Rețetă de sos cremos de avocado - Doza de Sănătate
 

Rețetă de sos cremos de avocado

Acest sos cremos de avocado va oferi salatelor o notă specială. Îl poți folosi chiar și pentru a înlocui sosurile convenționale din sandvișuri, produse de patiserie și multe alte rețete.
Rețetă de sos cremos de avocado

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2022

Avocado a devenit unul dintre cele mai populare alimente din întreaga lume. Datorită proprietăților sale nutriționale, mulți oameni nu se gândesc de două ori înainte de a-l include în dieta lor obișnuită. Vrei să înveți cum să faci un sos cremos de avocado pentru salatele tale?

Dacă da, ai noroc. Nu rata această rețetă!

Rețetă de sos cremos de avocado

Aceasta este o rețetă cu conținut scăzut de calorii pe care o poți folosi pentru a înlocui celelalte dressinguri din dietă. Spre deosebire de sosurile comerciale, nu conține aditivi chimici. În schimb, include mai multe ingrediente sănătoase.

De asemenea, avocado are caracteristici unice. De exemplu, deși majoritatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidrați, avocado este bogat în grăsimi sănătoase. De asemenea, conține aminoacizi esențiali, vitamine, minerale și alți nutrienți importanți.

Sos cremos de avocado

Sos cremos de avocado proaspăt
Avocado conține grăsimi sănătoase importante.

Pentru a prepara acest sos cremos de avocado, îți recomandăm să cumperi un avocado foarte copt. Doar așa vei putea obține textura dorită. În plus, îți recomandăm să folosești ulei de măsline extravirgin, care este mai sănătos. Dacă nu îl ai la îndemână, poți folosi și ulei de floarea soarelui.

Deși poți găsi produse cu aceste caracteristici pe piață, cel mai bine este alegi versiunile naturale. În acest fel, vei fi sigur/ă că sosul tău conține ingrediente 100% naturale. În plus, vei economisi bani.

Ingrediente

  • 1 avocado copt mare
  • Chimen (7 g)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lămâie cu coajă
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (45 ml)
  • 1 legătură de coriandru proaspăt
  • Apă (60 ml)
  • 1 linguriță de sare (5 g)

Mod de preparare

  • Mai întâi, ia lămâia și îndepărtează-i coaja. Pune-o deoparte, astfel încât să o poți folosi mai târziu pentru a oferi preparatului un miros unic de citrice.
  • Apoi, stoarce bine lămâia pentru a obține cât mai mult suc.
  • După aceea, taie avocado în două, dă deoparte sâmburele și scoate toată pulpa cu ajutorul unei linguri.
  • Curăță cățelul de usturoi și zdrobește-l. De asemenea, dacă folosești chimen întreg, macină-l.
  • Apoi, pune toate ingredientele într-un blender.
  • Amestecă timp de câteva minute, până obții un sos fin.
  • Dacă nu ai blender, utilizează un mojar cu pistil. Reține faptul că, în acest caz, va trebui să depui un efort mai mare pentru a obține textura dorită.

După ce ai terminat, poți folosi sosul de avocado în salate ca dressing. Este delicios!

Rețetă picantă de sos cremos de avocado

Sos cremos de avocado cu tortilla
Această rețetă este incredibil de versatilă în versiunea sa picantă.

Îți plac sosurile picante? Ei bine, atunci îți va plăcea foarte mult această versiune de sos cremos de avocado. Acesta va oferi o notă specială salatelor. Îl poți folosi și pentru a adăuga aromă sandvișurilor, produselor de patiserie, sosurilor, cărnii și multor alte alimente.

Ingrediente

  • 2 avocado medii copți
  • Sucul a trei lămâi mici
  • 1 legătură de coriandru tocat
  • 2 jalapeños, ardei serrano sau ardei gras (ce vrei)
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • 1/4 cană de ulei de măsline sau ulei de avocado (60 ml)
  • 1 linguriță de chimen măcinat (7 g)
  • Sare după gust

Mod de preparare

  • Mai întâi, taie fructele de avocado în jumătate și scoate-le sâmburii.
  • Apoi, folosește o lingură și scoate pulpa.
  • După aceea, pune toate ingredientele în blender și amestecă-le până obții un sos cremos.
  • Folosește sosul imediat sau păstrează-l în frigider.

Sfat: Dacă nu vei folosi sosul imediat, pune un sâmbure de avocado înăuntru. În acest fel, sosul nu va căpăta o culoare neplăcută.

Notă finală

Avocado tăiat în jumătate
Trebuie să fii precaut atunci când vine vorba de adăugarea de uleiuri, optând pentru versiuni mai sănătoase.

Sosul cremos de avocado este excelent pentru salate, atât timp cât folosești ingrediente sănătoase. În acest sens, este esențial să eviți greșelile în pregătire care pot afecta calitatea produsului final. Unele dintre cele mai frecvente greșeli sunt:

  • Folosirea de uleiuri vegetale nesănătoase, cum ar fi soia sau uleiul de palmier. Recomandarea principală este utilizarea uleiului de măsline extravirgin. Dacă nu ai, înlocuiește-l cu ulei de floarea soarelui.
  • Adăugarea unei cantități prea mari de ulei. Avocado, principalul ingredient al acestui sos, este bogat în acizi grași. Prin urmare, nu este necesar să adaugi prea mult ulei pentru a obține rezultatul scontat.
  • Adăugarea de sare în exces. Cel mai bine este să eviți excesele. Nu uita faptul că aportul excesiv de sare este legat de probleme de sănătate cardiovasculară, cum ar fi hipertensiunea.
  • Folosirea de condimente procesate. Multe condimente din comerț conțin făină adăugată și alte componente. Cel mai bine este să optezi pentru versiuni naturale, fără conservanți artificiali.

Vei încerca aceste două rețete de sos cremos de avocado? Nu ezita să le adaugi în salatele tale preferate! De asemenea, poți folosi sosurile în sandvișuri, pe pâine prăjită sau alături de orice alt preparat pentru micul dejun sau gustare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.