2 moduri de a prepara ruladă umplută acasă
 

2 moduri de a prepara ruladă umplută acasă

Vă vom învăța cum să pregătiți rulada de carne columbiană într-un mod simplu acasă. Este un fel de mâncare care are mai multe beneficii pentru sănătate datorită conținutului de nutrienți.
2 moduri de a prepara ruladă umplută acasă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de ruladă umplută columbiană este un fel de mâncare delicios. Este un preparat cu o densitate nutritiva mare și potrivit mai ales de sărbători. Nu este greu de făcut, mai ales dacă urmați rețeta pe care urmează să o prezentăm. Veți obține un rezultat rafinat pe care întreaga familie îl va adora.

În primul rând, trebuie menționat faptul că prezența cărnii de bună calitate în alimentație este total recomandată pentru sănătate. Alimentele de origine animală au o cantitate mare de proteine. În plus, concentrează și alți nutrienți esențiali și necesari pentru ca organismul să funcționeze optim.

Ingrediente pentru ruladă umplută columbiană

Ruladă umplută acasă

Pentru a pregăti o ruladă excelentă pentru 5 sau 6 persoane, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 700 grame de carne tocată de vită
 • 450 grame de carne tocată de porc
 • 4 ouă fierte
 • 4 bucăți de bacon sau bacon tăiat cubulețe
 • 1/2 ardei rosu tăiat julienne
 • Jumătate de ceapa rasă
 • 1/2 morcov tăiat julienne
 • 6 păstăi de fasole
 • 2 ouă
 • 1 chorizo
 • 10 măsline umplute cu ardei
 • 2 tulpini de arpagic
 • 1/2 cană de pesmet
 • 2 linguri de pătrunjel tocat
 • 1 lingura de pastă de usturoi
 • 1 linguriță de oregano
 • 2 linguri de muștar
 • 1/2 linguriță de chimen
 • Piper după gust
 • Sare

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Amestecați într-un castron carnea de porc cu carnea de vita și baconul.
 2. Adăugați și chorizo, deși mai întâi va trebui să-l curățați de coajă și să-l tocați.
 3. Când toate ingredientele sunt bine integrate, adăugați ceapa rasă, pasta de usturoi, arpagicul tocat mărunt, pătrunjelul, oregano, chimenul, muștarul, cele 2 ouă, pesmetul, sarea și piperul.
 4. Amestecați bine cu mâinile până obțineți un rezultat omogen. Acest aluat se pune pe folie de aluminiu, încercând să-l întindeți în formă de dreptunghi.
 5. Distribuiți ouăle fierte peste zona centrală, acoperind bine toată lățimea. De asemenea, aranjați morcovul julienne, fasolea, măslinele și ardeiul roșu.
 6. Rulați aluatul. Pentru a face acest lucru, folosiți folia de aluminiu. Ideea este ca umplutura sa fie învelită complet în carnea tocata, apăsând puțin când se formează un cilindru.
 7. Ruloul, cu folia de aluminiu nemișcată, trebuie așezat într-o tavă pentru cuptor. Se pune în aparatul preîncălzit la o temperatura de 200 grade Celsius și se coace timp de o ora.
 8. Aveți grijă când desfaceți rulada, căci va fi foarte fierbinte.

O altă opțiune de a pregăti ruladă de carne umplută

Puteți să faceți rulada cu umplutură de legume și fără chorizo. Ingredientele umpluturii, în acest caz, vor fi morcovi tăiați julienne, dovlecel, ardei și usturoi. Puteți adăuga și ceapă. Pregătirea va fi exact aceeași ca în cazul precedent.

Variind umplutura, puteți reduce timpul de gătire. După 30 de minute pe o parte și 15 minute pe cealaltă, veți obține un rezultat fraged și rafinat. Exteriorul va fi auriu, iar interiorul suculent datorită lichidelor eliberate de legume.

Beneficiile ruladei umplute

Ruladă umplută din carne de porc

Pentru a experimenta beneficiile ruladei, este esențial ca acest preparat să fie introdus în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Evitarea deficiențelor de micronutrienți esențiali care pot afecta negativ starea de sănătate este foarte importantă.

Crește câștigurile musculare

În contextul antrenamentului fizic, este necesar să se asigure un aport mai mare de proteine. Cerințele pot ajunge la până la 2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi, așa cum se arată într-un studiu publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition. Jumătate dintre acești nutrienți trebuie să aibă o valoare biologică ridicată, adică să fie de origine animală.

Dacă nevoile de proteine nu sunt satisfăcute, sportivul poate experimenta o scădere semnificativă a performanței. Adaptările musculare pot fi condiționate și de limitarea hipertrofiei. Crește chiar și riscul de accidentare musculară, deci este o situație care trebuie evitată.

Previne anemia

Carnea roșie se remarcă prin conținutul de fier hem. Acest mineral are o capacitate de absorbție mult mai mare decât cea a omologul său de origine vegetală. Este un element determinant în transportul oxigenului prin sânge. O deficiență a acestuia duce la anemie, potrivit cercetărilor publicate în revista The Medical Clinics of North America.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că disponibilitatea fierului poate fi crescută prin consumul de vitamina C. Astfel, o cantitate mai mare va fi absorbita la nivel intestinal.

Îmbunătățește echilibrul hormonal

Mulți dintre micronutrienții conținuți de carne sunt decisivi pentru a asigura o producție hormonala optimă. De exemplu, s- a demonstrat că zincul participă la sinteza testosteronului, un element cheie pentru sănătatea bărbaților.

Seleniul, la rândul său, poate genera un efect antioxidant important pentru a preveni modificările în funcționarea multor glande. Pentru a evita o situație de deficit de micronutrienți esențiali, cel mai bine este sa aveți o alimentație variată. Cu cât spectrul de alimente consumate este mai mare, cu atât riscul este mai mic. Sănătatea pe termen lung va fi îmbunătățită și incidența bolilor cronice va scădea.

Pregătiți ruladă umplută columbiană în mod simplu

După cum ați văzut, pregătirea ruladei columbiene nu este deloc complicată. Sunt necesare multe ingrediente, dar asamblarea acesteia este foarte simplă. Este o rețetă care are beneficii pentru sănătate.

Dacă doriți să o faceți de calitate și mai bună, puteți încerca să evitați adăugarea de chorizo și bacon, care sunt ingredientele cel mai puțin recomandate ale întregului preparat.

Totuși, rețineți că, pentru o sănătate optimă, este esențial să combinați o dietă adecvată cu multe alte obiceiuri bune. Exercițiile fizice frecvente sunt esențiale. De asemenea, dormiți bine, cel puțin 7 ore pe noapte. Astfel vor avea loc procesele de recuperare care garantează echilibrul organismului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Jäger, R., Kerksick, C. M., Campbell, B. I., Cribb, P. J., Wells, S. D., Skwiat, T. M., Purpura, M., Ziegenfuss, T. N., Ferrando, A. A., Arent, S. M., Smith-Ryan, A. E., Stout, J. R., Arciero, P. J., Ormsbee, M. J., Taylor, L. W., Wilborn, C. D., Kalman, D. S., Kreider, R. B., Willoughby, D. S., Hoffman, J. R., … Antonio, J. (2017). International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition14, 20. https://doi.org/10.1186/s12970-017-0177-8
 • DeLoughery T. G. (2017). Iron Deficiency Anemia. The Medical clinics of North America101(2), 319–332. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2016.09.004

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.