3 smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus
 

3 smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus

În plus față de avocado, în aceste smoothie-uri pentru colesterol redus, vom include o serie de ingrediente care sunt benefice pentru prevenirea problemelor cardiovasculare.
3 smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus

Ultima actualizare: 24 august, 2021

Despre avocado se scriu multe. Se spune că este singurul fruct bogat în grăsimi sănătoase care are grijă de inimă și că valoarea sa nutritivă este atât de mare, încât este un ingredient ce poate fi inclus în multe feluri de mâncare. Vă prezentăm 3 smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus!

Pe lângă faptul că este principalul ingredient din guacamole, avocado este componentă minunată atunci când vine vorba de piureuri naturale. În cazul în care doriți să reduceți nivelul colesterolului, nu uitați niciodată că acest fruct este o opțiune sigură.

Datorită conținutului de acizi grași omega 3, profilul lipidic poate fi schimbat, potrivit unui studiu publicat în revista „Nutrition & Diabetes”. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că reducerea colesterolului nu va avea loc ca prin farmec, ci trebuie adoptată o dietă variată și echilibrată.

3 smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus

1. Smoothie cu lime și avocado

Pahare cu smoothie-uri cu avocado pentru colesterol redus

 

Dacă începem mâncăm jumătate de avocado în fiecare zi, data viitoare când vom face analize de sânge, rezultatele vor fi pozitive.

Colesterolul este un tip de grăsime produs de organism și este necesar pentru anumite funcții ale corpului. Acesta trebuie să fie întotdeauna echilibrat. Orice dezechilibru pune sănătatea în pericol prin creșterea riscului de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

În acest prim smoothie, pe lângă avocado, vom adăuga și lime. Acest fruct citric nu este la fel de acid ca lămâia și este foarte puternic atunci când vine vorba de combaterea factorilor precum ateroscleroza. Potrivit unui studiu publicat în 2015, vitamina C conținută de lime contribuie la reducerea inflamației și a bolilor de inimă.

Este o combinație delicioasă pe care vă încurajăm să o încercați.

Ingrediente

 • 1 pahar de suc de lime (200 ml)
 • ½ avocado

Pregătire

 • Este simplu. Stoarceți sucul de lime. Puneți-l în blender și adăugați jumătate de avocado. Rezultatul va fi senzațional.
 • Bateți bine, astfel încât textura să fie omogenă.

2. Smoothie cu apă de cocos și avocado

Avocado și nucă de cocos

 

Apa de cocos este eficientă în combaterea colesterolului. Este bogată în acel tip de acizi grași omega 3 care ajută la promovarea sănătății inimii. Apa de cocos conține, de asemenea, acid lauric, capabil să crească nivelul de colesterol bun sau HDL. Mineralele, precum potasiul și vitamina B și C sunt cardioprotectori excelenți.

Apa de cocos cu avocado oferă multă energie. Vom obține o sursă naturală de sănătate pentru a începe ziua în cel mai bun mod.

Ingrediente

 • 1 pahar de apă de cocos (200 ml)
 • ½ avocado

Pregătire

Este important ca pentru acest smoothie să folosim apă naturală de cocos. Știm că în supermarket se vinde de obicei ambalată, dar o mare parte din vitamine și minerale se pierde. Adăugați întotdeauna apă naturală de cocos.

Pentru a obține acest smoothie, va trebui doar să puneți în blender avocado și apa de cocos. Bateți bine și serviți smoothie-ul în paharul preferat.

3. Smoothie de avocado și mere

Smoothie-uri cu avocado pentru colesterol

 

Acest smoothie pe bază de avocado și mere este sănătate, vitalitate, energie și plăcere.

 • Cu o textură moale și o aromă între acid și dulce, puține fructe pot fi atât de puternice atunci când vine vorba de combaterea nivelului de trigliceride din sânge și îngrijirea inimii. Acest lucru se datorează cantității de pectină din măr, o fibră care ajută la scăderea lipidelor din sânge.
 • În plus, vom obține un smoothie sățios care ne va ajuta să ajungem la următoarea masă fără a fi nevoie să servim gustări.

Ingrediente

 • 1 măr
 • ½ avocado
 • ½ pahar de suc de lămâie (100 ml)

Pregătirea

 • Primul lucru pe care îl vom face este să curățăm mărul și să-l tăiem în patru părți. Apoi, stoarcem sucul de lămâie (100 ml) și îl punem blender.
 • Adăugăm jumătatea de avocado și mărul. Batem bine.
 • Dacă este prea gros, vom mai adăuga puțină apă.

Consumați smoothie-uri cu avocado pentru colesterol

Aportul de avocado și alimente care conțin omega 3 contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular. Nu uitați că este necesar să adoptați o dietă variată și echilibrată din punct de vedere energetic pentru a garanta funcționarea corectă a corpului.

În plus, dieta trebuie combinată cu practicarea exercițiilor fizice. Acestea acționează ca un cardioprotector prin îmbunătățirea stării generale de sănătate și reducerea riscului de a dezvolta boli complexe pe termen mediu și lung.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials.
 • Wang, L., Bordi, P. L., Fleming, J. A., Hill, A. M., & Kris-Etherton, P. M. (2015). Effect of a moderate fat diet with and without avocados on lipoprotein particle number, size and subclasses in overweight and obese adults: A randomized, controlled trial. Journal of the American Heart Association. https://doi.org/10.1161/JAHA.114.001355
 • Dembitsky, V. M., Poovarodom, S., Leontowicz, H., Leontowicz, M., Vearasilp, S., Trakhtenberg, S., & Gorinstein, S. (2011). The multiple nutrition properties of some exotic fruits: Biological activity and active metabolites. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.003
 • Siti HN., Kamisah Y., Kamsiah J., The role of oxidative stress, antioxidants and vascular inflammation in cardiovascular disease (a review). Vascul Pharmacol, 2015. 71: 40-56.
 • Zibaeenezhad MJ., Ghavipisheh M., Attar A., Aslani A., Comparision of the effect of omega 3 supplements and fresh fish on lipid profile: a randomized, open labeled trial. Nutr Diabetes, 2017.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.