Rețetă ușoară de supă cremă de avocado
 

Rețetă ușoară de supă cremă de avocado

Aflați cum să preparați o delicioasă supă cremă de avocado pentru a crește cantitatea de acizi grași omega 3 din dieta obișnuită.
Rețetă ușoară de supă cremă de avocado
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vă vom învăța cum să faceți o supă cremă de avocado plină de substanțe nutritive esențiale de înaltă calitate. Este o modalitate bună de a include grăsimi nesaturate în dietă, care vor ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate. În plus, este un preparat foarte simplu cu un gust fantastic.

Aportul de grăsimi sănătoase este esențial atunci când obiectivul este de a vă proteja sănătatea. Acești nutrienți au fost demonizați mulți ani, dar sunt importanți pentru ca organismul să funcționeze optim. Doar lipidele de tip trans, cu caracteristici inflamatorii, trebuie evitate.

Beneficiile fructului avocado

Avocado poate fi găsit în supermarket în orice perioadă a anului. Acesta trebuie inclus în contextul unei diete echilibrate și variate.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Avocado este o sursă de acizi grași omega 3. Acești nutrienți sunt capabili să reducă inflamația din corp, ceea ce facilitează funcționarea organelor și sistemelor corpului uman. Trebuie avut în vedere faptul că mecanismele inflamatorii stau adesea la baza multor afecțiuni cronice și complexe, care pun viața în pericol.

Conform cercetărilor publicate în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, este esențial să avem un aport regulat de lipide omega 3 pentru a reduce incidența bolilor cardiovasculare. Datorită acestor substanțe nutritive, dezvoltarea de plăci de aterom care ar putea compromite fluxul sanguin devine mai puțin probabilă.

Avocado tăiat în jumătate
Avocado conține acizi grași esențiali pentru organism.

De asemenea, este esențial să vă asigurați că aportul de omega 3 și omega 6 este echilibrat. Acest lucru se realizează prin creșterea prezenței fructelor uleioase și a uleiului de măsline extravirgin în dietă. Peștele oceanic va ajuta și el. În acest fel, inflamația este ținută sub control.

Stimulează recuperarea musculară

Sportivii au nevoie de un aport mai mare de acizi grași omega 3, mai ales atunci când au o leziune musculară. Un control eficient al inflamației în acest moment ar putea îmbunătăți răspunsul corpului și ar putea duce la o regenerare mai eficientă. Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat în revista Nutrients.

Idealul este obținerea unui aport zilnic de cel puțin 4 grame de omega 3. Pentru aceasta, poate fi chiar necesar să se recurgă la suplimente.

Ingerarea acizilor grași nu va fi suficientă. Această strategie va trebui să fie însoțită de un consum adecvat de proteine. Acestea sunt substanțele nutritive care sunt responsabile de construirea țesutului muscular. Aceasta este singura modalitate de a realiza o recuperare optimă prin reducerea riscului de recidivă.

Avocado cu sâmbure
Încorporați avocado în dieta obișnuită pentru a beneficia de compoziția sa nutrițională.

Previne dezvoltarea bolilor cronice

Avocado conține o cantitate semnificativă de vitamina E, un nutrient cu potențial antioxidant. Acest element ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

Astfel, sunt prevenite ineficiențele în funcționarea organelor și mutațiile în replicarea celulelor. Pe termen mediu, există o incidență mai mică a diferitelor boli cronice și complexe, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare. Mai exact, vitamina E protejează împotriva tulburărilor neurodegenerative.

Ingrediente pentru supă cremă de avocado

Pentru a face o supă cremă gustoasă de avocado, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 lingură de unt
 • 1/2 cană de ceapă tocată mărunt
 • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
 • 4 căni de supă de pui
 • 2 avocado copți curățați și zdrobiți
 • 1 linguriță de suc de lămâie
 • 2 căni de smântână fermentată
 • 1/4 linguriță de chimen măcinat
 • Sare și piper
 • Coriandru proaspăt tocat

Rețineți că puteți cumpăra supă de pui deja pregătită sau o puteți prepara acasă. Această ultimă opțiune este cea mai bună, deoarece veți obține un rezultat cu aromă mai puternică și fără aditivi.

În ceea ce privește avocado, este esențial ca acesta să fie bine copt, astfel încât textura să fie adecvată. Ar trebui să fie puțin moale la atingere. Încercați să cumpărați acest produs în varianta bio pentru a avea caracteristici organoleptice superioare.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Încălziți untul într-o cratiță medie la foc mediu pentru a evita arderea.
 2. Odată ce untul este topit, adăugați ceapa tocată mărunt și sotați leguma timp de aproximativ 3 minute, până când începe să devină transparentă.
 3. Apoi, adăugați usturoiul și, după 30 de secunde, supa de pui cu sucul de lămâie.
 4. Amestecați bine și adăugați pulpa de avocado. Dați totul în fiert, reduceți focul și continuați să gătiți timp de cel puțin 7 minute.
 5. Puneți conținutul oalei în blender și amestecați până obțineți un rezultat fin și omogen.
 6. Puneți amestecul înapoi în cratiță.
 7. Adăugați smântâna, chimenul, sarea și piperul.
 8. Porniți din nou focul pentru încă 5 minute.
 9. Înainte de servire, adăugați coriandru tocat mărunt. Este important ca această supă cremă de avocado să fie consumată fierbinte.

Ce puteți pune lângă o supă cremă de avocado?

Rețineți că supa cremoasă de avocado trebuie să fie însoțită de un alt preparat pentru a obține un aport optim de nutrienți. Puneți alături carne sau pește pentru un aport optim de proteine.

Nu uitați că supa cremoasă de avocado poate fi păstrată în frigider. Desigur, este important să rămână acoperită, astfel încât caracteristicile sale organoleptice să nu fie modificate. Se va păstra fără probleme majore timp de câteva zile. Înainte de a o consuma, încălziți-o puțin în cuptorul cu microunde.

Faceți rețeta de supă cremă de avocado

După cum ați văzut, este foarte ușor să preparați supă cremă de avocado pentru a vă crește aportul de acizi grași omega 3. Acești nutrienți au o calitate ridicată și sunt necesari pentru ca mecanismele inflamatorii să fie modulate corect. În caz contrar, pe termen mediu, ar putea apărea patologii complexe și cronice.

Amintiți-vă că, atunci când obiectivul este o stare bună de sănătate, dieta adecvată trebuie combinată cu exercițiile fizice.

În plus, este esențial să vă expuneți frecvent la lumina soarelui și să aveți o odihnă corectă pe timp de noapte (cel puțin 7 ore de calitate). Astfel, procesele de recuperare vor fi finalizate cu succes.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
 • Papadopoulou S. K. (2020). Rehabilitation Nutrition for Injury Recovery of Athletes: The Role of Macronutrient Intake. Nutrients12(8), 2449. https://doi.org/10.3390/nu12082449
 • Lloret, A., Esteve, D., Monllor, P., Cervera-Ferri, A., & Lloret, A. (2019). The Effectiveness of Vitamin E Treatment in Alzheimer’s Disease. International journal of molecular sciences20(4), 879. https://doi.org/10.3390/ijms20040879

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.