Descoperă o rețetă de cannelloni cu legume - Doza de Sănătate
 

Descoperă o rețetă de cannelloni cu legume

Cannelloni cu legume este un preparat ce combină beneficiile legumelor preparate la cuptor cu textura deosebită a pastelor cannelloni.
Descoperă o rețetă de cannelloni cu legume
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Următoarea rețetă de cannelloni cu legume nu este un preparat oarecare. Cannelloni sunt consumați în întreaga lume și se pot găsi sub numeroase forme în funcție de regiune. Cert este că, pentru a-i prepara, este nevoie de un pic de efort, însă în cele ce urmează, vei afla tot ce trebuie să știi.

În acest sens, o rețetă de cannelloni cu legume reprezintă doar una dintre numeroasele metode în care aceștia se pot prepara. De fapt, este forma ideală de a consuma carbohidrați și proteine. Pentru a prepara cannelloni, se folosește un aluat care seamănă cu cel al plăcintei.

Descoperă în cele ce urmează toți pașii și detaliile de care trebuie să ții cont pentru a prepara această rețetă. De asemenea, îți prezentăm și o variantă alternativă a acestei rețete.

Rețetă de cannelloni cu legume – mod de preparare

1. Cannelloni cu legume (rețeta clasică)

Legume folosite pentru cannelloni

Deși prepararea implică rigurozitate și câteva trucuri, aceasta nu este neapărat o rețetă complicată.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 2 căni de făină de ovăz (240 g)
  • 2 ¼ căni de lapte rece (450 ml)
  • O lingură de unt fără sare (20 g)
  • O lingură de sare (15 g)
  • 90 g de spanac fiert în prealabil
  • 300 g de brânză ricotta
  • Ouțin piper negru măcinat
  • 2 cepe albe tocate
  • 100 g de brânză mozzarella
  • Nucșoară măcinată după gust
  • 250 ml de sos bolognese
  • 250 ml de sos alb Bechamel

Mod de preparare

Rețetă de cannelloni cu legume și șuncă
  1. Primul pas este să aranjezi ingredientele în funcție de rolul lor: pentru umplutură sau pentru aluat.
  2. Pentru a prepara aluatul, vei avea nevoie de: ouă, făină, lapte rece, unt și un pic de sare. Pune aceste ingrediente în vasul robotului de bucătărie și procesează până obții un amestec omogen, fără cocoloașe.
  3. Apoi, pune amestecul în frigider timp de o oră.
  4. Între timp, prepară umplutura. Acest pas este simplu, se utilizează restul ingredientelor, care se pun într-o tigaie la foc mic și se sotează.
  5. Între timp, se pot adăuga cele două tipuri de sos și se amestecă bine timp de 5 minute.
  6. După o oră, amestecul pentru aluat se poate lua din frigider și poți să începi să îl modelezi.
  7. În acest scop, pregătește un vas termorezistent pentru cuptor.
  8. Pentru a prepara cannelloni, încălzește puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Toarnă amestecul cu un polonic în tigaie și așteaptă până ce marginile devin aurii. Dimensiunea ideală a dreptunghiurilor de cannelloni este de 14×9 cm, însă aceasta poate varia în funcție de preferințe. După ce cannelloni sunt gata, începe să adaugi umpluturile în mijlocul acestora.
  9. Rulează-i apoi cu mâna și pune-i în vasul termorezistent unul lângă altul. Preîncălzește cuptorul la 200 ºC.
  10. Introdu vasul în cuptor și lasă-l timp de 25-30 de minute. Tot ce a mai rămas este să savurezi această rețetă de cannelloni cu legume.

2. Cannelloni cu legume, șuncă și brânză

Rețetă de cannelloni cu legume și brânză

Vei descoperi în cele ce urmează o adaptare a versiunii clasice de canelloni cu șuncă și brânză.

Ingrediente

  • 1 ½ cană de făină de ovăz (240 g)
  • 300 ml de lapte
  • Un ou
  • 250 g de dovleac
  • O lingură de sare (15 g)
  • O lingură de usturoi pudră (15 g)
  • 2 morcovi de dimensiuni medii
  • 15 g de pătrunjel
  • Un pic de piper negru măcinat
  • 200 g de brânză mozzarella
  • O ceapă
  • 150 g de șuncă de curcan
  • 2 frunze de mangold
  • 3 roșii
  • O lingură de ulei de măsline (15 ml)

Mod de preparare

  1. Începe prin a prepara aluatul pentru cannelloni. Procesează oul și laptele în robotul de bucătărie.
  2. Textura aluatului variază în funcție de consistența pe care o preferi, însă ideal ar fi să fie consistent și nu apos.
  3. În continuare, după ce ai procesat ouăle și făina, adaugă treptat făina.
  4. Continuă să procesezi până dispar cocoloașele. Apoi, poți condimenta aluatul cu pătrunjel și usturoi pudră, dar acest pas este opțional.
  5. După ce aluatul s-a odihnit în frigider timp de o oră, prepară cannelloni în tigaie cu o lingură de ulei de măsline.
  6. Când vezi că încep să se umfle un pic, scoate-i din tigaie.
  7. Într-un vas separat, fierbe dovleacul, mangoldul, morcovii și ceapa timp de 15-20 de minute.
  8. Apoi, ia vasul de pe foc și lasă legumele să se răcească, pentru ca ulterior să poată fi tocate.
  9. Adaugă șunca de curcan și mozzarella peste legumele tocate.
  10. Având cannelloni pregătiți, adaugă umplutura și rulează-i.
  11. Preîncălzește între timp cuptorul la 180 ºC. Introdu tava și lasă-i timp de 25 de minute.
  12. Pregătește sosul. Într-o tigaie cu ulei de măsline, adaugă ceapa și usturoiul tocat, pătrunjel, piper și sare.
  13. Încălzește tigaia și adaugă apoi roșiile. Gătește aceste ingrediente timp de 7 minute.
  14. La final, atunci când cannelloni s-au răcit puțin, savurează-i cu sosul preparat.

Concluzie

Urmează aceste instrucțiuni simple și vei putea prepara această rețetă de cannelloni cu legume. Îți vei surprinde cu siguranță musafirii cu această rețetă deosebită.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.