Rețeta de supă de oase și beneficiile sale pentru sănătate
 

Rețeta de supă de oase și beneficiile sale pentru sănătate

Vă vom explica tot ce trebuie să știți pentru a pregăti o supă de oase de cea mai bună calitate, garantând astfel un aport nutrițional optim!
Rețeta de supă de oase și beneficiile sale pentru sănătate
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 04 aprilie, 2023

Rețeta de supă de oase este unul dintre preparatele la modă. Este un aliment care poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Se poate consuma ca atare sau poate fi folosită la prepararea de mâncăruri complexe. Oricum ar fi, vă vom prezenta o rețetă simplă, astfel încât să profitați la maxim de oase și să evitați produsele comerciale, care nu sunt întotdeauna de bună calitate.

Cum se prepară rețeta de supă de oase?

Supa de oase este sănătoasă
Pregătiți supa de oase la foc mic pentru cele mai bune rezultate.

Pentru a obține cea mai bună aromă și o concentrație mai mare de nutrienți, este indicat să folosiți diferite tipuri de oase. Cel mai bine este să combinați măduva, coada și picioarele de vită. Puteți folosi condimente sau ierburi aromatice.

Supa de oase oferă antioxidanți de înaltă calitate, elemente vitale pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Luați notițe și pregătiți această supă acasă!

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți rețeta de supă de oase, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 litri de apă
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 2 kilograme de oase
  • Sare si piper după gust

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Puneți toate ingredientele la fiert la foc mare.
  2. Așteptați să ajungă la temperatura de fierbere.
  3. Reduceți focul și fierbeți oasele timp de 12 sau 24 de ore, amestecând din când în când. Cu cât fierberea durează mai mult, cu atât rezultatul va fi mai dens din punct de vedere nutrițional.
  4. La final, lăsați supa să se răcească.
  5. Scoateți oasele și transferați supa într-un vas mare. O puteți separa în porții de aproximativ 1 litru pentru a o congela. În acest caz, este indicat să apelați la ambalarea în vid pentru a preveni apariția bacteriilor.

Beneficiile supei de oase

Pentru început, trebuie să menționăm faptul că supa de oase este o sursă excelentă de colagen. Această proteină este cea mai răspândită în corpul uman și face parte din aproape toate țesuturile. Este responsabilă, printre altele, de furnizarea de elasticitate și contractilitate mușchilor.

Colagenul este fundamental în caz de accidentare sportivă, pentru a grăbi recuperarea. Un studiu publicat în revista Amino Acids confirmă acest lucru.

De asemenea, supa de oase conține o cantitate mare de vitamine și minerale precum calciul, magneziul, potasiul și fosforul. Magneziul este cheia pentru odihna de calitate. S-a demonstrat că acesta îmbunătățește calitatea somnului și exercită efecte sinergice alături de alte elemente, precum melatonina.

Dar asta nu este tot. Supa de oase concentrează proteine cu valoare biologică ridicată. Acești nutrienți sunt esențiali pentru a evita problemele și modificările legate de masa slabă, cum ar fi sarcopenia. Persoanele sedentare trebuie să consume cel puțin 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală.

La sportivi, nevoile pot crește la 2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Borcan cu supă de oase
Supa de oase poate fi consumată ca atare sau ca bază pentru alte preparate.

Supa de oase cu oase de pește

Pentru supa de oase, puteți folosiși pește. Oasele de pește conțin colagen, proteine, calciu și iod. Iodul este crucial pentru a asigura buna funcționare a glandei tiroide, organ care modulează arderile interne și care poate suferi modificări din cauza deficitului sau excesului de hormoni.

Când se întâmplă acest lucru, apare o mare varietate de simptome care pot compromite sănătatea și starea de spirit. Din acest motiv, este esențial să acoperiți nevoia de micronutrienți esențiali pentru a evita patologiile care pot fi cauzate de o alimentație proastă.

Rețeta de supă de oase, un produs de înaltă calitate benefic pentru sănătate

După cum ați văzut, supa de oase este un preparat de înaltă calitate, care este benefic pentru sănătate. Desigur, cel mai bine este să o pregătiți acasă. În acest fel, veți evita utilizarea multor aditivi artificiali, precum conservanții, care i-ar putea deteriora calitatea.

Este important să folosiți întotdeauna oase de diferite tipuri și un proces lent de gătire pentru a extrage cât mai mulți nutrienți din oase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.