Sarcinile miresei și ale mirelui înainte de nuntă
Sarcinile miresei și ale mirelui pentru organizarea nunții pot crea multe neînțelegeri. Ziua nunții este cea mai importantă zi din viața oricărei persoane, drept pentru care totul trebuie să fie pregătit ca la carte.
Așadar, sarcinile miresei și ale mirelui ar trebui să fie clare încă de la început. Emoțiile pot cauza tensiune și certuri care nu vor avea un impact pozitiv asupra evenimentului. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare.
Importanța comunicării
La fel ca în cazul multor alte aspecte legate de relație de cuplu, o bună comunicare între parteneri este esențială pentru a avea o nuntă de vis. În acest mod, aceștia pot ajunge la un acord cu privire la ce trebuie să facă fiecare dintre ei.
Iată care sunt principalele sarcini ale celor doi miri!
Sarcinile mirelui
Mirele trebuie să-și aleagă un costum pentru nuntă, de preferință unul confortabil. El va trebui să aleagă și o serie de accesorii (de pildă, pantofi și butoni pentru manșete). El poate cere sfaturile prietenilor sau ale familiei sale.
Totodată, mirele trebuie să decidă ce fel de frizură va avea, dacă își va rade sau tunde barba și dacă ar fi bine sau nu să încerce un tratament facial. În acest mod, pot fi evitate incidentele neprevăzute.
Nu în ultimul rând, mirele trebuie să aleagă o persoană care să-l conducă spre altar. Această decizie va depinde în totalitate de el.
Citește și:
Sarcinile miresei
Asemenea mirelui, mireasa trebuie să se ocupe de vestimentația sa. Poate opta pentru o rochie scurtă sau lungă – important este să se simtă bine în ea. În plus, va trebui să-și selecteze domnișoarele de onoare. Dacă vrea, poate să decidă ce vor purta ele sau le poate cere sfatul cu privire la propria rochie și accesorii.
Un alt aspect pe care mireasa trebuie să-l ia în considerare este reprezentat de părul său. Va trebui să discute cu un stilist și să încerce mai multe coafuri înainte de ziua cea mare. Dacă vrea să se supună unui tratament facial, să-și facă unghiile sau viziteze un salon de masaj, toate aceste lucruri trebuie programate în avans.
Nu în ultimul rând, și mireasa va trebui să aleagă o persoană care să o conducă spre altar. Această decizie îi aparține în totalitate.
Ar putea să te intereseze:
Sarcinile miresei și ale mirelui
Deși mirii au diverse sarcini de care sunt nevoiți să se ocupe pe cont propriu, altele presupun colaborare. Iată câteva exemple concrete:
- Locația: Atât mirele, cât și mireasa trebuie să aleagă o locație pentru ceremonie și petrecere. În plus, trebuie să se gândească la aspecte precum decorațiunile sau mărturiile de nuntă.
- Tortul: Și tortul este un aspect care necesită atenția ambilor miri, precum și meniul pentru recepție (care ar trebui să includă opțiuni pentru musafirii care suferă de boala celiacă, de intoleranță la lactoză sau sunt vegetarieni) și deserturile.
- Inele: Mirii trebuie să selecteze inelele împreună.
- Lista de musafiri: Aceasta este, probabil, cea mai plictisitoare sarcină pentru organizarea unei nunți. Ar trebui să includă modul în care musafirii vor fi așezați la masă.
- Fotograful și muzica: Tipul de muzică, dacă se va angaja sau nu un DJ, fotograful și dacă musafirii vor fi invitați la o ședință foto sunt aspecte care trebui stabilite din timp.
- Luna de miere: Luna de miere trebuie, de asemenea, organizată în avans. Puteți să vă luați o zi liberă după nuntă înainte de a pleca în călătorie, să plecați imediat după ceremonie sau să amânați luna de miere pentru mai târziu.
- Un ultim aspect important este decizia de a avea doar o cununie civilă sau și una religioasă.
Concluzii
După cum poți vedea, sarcinile miresei și ale mirelui înainte de nuntă sunt numeroase. Mirii trebuie să țină cont și de bugetul pe care îl au, deoarece s-ar putea să nu își permită să-l depășească.
Sperăm că informațiile din acest articol au clarificat sarcinile care trebuie îndeplinite ca să ai o nuntă magică. Nu uita, absolut totul trebuie planificat cu grijă!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Botton Beja, Flora. (2017). Tendencias actuales en el matrimonio en China. Estudios de Asia y África, 52(3), 535-566. https://dx.doi.org/10.24201/eaa.v52i3.2301
- Figueroa Weitzman, Rodrigo. (2014). Kierkegaard y el matrimonio. Veritas, (30), 83-104. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-92732014000100005
- Magallón Gómez, María Antonieta. (2013). La dignidad del matrimonio en el siglo XXI: Amor como paradigma. Boletín mexicano de derecho comparado, 46(138), 1025-1056. Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0041-86332013000300006&lng=es&tlng=es.
- Salinas Araneda, Carlos. (2010). EL RECONOCIMIENTO DEL MATRIMONIO RELIGIOSO EN EL DERECHO POSITIVO DEL ESTADO DE CHILE: UN VIEJO TEMA AÚN PENDIENTE. Revista de derecho (Valdivia), 23(1), 59-78. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-09502010000100003
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.