Orez cu pui columbian: rețetă sănătoasă, hrănitoare și economică
 

Orez cu pui columbian: rețetă sănătoasă, bogată și economică

Vă vom arăta cum să pregătiți acasă un orez columbian rafinat cu pui, pentru un aport excelent de proteine cu valoare biologică ridicată.
Orez cu pui columbian: rețetă sănătoasă, bogată și economică
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pregătirea unui orez columbian rafinat cu pui este foarte simplă. Este o rețetă ce poate să ofere o cantitate importantă de nutrienți esențiali pentru a asigura buna funcționare a organismului uman.

Înainte de a începe, este esențial să subliniem faptul că, pentru a avea o alimentație sănătoasă, este necesar să ne asigurăm că aceasta este echilibrată și variată. Echivalați numărul de calorii care sunt ingerate cu cele consumate în timpul activităților zilnice.

Rețetă de orez cu pui columbian

Orezul cu pui columbian este un fel de mâncare care nu poate fi ratat la evenimentele speciale. În plus, oferă proteine de origine animală, legume și carbohidrați, motiv pentru care este considerat a fi complet și sănătos. În continuare, vă vom spune cum îl puteți pregăti acasă!

Orez cu pui columbian

Ingrediente

Dacă vreți să preparați un delicios orez columbian cu pui, veți avea nevoie de următoarele produse:

 • 4 piepți de pui fierți și tăiați bucățele mici
 • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
 • 3 ardei grași mari tocați: 1 roșu, 1 galben și 1 verde
 • 1 cățel de usturoi zdrobit
 • 1 ceapă medie tocată
 • 3 căni de orez
 • 5 căni de apă
 • 2 căni de legume amestecate în bucăți mici
 • 1 cub de supă de pui
 • 1 plic de condimente cu șofran
 • Sare după gust

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Pentru început, puneți uleiul într-o oală mare la foc mic.
 2. În continuare, căliți ardeii tăiați mărunt împreună cu usturoiul și ceapa. Este important să amestecați pentru a evita arderea sau lipirea.
 3. Adăugați cele 3 căni de orez și continuați să amestecați.
 4. Adăugați apa împreună cu legumele tocate.
 5. Adăugați și puiul, cubul de supă și plicul de condimente.
 6. Sărați după gust, amestecați puțin și fierbeți la foc mediu aproximativ 15 minute.
 7. Orezul trebuie să absoarbă toată apa.
 8. Apoi, acoperiți oala și continuați să gătiți timp de 10 minute la foc foarte mic pentru a obține o textura perfectă.

Recomandăm și: Rețetă de cuscus cu pui

Beneficiile orezului cu pui columbian

Rețeta columbiană de pui cu orez poate genera mai multe beneficii pentru sănătate dacă este inclusă în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Este necesar să se evite deficiențele de nutrienți esențiali. În caz contrar, organismul nu va funcționa corect.

Orez cu pui columbian gătit la tigaie

În primul rând, acest fel de mâncare este o sursă de proteine cu mare valoare biologică. Acești nutrienți au toți aminoacizii esențiali și au un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea.

Proteinele sunt necesare pentru a ne asigura că mușchii rămân într-o stare funcțională în timp. Astfel pot fi prevenite patologii precum sarcopenia, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition Research.

Acest preparat conține și carbohidrați de tip complex. Aceste elemente reprezintă substratul energetic pentru desfășurarea activităților de mare intensitate.

De asemenea, carbohidrații sunt cheia în procesele de recuperare. De fapt, s-a demonstrat că atunci când sunt administrați după antrenament împreună cu o porțiune semnificativă de proteine, are loc o refacere foarte rapidă a glicogenului.

Nu trebuie să uităm că acest fel de mâncare conține și produse de origine vegetală. Aceste alimente conțin substanțe fitochimicale cu capacitate antioxidantă. Ele neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Datorită acestui efect, riscul de a dezvolta patologii complexe este redus, după cum au confirmat cercetările publicate în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

Pregătiți acasă orez cu pui columbian!

După cum ați văzut, este foarte ușor să pregătiți acasă pui cu orez columbian. Această rețetă poate fi inclusă în contextul unei alimentații sănătoase, deși este special concepută pentru sportivi.

Sportivii se vor bucura de aportul de carbohidrați complecși de calitate și proteine cu mare valoare biologică. Astfel, procesele de recuperare după efort sunt îmbunătățite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Naseeb MA, Volpe SL. Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutr Res. 2017 Apr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Jan 16. PMID: 28473056.
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018 Feb 23;10(2):253. doi: 10.3390/nu10020253. PMID: 29473893; PMCID: PMC5852829.
 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:687-704. doi: 10.1016/j.ejmech.2019.06.010. Epub 2019 Jun 13. PMID: 31228811.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.