logo image

Rețetă de musaca grecească simplă și delicioasă

3 minute
Vrei să mănânci o musaca grecească adevărată? În acest articol, îți vom prezenta modul tradițional de preparare a acestei rețete.
Rețetă de musaca grecească simplă și delicioasă
Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Musacaua grecească este un preparat delicios foarte ușor de pregătit. Deși poate fi confundată cu o lasagna tradițională, ingredientele sale sunt de fapt diferite. În cele ce urmează, îți vom prezenta pas cu pas o rețetă de musaca grecească tradițională. Încearcă versiunea tradițională a acestui preparat minunat!

Musacaua grecească și variantele sale

 Musaca grecească cu vinete

În zilele noastre, putem savura musaca aproape oriunde în lume. Însă cel mai probabil nu vei găsi rețeta originală în prea multe locuri.

Toate variantele au schimbat gustul original al rețetei de musaca grecească. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre rețeta autentică, astfel încât să poți savura adevărata aromă elenă.

Deși această rețetă de musaca grecească poate părea oarecum anostă și dificil de realizat, te asigurăm că nu este deloc așa. Îți vom oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru a pregăti o masă delicioasă.

Pași de urmat pentru o rețetă de musaca grecească

Ingrediente

  • 2 cepe de dimensiuni medii sau 1 ceapă mare
  • 6 vinete de dimensiuni medii
  • carne tocată de miel (400 g)
  • brânză răzuită (150 g)
  • 2 ouă mari
  • scorțișoară măcinată
  • nucșoară
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Recomandarea noastră:

Rețetă de dovlecei gratinați cu roșii

Some figure

Mod de preparare

1. Vinetele

  • Spală, decojește și taie vinetele în felii pe lungime.
  • După acest pas, pune feliile de vinete într-o oală cu apă fiartă. Lasă-le să clocotească timp de două minute.
  • Scoate vinetele din apă și lasă-le la scurs.
  • Apoi, asezonează-le cu sare după gust.
  • Pune suficient ulei de măsline extravirgin într-o tigaie.
  • Apoi, sotează feliile de vinete în acesta.
  • Când sunt gata, scoate-le din tigaie și pune-le pe un platou acoperit cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

2. Carnea

  • Toacă foarte mărunt ceapa.
  • Apoi, pune ceapa tocată la sotat într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin.
  • Înainte ca ceapa să devină aurie, adaugă carnea tocată de miel.
  • Lasă totul să se gătească bine.
  • Apoi, adaugă o linguriță de scorțișoară și nucșoară.
  • Atunci când carnea este gata, adaugă brânza rasă.
  • Asigură-te ca ingredientele sunt bine amestecate.

Îți recomandăm:

Pui umplut cu cremă de brânză, usturoi și arpagic

3. Asamblarea musacalei

  • Încinge cuptorul la 175°C.
  • Pune toate ingredientele pe un platou.
  • Ia felii de vinete și aranjează-le pe fundul unei tăvi de copt.
  • Apoi, adaugă carne.
  • Pune un strat de vinete și repeta procedeul până termini ingredientele. Ultimul strat va fi de vinete.
  • La final, bate ouăle și toarnă-le deasupra.
  • Presară puțină brânză rasă.
  • Pune musacaua în cuptor pentru 30 de minute.

O rețetă simplă și originală de musaca grecească

După cum probabil ai realizat, această rețetă de musaca grecească nu este atât de dificilă pe cât ți-ai imaginat la început. De asemenea, aceasta conține ingrediente sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta obișnuită.

De asemenea, musacaua grecească poate fi acompaniată de o salată. Poți prepara una folosind spanac, rucola, roșii și sparanghel. Salatele reprezintă garnituri minunate pentru orice preparat.

Sperăm că vei încerca această rețetă tradițională de musaca grecească deoarece este absolut delicioasă. O poți prepara și cu alt tip de carne sau fără ceapă dacă nu îți place această legumă, dar te vei îndepărta de gustul autentic al rețetei.

Încearcă să prepari din când în când rețete noi cu arome unice ce îți vor încânta papilele gustative. De asemenea, dacă nu ai încercat niciodată să folosești vinete la prepararea de musaca, acum este ocazia perfectă să încerci. Această rețetă nu te va dezamăgi!

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.