Rețetă de pâine cu conopidă și usturoi
Rețeta de pâine cu conopidă și usturoi conține legume, precum și grăsimi nesaturate sănătoase sub formă de ulei de măsline. De asemenea, conține o cantitate mică de făină integrală.
Această rețetă este excelentă pentru pierderea în greutate, deoarece, atunci când nu folosești făină albă tradițională, caloriile totale pe care le consumi în fiecare zi scad. De asemenea, o porție din acest aliment este echivalentă cu una dintre cele cinci porții de fructe și legume pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi.
Beneficiile consumului de conopidă
Conopida este o legumă cruciferă, precum varza și broccoli. Poți găsi conopidă albă, violet sau verde, cu mici diferențe nutriționale.
Conopida este un aliment foarte versatil pe care îl poți mânca crud, sotat, la aburi, prăjit, cu tortilla sau cu pâine. De asemenea, se combină bine cu alte legume precum morcovii, prazul și broccoli, precum și cu leguminoasele și orezul. În continuare, vom vedea câteva dintre beneficiile pe care le poți obține în urma consumului acesteia:
- Conține un număr mare de vitamine și minerale. Conopida are un profil nutrițional complet, deoarece are puține calorii și oferă vitamine și minerale esențiale. Conține cantități mari de vitamina K, B6 și C, pe lângă magneziu, fosfor, potasiu și mangan.
- Este o sursă de antioxidanți. Antioxidanții ne protejează celulele de radicalii liberi. Conține o mulțime de glucozinolați și izotiocianați, doi antioxidanți care pot ajuta la oprirea creșterii celulelor canceroase.
- Are un conținut ridicat de fibre, care au beneficii cardiovasculare și digestive importante. Alimentele bogate în fibre ajută la digestie și previn constipația. În plus, consumul acestora ajută la reglarea cantității de colesterol din sânge.
- Este o sursă de colină. Atunci când este consumată în timpul sarcinii este legată de o îmbunătățire a activității creierului fătului. În prezența vitaminei C și a calciului, ajută la prevenirea acumulării de grăsimi în ficat.
- Conopida te ajută să slăbești. Acest lucru se datorează faptului că are un conținut scăzut de calorii și este un bun substitut pentru pâine, orez și paste.
Îți recomandăm și:
Rețetă de pâine cu conopidă și usturoi
Ingrediente pentru pâine cu usturoi și conopidă
- 3/4 cană de făină integrală de grâu spelt
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 căpățână medie de conopidă
- 3 căței de usturoi
- 3 ouă
- Sare, piper, oregano, busuioc și usturoi pudră după gust
- Hârtie de copt
Notă: Poți înlocui făina de spelt cu orice altă făină vrei, cum ar fi făină de ovăz, făina de grâu sau făină de secară. Cel mai bine este să folosești făină integrală pentru a păstra toți nutrienții. De asemenea, poți înlocui condimentele pe care le-am enumerat cu alte condimente care îți plac.
Citește mai mult:
Pregătirea pâinii cu usturoi și conopidă
- Mai întâi, bate ouăle până când capătă o textură spumoasă și adaugă făina cernută folosind o strecurătoare. De asemenea, adaugă sarea, condimentele și puțină apă.
- Apoi, zdrobește conopida cu un robot de bucătărie. Îndepărtează excesul de umezeală cu o cârpă curată și adaugă uleiul de măsline extravirgin și usturoiul zdrobit.
- Amestecă leguma cu ouăle bătute și făina.
- Preîncălzește cuptorul la 200 °C și acoperă o tavă cu hârtie de copt.
- Pune porții mici de aluat pe tavă și coace-le timp de aproximativ 20 de minute sau până devin aurii.
- Apoi, scoate chiflele din cuptor și lasă-le să stea pe un grătar pentru câteva minute pentru a le face mai crocante.
- Pâinea cu usturoi și conopidă este gata!
Poți utiliza această pâine ca bază pentru pizza sau sandvișuri. De asemenea, poți adăuga garnituri precum brânza, tonul, pieptul de curcan, ouăle, roșiile cherry sau feliile de morcov.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Alimentos.org. (n.d.). Coliflor. Retrieved April 11, 2019, from https://alimentos.org.es/coliflor
- Pedreros, N. (2016). Beneficios del consumo de crucíferas en la salud humana. Avances En Nutrición Clínica Adultos. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/316273005_Beneficios_del_consumo_de_cruciferas_en_la_salud_humana_-_Benefits_of_Cruciferous_vegetables_consumption_on_human_health
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.