Rețetă de pâine în friteuza cu aer cald
 

Rețetă de pâine în friteuza cu aer cald

Puteți obține arome extraordinare gătind acasă zilnic ca un bucătar profesionist. Ce ziceți de pâinea pregătită rapid la air fryer?
Rețetă de pâine în friteuza cu aer cald

Ultima actualizare: 29 octombrie, 2023

Făina, drojdia, apa și sarea sunt amestecul perfect pentru prepararea unuia dintre alimentele esențiale în diferite părți ale lumii. Pâinea este o sursă de energie excelentă. Vă prezentăm cea mai bună rețetă de pâine în friteuza cu aer cald!

Air fryer-ul a devenit foarte popular în ultimii ani datorită posibilității de a găti mai sănătos, folosind foarte puțin sau chiar deloc ulei. Pregătind pâinea acasă, toată familia se poate bucura de un produs sănătos, pufos și gustos.

Rețetă de pâine în friteuza cu aer cald

Pâinea proaspătă este un deliciu irezistibil de care vă puteți bucura în orice moment al zilei. Aroma și mirosul sunt incomparabile. Pâinea proaspătă are o crustă crocantă și un miez moale, spongios, care se topește în gură.

Poți obține pâinea perfectă friteuza cu aer cald. Citește mai departe pentru a descoperi ingredientele și modul de preparare!

Ingrediente

 • 10 g sare
 • 300 ml apă caldă
 • 500 g făină de grâu
 • 10 g drojdie proaspătă (sau 5 g drojdie uscată)

Instrucțiuni de preparare

 1. Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.
 2. Apoi, dizolvați drojdia în apa călduță și lăsați-o să stea câteva minute, astfel încât să se activeze și să facă spumă.
 3. Puneți drojdia activată peste făină și sare. Amestecați totul cu o lingură din lemn până se formează un aluat lipicios.
 4. Frământați aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de aproximativ 10 minute sau până când devine omogen și elastic.
 5. Formați o bilă și puneți-o într-un vas uns cu unt. Acoperiți vasul cu un prosop umed și lăsați aluatul să se odihnească într-un loc cald timp de o oră sau până când își dublează volumul.
 6. Dacă aluatul a crescut, puteți preîncălzi friteuza cu aer cald la 180 °C.
 7. Luați aluatul din recipient și puneți-l în coșul friteuzei. Dacă este necesar, împărțiți aluatul în porții mai mici.
 8. Coaceți pâinea în friteuza cu aer cald timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devine maro aurie și sună a gol când este bătută ușor pe fund.
 9. Scoateți pâinea din friteuză și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
 10. Tăiați-o și serviți-o alături de dragi.

Sfaturi pentru a face o pâine excelentă în friteuza cu aer cald

Fie că este unsă cu unt, folosită pentru a face sandvișuri sau mâncată ca atare, pâinea proaspătă este o adevărată bijuterie culinară. Gătitul în friteuza cu aer cald este o modalitate excelentă de a obține pâine proaspătă acasă.

Pentru a obține o pâine bună în air fryer, nu aveți nevoie de un model anume, deoarece majoritatea aparatelor sunt foarte versatile. Cu toate acestea, analizați dimensiunea vasului pentru a vă asigura că există suficient spațiu pentru pâinea care crește.

Vă împărtășim câteva trucuri care vă pot ajuta să obțineți rezultate delicioase, precum marii brutari!

Folosiți recipiente adecvate

Dacă doriți să modelați pâinea, folosiți forme sau recipiente compatibile cu friteuza cu aer cald. Cu acest truc, veți obține pâini mai mici.

Presărați făină sau folosiți hârtie de copt

Pentru ca pâinea să nu se lipească, presărați făină pe formă sau aplicați hârtie de copt. Acest lucru va facilita scoaterea din formă la final.

Preîncălziți friteuza cu aer cald

Pentru a vă asigura că pâinea se coace uniform, preîncălziți friteuza la temperatura recomandată în rețeta de pâine.

Evitați deschiderea friteuzei cu aer cald

Pentru o coacere uniformă a pâinii, evitați deschiderea friteuzei cu aer cald în timpul gătirii. Acest pas simplu va ajuta drojdia să-și facă treaba.

Beneficiile consumului de pâine

Pâinea este un aliment de bază în multe culturi și are numeroase beneficii pentru sănătate. Este o sursă excelentă de energie datorită carbohidraților și conține nutrienți precum vitamina B, fierul și fibrele.

Este un produs foarte versatil deoarece poate fi combinat cu o mare varietate de alimente, ceea ce permite crearea de opțiuni nutritive cu legume și proteine. În plus, pâinea poate fi consumată de toți membrii familiei.

Pâinea poate ajuta la reglarea sistemului digestiv și oferă o senzație de sațietate de lungă durată. Acest aliment are un conținut scăzut de grăsimi.

Pregătiți pâine proaspătă acasă în air fryer!

Aceasta este o modalitate gustoasă și rapidă de a savura acasă cu familia și prieteni cea mai gustoasă pâine. Cu rețeta și trucurile noastre, veți obține rezultate surprinzătoare!

De la reglarea temperaturii și a timpului de coacere până la utilizarea ingredientelor potrivite, fiecare coacere vă va duce mai aproape de obținerea unei pâini cu o crustă crocantă și un miez moale și pufos. Bucurați-vă de rețeta de pâine în friteuza cu aer cald!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.