Alege încălțămintea cu toc potrivită pentru rochia ta - Doza de Sănătate
 

Alege încălțămintea cu toc potrivită pentru rochia ta

Încălțămintea cu toc potrivită îți scoate în evidență rochia și te face să pari mai înaltă și mai slabă.
Alege încălțămintea cu toc potrivită pentru rochia ta

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai o rochie și o pereche de pantofi care arată incredibil separat, dar împreună parcă nu se prea potrivesc. Citește mai departe pentru a afla cum să alegi încălțămintea cu toc potrivită pentru diferite tipuri de rochii.

De exemplu, îmbrăcămintea sport trebuie purtată cu o încălțăminte de același fel, mai ales dacă vrei să faci exerciții fizice. Însă unele persoane aleg să poarte pe stradă haine sport cu tocuri pentru a crea un look proaspăt și extravagant.

Atunci când vrei să porți o rochie, poate fi dificil să alegi cele mai bune încălțări cu toc. Încălțămintea potrivită îți scoate în evidență rochia și te face să pari mai înaltă și mai slabă.

Există o gamă largă de modele de rochii de diferite lungimi și nu toate arată bine purtate cu același tip de pantof. În plus, unele încălțări avantajează anumite femei, iar pe altele nu. Existând aceeași diversitate și la încălțăminte, este posibil ca anumite modele să nu te avantajeze.

Secretul este să alegi o încălțăminte comodă cu toc care să îți etaleze silueta. Desigur, trebuie să respecți și normele sociale privitoare la tipul de eveniment la care participi, locație, climat și anotimp.

Dacă te îmbraci adecvat ocaziei, vei avea parte de o ieșire reușită. Tocmai acesta este rolul ținutei tale, să îți creeze o stare de bine. În acest articol, îți oferim câteva trucuri interesante pentru a alege încălțămintea cu toc potrivită pentru fiecare tip de rochie.

Încălțămintea cu toc potrivită pentru diferite tipuri de rochii

Rochii lungi

Încălțămintea cu toc potrivită pentru rochii lungi

Dacă ținuta ta este lungă până în pământ, este bine să îți arăți un pic picioarele, atât pentru un plus de senzualitate, cât și pentru a ieși din tiparul uniform al vestimentației.

În plus, este indicat să porți tocuri sau platforme care să îți permită să te deplasezi ușor, fără să calci pe rochie.

Cele mai bune opțiuni sunt:

 • Sandale cu un toc mic, dacă nu îți plac cele înalte.
 • Dacă rochia are un imprimeu, cel mai bine este să alegi o încălțăminte monocromatică. Însă dacă rochia are o singură culoare, poți alege pantofi, sandale sau platforme cu anumite modele și detalii deosebite.
 • Tocurile trebuie să fie cât mai subțiri. Acestea oferă un plus de eleganță.
 • Dacă ai gambele foarte groase, nu este recomandat să optezi pentru sandale sau pantofi cu bretele care se leagă în jurul gleznei sau al gambei.
 • Încălțămintea cu talpa plată este interzisă la rochiile lungi.

Rochii scurte

Încălțămintea cu toc potrivită la o ținută elegantă

Când vine vorba de rochii scurte, există mult mai multe opțiuni în materie de încălțăminte. În plus, avem și o selecție variată de modele de tocuri. Însă, la fel ca în cazul rochiilor lungi, atunci când alegi încălțămintea cu toc potrivită, trebuie să ții cont de înălțimea ta, de forma gleznelor și, desigur, de cât de scurtă este rochia.

Cele mai bune opțiuni sunt:

 • Tocurile cui înalte. În general, acest tip de toc alungește picioarele și îți pune în evidență silueta și ținuta.
 • Te poți juca puțin și cu lățimea tocului. Cu cât acesta este mai lat, cu atât ținuta ta va părea mai informală și mai veselă.
 • Platformele sunt o altă alegere excelentă pentru a scoate în evidență rochițele scurte, largi, vaporoase.
 • Pantofii închiși la vârf cu toc cui, tip stiletto, merg bine cu rochiile mulate pe corp.
 • Pantofii cu talpă ortopedică.
 • Tocurile în forma unui con răsturnat.

Rochii asimetrice

Rochiile scurte în față și lungi în spate se potrivesc de minune cu sandale. Acestea din urmă îți permit să îți etalezi picioarele și pot avea tocuri de înălțimi diferite.

Cele mai bune opțiuni sunt:

 • Sandale cu talpă ortopedică.
 • Platforme dintr-un material ușor.
 • Sandale cu toc înalt, subțire.

Rochii cu lungime medie

Încălțămintea cu toc potrivită pentru rochii de vară

Avantajul rochiilor de lungime medie este că îți scot în evidență picioarele fără să dezvăluie prea mult. Acestea ajung doar până la genunchi și lasă gambele libere, fiind potrivite atât pentru evenimente formale, cât și informale.

Încălțămintea cu toc potrivită pentru rochiile de lungime medie sunt:

 • Pantofii cu toc cui (stiletto) și vârful ascuțit. Aceștia te fac să pari mai slabă.
 • Platforme: informale și comode.
 • Dacă evenimentul este informal, poți purta tocuri joase.
 • Cizmele înalte cu toc cui pot fi foarte sexy.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.