Cele mai bune legume anticancerigene

· 5 octombrie 2015
Este esențial să avem o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumul mare de carne roșie a fost asociat cu dezvoltarea cancerului pancreatic, de prostată, de sân și renal.

Ce-ar fi dacă ți-am spune că te poți proteja împotriva cancerului consumând niște legume anticancerigene foarte delicioase? Cancerul este o boală ce se manifestă prin creșterea anormală a unor celule—anormalitate ce duce la dereglarea proceselor naturale ale organismului, afectând buna funcționare a organului sau sistemului de organe afectat.

Cancerul este principala cauză de deces din lume, iar printre factorii ce duc la apariția acestei maladii cumplite se numără moștenirea genetică, fluctuațiile hormonale, consumul de tutun sau alcool, malnutriția și problemele emoționale.

Milioane de cercetători din toată lumea și-au dedicat cariera în scopul găsirii unui leac pentru cancer, iar aceștia reușesc să descopere noi tratamente în fiecare zi. Mai multe studii au dovedit faptul că nutriția este strâns legată de dezvoltarea, prevenția și tratamentul cancerului. În plus, anumite alimente sunt considerate a avea proprietăți naturale ce ajută la vindecarea acestei maladii.

Printre alimentele pe care medicii ni le recomandă pentru a ne proteja împotriva cancerului, se numără și o mare varietate de legume anticancerigene, ce au un conținut bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și multe alte elemente benefice. Acestea completează de minune orice rutină de prevenție a cancerului. Mai jos îți vom prezenta câteva dintre cele mai bune legume anticancerigene.

8 legume anticancerigene

Morcovii

Legume anticancerigene: suc de morcovi

Morcovii sunt niște legume anticancerigene foarte utile. Proprietățile anticancerigene ale acestora se datorează conținutului lor bogat de beta-caroten și caratenoizi, ce sunt niște antioxidanți foarte puternici ce ajută și la regenerarea celulară.

Roșiile

Roșiile crude conțin licopen, acesta este un carotenoid ce le oferă culoarea caracteristică. Însă, mai multe studii au descoperit o legătură între licopen și prevenirea cancerului la prostată. În plus, conținutul lor bogat în vitaminele A, C și E și în antioxidanți face ca roșiile să fie utile și în prevenirea altor tipuri de cancer.

Ardeiul gras roșu

Legume anticancerigene: ardeiul gras roșu

Această legumă este bine cunoscută pentru numeroasele sale beneficii, inclusiv cele anticancerigene, grație conținutului său de beta-caroten, capsaicină și licopen. În plus, ardeii grași roșii conțin vitaminele A și C, ce formează un antioxidant potent atunci când sunt combinate cu alte elemente.

Sfecla roșie

Conținutul lor de flavonoizi și betanină face ca sfeclele roșii să fie niște legume anticancerigene excelente. Mai multe studii au demonstrat că acestea au un efect puternic atunci când vine vorba de prevenirea diferitelor boli, în mod special în combinație cu alte legume anticancerigene, cum ar fi roșiile, ceapa sau castraveții.

Sfecla ajută la curățarea organismului și previne apariția cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Vinetele

Legume anticancerigene: felii de vinete

Asemenea tuturor celorlalte legume de culoare mov, vinetele au un conținut bogat de antioxidanți, vitaminele A, C și E, fibre și seleniu, ceea ce le face să fie un aliat excelent în lupta împotriva cancerului.

Usturoiul și ceapa

Aceste două legume anticancerigene îți oferă numeroase beneficii pentru sănătatea ta: ele au proprietăți antibiotice, îți pot stimula sistemul imunitar și îți pot curăța organismul în mod natural.

Atât usturoiul cât și ceapa sunt bogate în alicină, o componentă ce conține sulf și poate curăța ficatul, ajutând la eliminarea substanțelor toxice ce se acumulează în sânge și țesuturi și pot duce la apariția cancerului.

Varza

Legume anticancerigene: broccoli și varză de Bruxelles

Varza, broccoliul, varza de Bruxelles, conopida, ridichile și măcrișul—toate aceste legume conțin fitochimicale, cum ar fi flavonoizi, glucozinolați și bisulfit, ce fac ca ele să fie alimente ideale pentru prevenirea cancerului.

Aceste legume anticancerigene îți vor întări sistemul imunitar, vor elimina radicalii liberi din organismul tău și îți vor proteja celulele.

Obiceiuri sănătoase ce te ajută să eviți cancerul

Legumele pe care tocmai ți le-am prezentat mai sus sunt bine cunoscute ca fiind alimente anticancerigene. Numeroase studii au dovedit că proprietățile acestora ne pot proteja organismul, combat apariția celulelor canceroase și activează mijloacele de apărare ale organismului nostru, astfel încât să fim mereu sănătoși.

Însă, deși aceste legume anticancerigene sunt foarte bune pentru prevenirea cancerului, nu trebuie să ai impresia că ele sunt leacuri miraculoase pentru această afecțiune cumplită. Cu ajutorul lor îți vei putea menține sănătatea, dar ele nu te vor ajuta foarte mult dacă nu adopți și anumite obiceiuri sănătoase.

Consumă numai alimente hrănitoare!

Include legume verzi, leguminoase și surse naturale de amidon în dieta ta zilnică. Mai multe studii au demonstrat că dietele ce conțin aceste alimente sunt eficiente în prevenirea apariției cancerului.

Fă exerciții fizice!

Exercițiile fizice sunt unul din mijloacele cele mai bune pentru a preveni cancerul. Acestea te vor ajuta să-ți ții sub control greutatea, te vor apăra împotriva bolilor cardiovasculare și te vor ferii de toate afecțiunile ce pot favoriza apariția cancerului.

Consumă mai puțină carne roșie!

Toate studiile arată că cei care consumă carne roșie sunt mai predispuși la cancer pancreatic, de prostată, renal și de sân.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol și că vei încerca acele legume anticancerigene pe care ți le-am prezentat mai sus cât de curând!