Descoperă 3 meniuri pentru nuntă speciale - Doza de Sănătate
 

Descoperă 3 meniuri pentru nuntă speciale

Este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Așadar, cu cât meniul pentru nuntă este mai variat, cu atât va fi mai probabil ca fiecare musafir să servească ceva ce îi place.
Descoperă 3 meniuri pentru nuntă speciale

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Înainte de nuntă, trebuie să organizezi sute de lucruri: invitațiile, vestimentația, locația, bugetul, muzica și nu numai. Însă un aspect foarte important este să optezi pentru unul dintre numeroasele meniuri pentru nuntă disponibile. De fapt, acesta va fi printre cele mai memorabile aspecte pentru musafirii tăi.

În articolul de azi, îți propunem trei meniuri pentru nuntă care te vor ajuta să ai o recepție la fel de frumoasă ca ceremonia.

Importanța mâncării servite la nuntă

Nu poți servi orice tip de masă la o nuntă. Din contră, nunta este o ocazie foarte specială și, fără îndoială, plină de semnificație. Această zi este unică, fiind marcată de sărbătoare, fericire și compania celor dragi. Evident, toate aspectele legate de nuntă trebuie să fie, de asemenea, speciale.

Așadar, meniul pentru nuntă trebuie să se ridice la înălțimea ocaziei. Nu te căsătorești în fiecare zi, drept pentru care musafirii tăi merită o masă la fel de elegantă și rafinată ca ținuta lor. Totul trebuie atent planificat, de la dispunerea meselor și a tacâmurilor, până la desertul care va încheia banchetul.

Dacă ai la dispoziție un buget redus sau pur și simplu nu-ți plac mâncărurile rafinate, nu-ți face griji. Cel mai important aspect este ca nunta se te reflecte pe tine și să fie memorabilă.

3 meniuri pentru nuntă pentru toate gusturile

Mire și mireasă degustând diverse meniuri pentru nuntă

Majoritatea sălilor de banchet organizează evenimente pentru a le permite mirilor să încerce diferite meniuri pentru nuntă. Și companiile de catering fac același lucru.

Înainte de a lua această decizie, ar trebui să iei în considerare următoarele:

  • Dacă recepția va avea loc la prânz sau seara
  • Locația recepției (în aer liber, într-un restaurant, pe o plajă)
  • Perioada anului
  • Dacă musafirilor le vor fi oferite gustări și cocktail-uri înainte de sosirea mirilor
  • Intervalul de timp dintre servirea aperitivelor și servirea felurilor principale
  • Nevoile și preferințele musafirilor (care pot fi adulți și copii cu sau fără alergii alimentare)
  • Diverse mici detalii (de pildă, băuturile servite – inclusiv vinul – trebuie să se potrivească cu restul meniului)

În principiu, este indicat să optezi pentru un meniu variat, astfel încât toți musafirii să aibă suficientă energie pentru a se distra și a dansa toată noaptea.

Opțiunea nr. 1: un bufet în aer liber

Mire și mireasă dansând într-o pădure

Dacă decizi ca nunta ta să fie în aer liber, o idee bună este să organizezi un bufet. Pe o masă lungă poți așeza o mare varietate de preparate. Astfel, musafirii își vor putea inventa propriul meniu care să includă mâncărurile lor favorite.

În acest caz, meniul va fi mult mai flexibil. Cu cât preparatele de pe masă vor fi mai variate, cu atât musafirii vor fi mai mulțumiți.

Opțiunea nr. 2: un meniu cu preparatele tale favorite

Masă ilustrând diferite meniuri pentru nuntă

Deoarece este imposibil să le faci pe plac tuturor, o altă variantă este ca meniul să fie unul elegant și original și să includă mâncărurile favorite ale mirilor.

Cu siguranță gusturile tale nu sunt cu mult mai diferite de cele ale prietenilor și ale familiei, așadar nimeni nu se va supăra. Și dacă cineva se plânge, amintește-i că ai ales un meniu care să-ți ofere un plus de fericire în ziua ta specială.

Opțiunea nr. 3: un meniu gourmet

Bucătar pregătind pui fript cu legume

Majoritatea restaurantelor și firmelor de catering prestigioase îți pun la dispoziție meniuri gourmet. Această opțiune îți va permite să le oferi musafirilor tăi lux și rafinament.

Originalitatea și finețea preparatelor, profesionalismul chelnerilor, frumusețea tacâmurilor și a feței de masă – toate acestea îți vor impresiona musafirii. Desigur, și costurile vor fi mai ridicate.

Când vine vorba de meniurile gourmet, nu trebuie să neglijezi niciun detaliu. De la vin și până la desertul de la final, totul trebuie să potrivească precum piesele unui puzzle.

În plus, meniurile gourmet pot fi variate pentru a satisface nevoile musafirilor cu preferințe diferite sau cu alergii alimentare.

Profită la maxim de ziua ta specială!

Indiferent de meniul ales, cel mai important este ca ziua nunții tale să fie tocmai asta: ziua nunții tale. Așa cum am menționat anterior, nu poți să mulțumești pe toată lumea. Așadar, concentrează-te asupra propriei fericiri și bucură-te de această celebrare a cununiei tale.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.