Sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare - Doza de Sănătate
 

Sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare

Ai fost desemnat/ă cavaler sau domnișoraă de onoare la nuntă și nu prea știi ce presupune acest rol? În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi pentru a fi cel mai bun/cea mai bună cavaler sau domnișoară de onoare.
Sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ai fost selectat să participi activ la o nuntă, ar trebui să știi că aceasta este o mare onoare. Probabil te întrebi care sunt sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare. În cele ce urmează, îți vom explica tot ce trebuie să știi pentru a avea o prestație de excepție.

Domnișoara și cavalerul de onoare

Pentru început, este important să clarificăm faptul că domnișoara și cavalerul de onoare sunt oameni pe care trebuie să-i aleagă mireasa și mirele. În mod normal, aceștia sunt persoane apropiate de cuplu, precum un bun prieten, un văr sau chiar o soră.

Deși în zilele noastre pot exista mai multe domnișoare de onoare sau mai mulți cavaleri, obiceiul presupune existența unei singure persoane pentru fiecare rol. Numărul de persoane alese depinde de dorința cuplului ce urmează să se căsătorească.

De obicei, cuplul solicită individual fiecărei persoane să îndeplinească acest rol în cadrul ceremoniei.

Sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare înainte de nuntă

Ajută la planificarea marelui eveniment

Tort de nuntă albastru
Cavalerul și domnișoara de onoare ajută, de obicei, la planificarea anumitor părți ale nunții.

Una dintre cele mai importante sarcini ale domnișoarei și ale cavalerului de onoare este să se implice activ în planificarea nunții. Ca exemplu, amintim: ajutarea miresei în alegerea rochiei perfecte, analizarea și stabilirea meniurilor, trimiterea invitațiilor, aranjarea invitaților la mese, etc.

În anumite cazuri, cavalerul și domnișoara de onoare pot ajuta la decorarea recepției și a localului în care va avea loc petrecerea.

Indiferent de situație, cavalerul și domnișoara de onoare trebuie să contribuie pentru a ușura organizarea evenimentului. Scopul principal este ca ziua nunții mirilor să fie perfectă și de neuitat!

Planifică petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor

Femei care discută sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare
Petrecerile burlacilor și ale burlacițelor sun planificate, de obicei, de cavalerul și domnișoara de onoare, cu ajutor din partea celorlalți prieteni apropiați ai cuplului.

Aceasta este una dintre cele mai distractive sarcini ale cavalerilor și ale domnișoarelor de onoare.

De obicei, petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor este o surpriză pentru mire și/sau mireasă. Prin urmare, niciunul nu ar trebui să cunoască dinainte detaliile petrecerii. În funcție de preferințele cuplului, petrecerea poate fi separată sau la un loc pentru mire și mireasă.

Cel mai important aspect legat de organizarea acestor petreceri este să iei în considerare ce îi place mirelui sau miresei și să te gândești ce și-ar dori. De exemplu, dacă persoana în cauză preferă să se relaxeze, un weekend la spa poate fi perfect. În schimb, dacă mirele sau mireasa adoră petrecerile, poți închiria un bar unde să poată face karaoke împreună cu toți prietenii și familia.

Organizarea poate părea un pic plictisitoare și chiar stresantă, dar odată ce petrecerea va începe, va merita osteneala!

Sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare în ziua nunții

În ziua cea mare, domnișoara și cavalerul de onoare au numeroase responsabilități.

Așadar, ce anume trebuie să faci în ziua nunții?

  • Ajută mirele sau mireasa să se îmbrace. Este important să fii acolo nu doar pentru a ajuta mirii să se aranjeze, ci și pentru a-i încuraja și a-i ajuta să-și calmeze emoțiile.
  • Însoțește-i la altar. De obicei, înainte ca mireasa să meargă pe culoar, fiecare domnișoară și cavaler de onoare va trece pe acolo.
  • Ține un toast. De obicei, la începutul petrecerii, domnișoara și cavalerul de onoare vor ține un toast în cinstea cuplului proaspăt căsătorit. Acest toast poate conține povești amuzante despre cuplu, povești emoționale și urări din inimă. De asemenea, toastul presupune, de obicei, să-i mulțumești cuplului pentru că te-a ales să fii domnișoară sau cavaler de onoare la nuntă și să-i urezi tot binele din lume.

Bucură-te de petrecere

În esență, acestea sunt toate responsabilitățile și sarcinile domnișoarei și ale cavalerului de onoare. Sperăm că, dacă te pregătești pentru propria ta nuntă sau dacă ai fost ales/aleasă să participi la o nuntă, acest articol ți-a fost de ajutor.

Nu uita că, dacă ai fost aleasă/ales domnișoară sau cavaler de onoare la nunta cuiva, înseamnă că ești o persoană foarte specială pentru cuplu. Mirii te consideră un prieten drag și sunt convinși că îi poți ajuta să aibă o nuntă minunată. Cu siguranță vei continua să fii o persoană importantă în viața cuplului proaspăt căsătorit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • del Picó Rubio, Jorge. (2009). EL MATRIMONIO RELIGIOSO EN EL RÉGIMEN JURÍDICO CHILENO: EL SISTEMA MATRIMONIAL CONSAGRADO POR EL ARTÍCULO 20 DE LA LEY N° 19.947. Ius et Praxis15(2), 51-77. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-00122009000200003
  • Hipp, R. (2017). Orígenes del matrimonio y de la familia modernos. Revista Austral de Ciencias Sociales, (11), 59-78.
  • Mendoza Ontiveros, Martha Marivel. (2010). El compadrazgo desde la perspectiva antropológica. Alteridades20(40), 141-147. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0188-70172010000200011&lng=es&tlng=es.
  • Osornio, Arturo Miranda, & Cisneros, Héctor Favila. (2012). La comida y su protocolo: Sentido y significado de los modales de mesa entre los otomíes de la comunidad de San Gregorio Macapexco – México. Estudios y perspectivas en turismo21(6) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-17322012000600012&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.