Rețetă de Bloody Mary: cocktail delicios cu suc de roșii
 

Rețetă de Bloody Mary: cocktail delicios cu suc de roșii

Vă vom arăta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face acasă un minunat cocktail Bloody Mary, cu sau fără alcool!
Rețetă de Bloody Mary: cocktail delicios cu suc de roșii
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 01 iunie, 2023

Bloody Mary este unul dintre cele mai faimoase cocktailuri. Se poate prepara cu alcool, dar și fără, obținându-se astfel un rezultat cu un conținut ridicat de antioxidanți, care poate fi catalogat drept sănătos. Urmează să vă oferim două alternative delicioase. Nu ezitați să preparați o rețetă de Bloody Mary delicioasă!

Înainte de a începe, trebuie să menționăm că cel mai bun lichid pentru hidratare este apa simplă. Cu moderație, puteți consuma și alte lichide. Desigur, evitați băuturile răcoritoare sau sucurile din cauza dozelor mari de zaharuri simple.

Rețetă de Bloody Mary

Rețetă de Bloody Mary utilă la aperitiv
Bloody Mary este un cocktail tradițional care poate fi decorat într-un mod impresionant.

Descoperiți mai jos varianta tradițională cu alcool. Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a pregăti un Bloody Mary rafinat sunt următoarele:

 • 60 mililitri de vodcă
 • 2 picături de Tabasco
 • 3 picături de sos Perrins
 • 1 vârf de cuțit de sare cu țelină
 • 1 vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat
 • 10 mililitri de supă de carne
 • 15 mililitri de suc de lămâie
 • 180 mililitri de suc de roșii
 • Țelină și o felie de lămâie pentru decor
 • Gheață zdrobită

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți vodca împreună cu sosul Perrins, Tabasco și sucul de lămâie într-un shaker pentru cocktailuri.
 2. Adăugați puțină sare, supa și piperul proaspăt măcinat.
 3. Agitați totul bine. Există și opțiunea de a folosi un blender.
 4. Adăugați sucul de roșii.
 5. Când preparatul este gata, montați-l în pahar. Mai întâi, puneți gheața într-un pahar mare. Puteți folosi cuburile nezdrobite, dar rezultatul nu va fi la fel de bun. Când paharul devine foarte rece, puneți lichidul și decorați cu o tulpină de țelină și o felie de lămâie.

Rețetă de Bloody Mary fără alcool

Desigur, puteți pregăti și o versiune non-alcoolică a cocktailului clasic. Ingredientele de care veți avea nevoie pentru 4 persoane sunt următoarele:

 • 600 mililitri de suc de roșii
 • 4 lingurițe de suc de lămâie
 • 8 picături de sos Perrins
 • 12 picături de Tabasco
 • Puțină sare
 • Un vârf de cuțit de piper negru
 • Puțină sare cu țelină
 • Gheață
 • 4 crenguțe de țelină pentru decor

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți sucul de roșii, sucul de lămâie, Tabasco, sosul Perrins, sarea, piperul negru și sarea de țelină în paharul de mixare.
 2. Agitați bine și serviți într-un pahar cu cuburi de gheață sau gheață pisată, în funcție de preferințe.
 3. Ornați cu tulpini de țelină.

Beneficiile oferite de Bloody Mary

Rețetă de Bloody Mary de bază
Bloody Mary fără alcool poate aduce diferite beneficii corpului.

Consumul versiunii non-alcoolice de Bloody Mary poate fi benefic pentru sănătate dacă este inclus în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Trebuie să evidențiem prezența licopenului. S-a dovedit că acest antioxidant prezent în roșii poate ajuta la prevenirea dezvoltării patologiilor cardiovasculare.

În plus, licopenul poate preveni procesele oxidative, reducând incidența altor tipuri de patologii complexe. Potrivit cercetărilor publicate în revista Biomedicine & Pharmacotherapy, consumul regulat de licopen este asociat cu o reducere a markerilor legați de cancerul de prostată.

Un alt aspect pozitiv al acestui cocktail fără alcool este lipsa zahărului. Există dovezi ce arată că acesta poate spori inflamația și oxidarea internă. De asemenea, are un efect negativ asupra sănătății pancreatice prin creșterea șanselor de a dezvolta diabet de tip 2 în timp.

Pregătiți rețete simple de Bloody Mary acasă!

După cum ați văzut, există modalități foarte simple de a pregăti Bloody Mary acasă, unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume. Desigur, recomandăm varianta non-alcoolică, deoarece este mult mai sigură pentru sănătate pe termen mediu. În ciuda faptului că până de curând mulți afirmau contrariul, alcoolul este o substanță toxică pentru organism, indiferent de doza consumată.

În cele din urmă, amintiți-vă că atunci când scopul este îmbunătățirea sănătății, nu este suficient să aveți grijă doar de alimentație. Este foarte important să acordați o atenție deosebită hidratării. Evitați cu orice preț consumul de lichide cu cantități mari de zaharuri simple, deoarece impactul acestora asupra pancreasului și sistemului metabolic este semnificativ.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Przybylska, S., & Tokarczyk, G. (2022). Lycopene in the Prevention of Cardiovascular Diseases. International journal of molecular sciences23(4), 1957. https://doi.org/10.3390/ijms23041957
 • Mirahmadi, M., Azimi-Hashemi, S., Saburi, E., Kamali, H., Pishbin, M., & Hadizadeh, F. (2020). Potential inhibitory effect of lycopene on prostate cancer. Biomedicine & pharmacotherapy = Biomedecine & pharmacotherapie129, 110459. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2020.110459
 • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.