Cum se prepară nuggets de pui fără gluten? Rețetă delicioasă
 

Cum se prepară nuggets de pui fără gluten? Rețetă delicioasă

Fără îndoială, nuggets de pui sunt o masă delicioasă ușor de încorporat în dietă. Cele de pe piață nu sunt întotdeauna fără gluten. Prin urmare, vă oferim o alternativă de casă.
Cum se prepară nuggets de pui fără gluten? Rețetă delicioasă
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Din fericire, nuggets de pui fără gluten sunt ușor de preparat. În plus, aroma pe care o au este unică, deoarece versiunea de casă nu conține aditivi sau conservanți. Vă oferim o rețetă delicioasă de nuggets de pui fără gluten!

Orice rețetă pregătită acasă este mai bună în comparație cu preparatele din magazin. Acest lucru se întâmplă deoarece puteți folosi ingredientele de calitate care vă plac.

Nuggets de pui fără gluten

Nuggets sunt, fără îndoială, o opțiune pe care oamenii o aleg ca parte a dietei. Sunt ușor de gătit, au o textură și un gust plăcute și se găsesc ușor în magazine. De fapt, potrivit unui studiu publicat în 2006, nuggets de pui au fost introduse pe piață în anul 1980. Ingredientul folosit era doar pieptul de pui. Cu toate acestea, din cauza cererii mari, au început să fie utilizate și alte materii prime și tehnici de producție.

Din acest motiv, s-a apelat și la gâturile de pui, carnea atașată de carcase și cartilaj. Un alt ingredient pe care îl conțin aceste alimente procesate este sodiul, deoarece funcționează pe post de conservant. Această componentă adăugată excesiv în produsele industriale poate aduce complicații pentru sănătate.

Sodiul adăugat în alimente predispune la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Diferite investigații arată care sunt mecanismele prin care provoacă daune sănătății.

În plus față de cele de mai sus, nuggets cumpărate nu sunt potrivite pentru persoanele cu intoleranță la grâu sau boală celiacă. Faina de grâu este folosita pentru a le acoperi. De fapt, s-ar putea ca nuggets să nu conțină făină, dar să fie contaminate cu particule de gluten.

Dacă doriți să învățați o rețetă sănătoasă, hrănitoare și compatibilă cu aceste patologii, urmați pașii de mai jos!

Carne de pui
Părțile de pui utilizate pentru nuggets au variat în timp. Se folosesc inclusiv elemente de calitate nutrițională scăzută.

Rețetă de nuggets de pui fără gluten

Veți obține porții pentru 4-5 persoane. Desigur, trebuie să puneți alături o salată sau o garnitură.

Ingrediente

 • 2 bucăți de piept de pui
 • Făină de porumb
 • 2 căței de usturoi
 • 1 ceapă
 • 2 ouă
 • Ulei de măsline virgin (cantitate necesară pentru a unge vasul)
 • 200 grame de fulgi de porumb fără gluten sau adaos de zahăr
 • Sare și piper după gust

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Pentru a face aceste delicioase nuggets de pui fără gluten, primul pas este măcinarea pieptului într-un robot de bucătărie. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că îl tăiați mai întâi în bucăți. Trebuie să obțineți o pastă.
 2. Apoi curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în jumătate. Tocați usturoiul și puneți- într-un castron.
 3. Apoi, curățați și tăiați ceapa în bucăți mici. Puneți-o împreună cu usturoiul.
 4. Continuați cu felierea ardeilor.
 5. După ce ați terminat cu legumele, puneți puiul procesat într-un castron și amestecați-l cu celelalte ingrediente tocate. Se adaugă sare și piper după gust.
 6. Amestecați totul până se formează un aluat omogen și compact.
 7. Apoi începeți să modelați nuggets. Vă puteți ajuta măsurând cu o lingură, astfel încât toate să aibă aceeași dimensiune.
 8. Puteți face forme ovale aplatizate, rotunde și bastonașe.
 9. Puneți pasta câteva minute în frigider în timp ce striviți fulgii de porumb într-un castron cu mâinile. Amestecați-i cu făina și începeți să acoperiți nuggets.
 10. Puneți foarte puțin ulei într-o tavă. Coaceți nuggets în cuptor la 200 grade Celsius timp de 15 minute sau până când sunt rumenite.

Pot fi depozitate în congelator

Puteți congela acest preparat într-un recipient din plastic etichetat cu data și numele produsului. Puteți congela și nuggets crude. Important este să le folosiți în maxim 3 luni.

Bol cu nuggets de pui fără gluten

Variații ale de rețetei de nuggets de pui fără gluten

Există și alte variante pe care le puteți prepara, care sunt potrivite pentru cei care nu pot consuma gluten. Pentru înveliș, puteți alege următoarele:

 • Făină de quinoa
 • Făină de ovăz certificată cu sigla fără TACC, adică fără gluten
 • Făină de hrișcă
 • Făină de manioc sau amidon
 • Amidon de porumb
 • Făină de leguminoase: năut, soia, mazăre

Pregătiți aceste delicioase nuggets de pui fără gluten

Nu mai așteptați. Deși există mai multe alternative, folosind fulgi de porumb veți obține un preparat crocant pe care îl veți iubi.

De asemenea, nu uitați că în loc să cumpărați nuggets procesate este convenabil să le pregătiți acasă. În acest fel, preparatele vor fi de calitate, hrănitoare și cu o aromă unică.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bonato, P., Perlo, F., Teira, G., Fabre, R., & Kueider, S. (2006). Características texturales de nuggets de pollo elaborados con carne de ave mecánicamente recuperada en reemplazo de carne manualmente deshuesada. Ciencia, docencia y tecnología17(32), 219-239.
 • Bonato, P., Perlo, F., Fabre, R., Dalzotto, M. G., & Acuña, N. (2019). Conservación de nuggets de pollo con bajo contenido en sodio y formulados con fibra de trigo. Ciencia, Docencia y Tecnología30(58), 290-304.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.