7 idei pentru ordonarea hainelor când nu ai un dulap - Doza de Sănătate
 

7 idei pentru ordonarea hainelor când nu ai un dulap

Nu ai niciun dulap în casă? Nu îți face griji. În rândurile care urmează, îți oferim câteva idei minunate privind depozitarea și organizarea hainelor fără mare efort. 
7 idei pentru ordonarea hainelor când nu ai un dulap

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Uneori nu avem de ales și locuim în apartamente mici în care nu încap șifoniere mari sau care nu au deloc această piesă de mobilier. Prin urmare avem nevoie de alte idei pentru ordonarea hainelor.

Din fericire, există multe modalități simple și creative de a-ți depozita și organiza garderoba în mod eficient. Aruncă o privire pe următoarele trucuri și recomandări și nu ezita să le pui în practică.

Hainele pot deveni o mare bătaie de cap dacă nu știi cum să le organizezi. În articolul de astăzi îți prezentăm câteva idei pentru ordonarea hainelor în dulapuri improvizate simple și ieftine, pe bază de obiecte reciclate. Cu ajutorul lor, îi poți oferi locuinței tale o notă originală și deosebită.

Idei pentru ordonarea hainelor fără dulap

  • Fă-ți un dulap din una sau mai multe scânduri de lemn transformate în rafturi. Pune-le la o înălțime practică și confortabilă, ca să nu te încurce în niciun fel. După ce le-ai aranjat, cumpără niște material colorat sau cutii de lemn mai ușoare pentru a-ți aranja hainele în ele.
  • Cumpără sertare de plastic. Acestea sunt ieftine și le poți decora oricum dorești, astfel încât să se asorteze cu obiectele din cameră. Pe lângă faptul că sunt ușor de procurat, sertarele de plastic sunt și ușor de folosit deoarece au rotițe.
  • Dacă se poate, agață o bară de metal, de o parte și de alta a părții de sus a peretelui. Pe această bară îți poți pune hainele pe umerașe. Dacă articolele vestimentare sunt ordonate, spațiul va avea un aspect plăcut.
  • Dacă ai două scări mobile acasă, le poți folosi pentru a crea un dulap fără mare efort. Pune un raft de lemn pe treptele de jos ale scării pentru a crea un spațiu pentru depozitarea pantofilor. Pe partea de sus, pune o bară pentru a-ți agăța hainele pe umerașe.
Idei pentru ordonarea hainelor folosind umerașe

Metode de organizare și depozitare a hainelor

Dacă nu ai mult spațiu și idei pentru ordonarea hainelor pe care să le pui în practică, trebuie să înveți câteva tehnici pentru a economisi spațiu și a crea un mediu armonios. Iată câteva metode pe care le poți încerca și tu.

1. Donează hainele pe care nu le mai folosești

Dacă nu are nicio valoare sentimentală, dă deoparte îmbrăcămintea pe care nu o mai folosești pentru a câștiga spațiu. Gândește-te bine: chiar îmbraci toate articolele vestimentare pe care le ții în casă?

În plus, dacă ai mai multe haine asemănătoare, păstrează-le doar pe cele care îți plac cel mai mult. După ce le  sortezi pe toate, vei observa că rămâi poate doar cu jumătate dintre ele.

2. Schimbă-ți hainele în funcție de anotimp

Pune deoparte îmbrăcămintea pe care nu o poți purta în anotimpul curent. Ideal ar fi să ai o magazie în care să o depozitezi. Însă, dacă nu ai spațiu, separă  hainele în funcție de anotimp pentru a-ți veni mai ușor să le găsești pe cele de care ai nevoie în orice moment al anului.

Idei pentru ordonarea hainelor în funcție de anotimp

3. Pune hainele pe umerașe

Poate crezi că anumite haine nu trebuie puse pe umerașe, însă organizarea verticală este întotdeauna mai eficientă. În acest fel, într-un spațiu mic pot încăpea mai multe haine.

Vei putea să îți organizezi hainele pe mai multe categorii: bluze, pulovere și pantaloni. O altă idee ar fi să atârni hainele mai lungi într-un capăt și cele mai scurte în celălalt.

Acestea sunt recomandările noastre pentru a menține ordinea în casă chiar și în absența unui șifonier. Dă-ți frâu liber imaginației și sigur îți vor veni și alte idei pentru ordonarea hainelor. Așadar, nu mai sta pe gânduri și pune-le în practică!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.