3 rețete delicioase de pui cu citrice

Portocală, lămâie, rozmarin, cimbru... Versatilitatea puiului îl face perfect pentru combinarea cu o varietate de ingrediente pentru a obține mâncăruri aromate, gustoase și irezistibile. Astăzi, îți vom spune cum să prepari pui cu citrice.
3 rețete delicioase de pui cu citrice

Ultima actualizare: 18 Martie, 2021

Puiul este o opțiune foarte populară, având în vedere versatilitatea sa ridicată. Pe scurt, se combină perfect cu aproape orice. Având în vedere acest lucru, vrem să-ți arătăm cum să prepari câteva rețete de pui cu citrice. În paragrafele de mai jos, îți vom împărtăși trei rețete diferite, care sunt delicioase, aromate și absolut irezistibile. Savurează-le!

Pui cu citrice

Puiul cu portocală și puiul cu lămâie sunt feluri de mâncare populare, dar mulți oameni cred că sunt greu de preparat. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Te poți bucura de pui cu citrice foarte ușor. Și, în plus, poți cumpăra ingredientele de care ai nevoie din orice magazin alimentar local. În plus, rezultatul final va fi un fel de mâncare hrănitor și delicios, cu o notă specială. Casa ta va fi umplută cu o aromă delicioasă pe măsură ce gătești.

Așadar, nu rata aceste trei rețete de pui cu citrice, inclusiv lămâi și portocale. Combinând aceste fructe cu alte ingrediente, precum mierea sau muștarul, vei crea mâncăruri aromate care vor încânta orice gust. Întreaga familie își va linge degetele!

Rețetă de pui cu citrice: portocală și miere

Bucăți de pui cu citrice
Mierea oferă dulceață și ajută la evidențierea gustului puiului și al portocalei.

Ingrediente

  • 4 file de piept de pui
  • 2 linguri de muștar
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 pahar de suc de portocale natural
  • Sare
  • Piper

Instrucțiuni

  • În primul rând, preîncălzește cuptorul la 170 °C și clătește bine puiul.
  • Într-un castron, pune muștarul și uleiul de măsline și amestecă bine.
  • Apoi, adaugă miere și suc de portocale proaspăt stors și continuă să amesteci toate ingredientele.
  • Apoi, pune amestecul peste fileurile de pui.
  • Pune puiul în cuptor pentru 45 de minute.
  • Este timpul să te bucuri de acest preparat aromat cu citrice. Știm că îți va plăcea!
  • Mai mult, poți decora preparatul cu câteva felii de portocală.

Pui cu cartofi, portocale și lămâie

Mâncare cu carne și legume
Rețetele de pui cu citrice sunt ușor de creat și oferă varietate meselor.

Ingrediente

  • 1 pui întreg împărțit în patru bucăți
  • 1 ardei
  • 6 cartofi
  • Suc de portocale
  • Suc de lămâie
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de cimbru
  • 1 cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de muștar
  • Sare
  • Piper
  • Oregano

Instrucțiuni

  • În primul rând, preîncălzește cuptorul la 170 °C.
  • Taie cartofii și ardeiul. Apoi, pune legumele într-o tavă în cuptor împreună cu puiul.
  • Adaugă restul ingredientelor într-un castron: condimentele, sucurile și uleiul. Amestecă bine.
  • Apoi, pune amestecul peste pui, cartofi și ardei și amestecă cu mâna. Asigură-te că amestecul de sos acoperă toate bucățile de pui.
  • În cele din urmă, adaugă un pahar de apă și coace puiul timp de o oră.

Pui cu citrice: Pui cu miere, lămâie și cartofi

Pui cu citrice și legume
Aceste rețete îți vor umple bucătăria cu aroma lor tentantă și îți vor încânta papilele gustative cu gusturile lor irezistibile.

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 pui împărțit în 6 până la 8 bucăți
  • 2 linguri de miere
  • 3,5 linguri de muștar
  • Coaja și sucul de la două lămâi
  • 3 sau 4 căței de usturoi
  • 1 cub de concentrat de pui
  • Cimbru (de preferință proaspăt)
  • Oregano
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Apă

Instrucțiuni

  • În primul rând, trebuie să pregătești cartofii.
  • Începe prin a-i curăța și spăla bine și apoi taie-i felii.
  • Apoi, încălzește aproximativ 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie pentru a sota cartofii.
  • Adaugă sare, piper și cimbru.
  • Amestecă în tigaie până când se rumenesc.
  • Pune-i deoparte.

Apoi, va trebui să vă pregătești sosul de lămâie:

  • Începe prin a bate împreună toate ingredientele rămase (usturoi, cub de pui, oregano, suc de lămâie și coajă, 3.5 linguri de ulei de măsline, miere, muștar și 2 căni de apă).
  • Bate bine și lasă deoparte.
  • Acum, preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  • Apoi, așază bucățile de pui într-un vas potrivit pentru cuptor și acoperă-le cu sosul de lămâie. Asigură-te că ai acoperit bine puiul pe ambele părți.
  • Apoi, adaugă cartofii din tigaie în jurul puiului.
  • Acum, acoperă tava cu folie de aluminiu și coace puiul timp de aproximativ o jumătate de oră.
  • În cele din urmă, scoate folia de aluminiu și coace-i puiul timp de 10 până la 15 minute.
  • Să ai poftă!
S-ar putea să te intereseze...
Câtă carne trebuie să mănânci pe săptămână?
Doza de SănătateCitește pe Doza de Sănătate
Câtă carne trebuie să mănânci pe săptămână?

Câtă carne trebuie să mănânci pe săptămână și ce tip ar trebui să alegi mai des: carne albă, carne roșie sau pește și fructe de mare?