Logo image
Logo image

5 rețete ușoare și sănătoase pentru slow cooker

5 minute
Aperitive, feluri principale și deserturi... Descoperiți cinci rețete ușoare și sănătoase pentru slow cooker!
5 rețete ușoare și sănătoase pentru slow cooker
Ultima actualizare: 02 iulie, 2023

Dacă aveți acasă un slow cooker, atunci trebuie să cunoașteți cele mai ușoare și delicioase 5 rețete pentru acest aparat. Rețineți că această oală este foarte ușor de folosit. Veți părea experți, chiar dacă aveți puține cunoștințe despre gătit. Excelent, nu-i așa?!

Un alt beneficiu oferit de slow cooker este scăderea timpului petrecut în bucătărie. Puteți pune mai multe ingrediente în același timp și tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca preparatul să fie gata. Veți economisi timp și efort, în timp ce preparatele capătă o aromă cu totul specială.

5 rețete ușoare și sănătoase pentru slow cooker

Rețetele de mai jos sunt delicioase, cu proprietăți organoleptice remarcabile. Nu veți petrece mult timp pregătindu-le. Alegeți ce vă place și profitați din plin de slow cooker!

1. Aperitiv: Chiftele provensale

Vom începe cu un aperitiv delicios: chiftele provensale. Ele sunt ideale pentru mesele cu prietenii sau familia.

Ingrediente

  • 500 grame de carne tocată de vită, porc sau amestec
  • 1 ou
  • 1 lingura de muștar (10 g)
  • 2 lingurițe de ierburi provensale (10 g)
  • Pâine
  • 1 lingură de pesmet (10 g)
  • Usturoi tocat (după gust)
  • Sare, piper negru și zahăr (după gust)
  • 400 grame de roșii mărunțite
  • 1 lingură de pastă de roșii (10 g)

Pregătire

  • Bateți oul într-un bol cu muștarul, ierburile provensale, usturoiul măcinat, sarea și piperul.
  • Striviți pâinea cu o furculiță. Apoi, amestecați-o cu carnea până obțineți o masă omogenă.
  • Formați chiftelele.
  • Puneți roșiile, pasta de roșii, usturoiul și zahărul în vas.
  • Presărați sare și pesmet.
  • Puneți chiftelele deasupra acestui amestec și setați vasul la 2 ore pe treapta înaltă.
  • Pentru servire, treceți chiftele prin sos.

2. Pulled pork

Pulled pork este un preparat delicios și foarte suculent. Puteți pregăti această rețetă pentru un prânz obișnuit, alături de orez și pâine prăjită sau ca o completare a unui hamburger delicios.

Ingrediente

  • 1 spată de porc dezosată
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură de sare (7 g)
  • 2 linguri de zahăr brun (20 g)
  • 1 lingură de chili uscat măcinat (10 g)
  • 2 linguri de boia dulce (20 g)
  • 1 lingură de piper negru (10 g)
  • 1 lingură de semințe de muștar (10 g)
  • 2 linguri de usturoi pudră (20 g)
  • 2 linguri de sos Worcestershire (20 ml)
  • 100 mililitri de oțet de mere
  • 330 mililitri de Coca-Cola

Pregătire

  • Pregătiți un amestec din mirodeniile menționate. Adăugați sosul Worcestershire și oțetul de mere.
  • Ungeți bine spata cu amestecul pe care l-ați făcut.
  • Curățați ceapa, tăiați-o în bucăți de dimensiunea dorită și puneți-o pe fundul slow cooker-ului.
  • Turnați Coca-Cola peste carne și puneți bucata în vas.
  • Lăsați carnea în aparat timp de 12 ore.
  • Opriți vasul și așteptați câteva minute înainte de a-l deschide.
  • Apoi, scoateți carnea și tăiați-o. Treceți sosul prin blender și strecurați-l.
  • Puneți totul înapoi în oala pentru a amesteca aromele.

Descoperiți: Cum se prepară carnea de porc în funcție de bucată

3. Orez cu pui

Orezul cu pui este un fel de mâncare gustos, care în mod normal se gătește mai greu. Cu ajutorul slow cooker-ului, rețeta aceasta este foarte simplă. Pregătirea rețetei durează 30 de minute.

Ingrediente

  • 1 cană și jumătate de orez (300 grame)
  • 1 ardei verde tocat
  • 4 caței de usturoi tocați
  • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)
  • 1 ceapă medie tocată
  • Chili roșu după gust
  • 1 lingură de supă de pui (10 g)
  • 1 cutie de roșii tocate (120 g)
  • 2 piepți de pui dezosați, tăiați fâșii
  • 1 cană de mazăre (200 g)
  • Măsline tocate (după gust)

Pregătire

  • Puneți orezul la fiert în slow cooker, adăugând puțin ulei.
  • Amestecați bine.
  • Apoi, adăugați ceapa, usturoiul, ardeiul, chili, bulionul și roșiile; amestecați totul foarte bine.
  • Puneți fâșiile de pui deasupra amestecului.
  • Acoperiți vasul și gătiți. Folosiți timp de 3 ore funcția înaltă sau 5 ore funcția joasă.
  • Cu 15 minute înainte de servire, adăugați mazărea și măslinele.

4. Tocană de vită cu vin roșu

Tocănițele necesită gătire lentă pentru a păstra mai bine aromele și nutrienții alimentelor. Prin urmare, este o idee bună să le pregătiți în slow cooker.

Ingrediente

  • 500 grame de carne de vită tăiată cuburi
  • 1 ceapă și 1 praz
  • 1 roșie
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 1 cub de supă de carne
  • 150 mililitri de vin roșu
  • 1 lingură de amidon de porumb (10 g)

Pregătire

  • Luați ceapa, curățați-o de coajă și tăiați-o în jumătate, apoi în fâșii subțiri.
  • Spălați prazul și folosiți doar partea albă tăiată bucăți.
  • Clătiți morcovii și tăiați-i în felii subțiri. Tăiați roșia cuburi.
  • Puneți toate aceste ingrediente în slow cooker, folosind ceapa ca bază.
  • Asezonați după gust și puneți carnea deasupra.
  • Apoi, adăugați cubul de supă și vinul roșu.
  • Acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 6 ore la foc mic.
  • Amestecați preparatul.
  • Puneți amidonul de porumb și programați aparat încă 1 oră pe treapta înaltă.
  • Serviți tocănița. Puteți folosi orez alb sau piure de cartofi ca garnitură.

Recomandăm și: Rețetă de Bloody Mary: cocktail delicios cu suc de roșii

5. Budincă de orez pentru desert

Terminați cina cu un desert delicios! Din fericire, puteți limita zahărul adăugat.

Rețineți că Organizația Panamericana de Sănătate (PAHO) recomandă limitarea consumului de zahăr la aproximativ 6 lingurițe pe zi, într-o dietă de 2000 de calorii.

Ingrediente

  • 1100 mililitri de lapte integral
  • 125 grame de orez
  • 1 baton mic de scorțișoară
  • Coajă de portocală sau de lămâie
  • 100 grame de zahăr

Pregătire

  • Răzuiți coaja de lămâie sau portocală cu grijă pentru a nu lua și partea albă, care va face ca preparatul să fie amar.
  • Puneți laptele în slow cooker, alături de scorțișoară și coaja de citrice.
  • Acoperiți vasul și programați-l timp de 1 oră la treapta înaltă.
  • Adăugați orezul, amestecați totul și lăsați preparatul încă o oră la aceeași temperatură.
  • Fără a opri aparatul, adăugați zahărul și amestecați foarte bine.
  • Fierbeți totul încă 1 oră.
  • Așteptați să se răcească și serviți preparatul.

Ce rețete ușoare veți face în slow cooker?

Trebuie să încercați aceste rețete delicioase pentru a profita la maxim de slow cooker. Deși gătirea durează mai mult, important este că slow cooker-ul poate fi programat și nu necesită supraveghere constantă.

Mâncați sănătos și profitați de nutrienții tuturor ingredientelor grație acestor rețete ușoare pentru slow cooker!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mitchell, C. (2015, marzo 4). OPS/OMS. Pan American Health Organization / World Health Organization. https://www3.paho.org/hq/index.php?option=com_content&view=article&id=10514:2015-paho-and-who-urge-countries-to-reduce-sugar-consumption&Itemid=0&lang=es
  • Nieto, C. (2014) Técnicas de cocción: sabor, color, textura y nutrientes a buen recaudo. Farmacia Profesional.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.