Trucuri pentru a vă face fața să pară mai slabă - Doza de Sănătate
 

Trucuri pentru a vă face fața să pară mai slabă

Știați că sprâncenele groase pot crea impresia că fața dumneavoastră este mai slabă? Asta nu înseamnă că nu trebuie să le mai pensați, ci doar să le dați forma potrivită.
Trucuri pentru a vă face fața să pară mai slabă

Ultima actualizare: 06 ianuarie, 2019

Multe femei au fețe rotunde, cu obraji prea plini, pe care uneori și-ar dori să-i facă să pară mai mici. Vă întrebați ce puteți face pentru ca fața dumneavoastră să pară mai slabă, fără a face sacrificii prea mari și fără a depune prea mult efort?

În acest articol vă vom învăța câteva trucuri simple care vor face minuni în ceea ce privește aspectul feței dumneavoastră.

1. O tunsoare potrivită face fața să pară mai slabă

Tunsoarea potrivită face fața să pară mai slabă

Dacă vă doriți ca fața dumneavoastră să pară mai slabă, evitați coafurile ondulate. Atunci când cad pe față, buclele lasă impresia că aceasta este mai mare, așa că încercați să alegeți o coafură cu păr drept. Părul drept face ca obrajii să pară mai mici. Dacă aveți părul creț natural, încercați să îl îndreptați ușor, astfel încât acesta să nu mai cadă în valuri pe față.

De asemenea, evitați tunsorile până la nivelul maxilarului. Părul poate fi mai lung sau mai scurt, dar niciodată nu ar trebui să se oprească la acest nivel. Ideal ar fi ca părul să fie un pic mai scurt decât linia bărbiei, astfel încât, atunci când oamenii se uită la dumneavoastră, privirea să le cadă pe pomeți, lăsând impresia că sunt mai subțiri.

În cazul în care optați pentru breton, vă recomandăm varianta asimetrică, asemenea celui din fotografia de mai sus. O asemenea tunsoare vă subțiază obrajii, luându-le din rotunjime. Imposibil să nu vă placă cum vă stă!

Alegeți întotdeauna cărarea pe o parte și niciodată pe mijloc, pentru că împărțirea feței în două jumătăți egale vă face fața să pară mai rotundă.

2. Cel mai potrivit machiaj pentru a face fața să pară mai suplă

Machiajul potrivit poate face fața să pară mai slabă

1. Buze rujate ușor

Acesta este cel mai eficient truc de machiaj. Poate că vă dați în vânt după rujurile în culori intense și strălucitoare, însă dacă vă doriți ca fața dumneavoastră să pară mai slabă, ar trebui să vă reorientați spre tonuri pastelate.

Astfel, atenția nu va mai cădea în zona bărbiei, iar raportul dintre părțile feței se va reechilibra. Dacă alegeți un roz stins sau altă nuanță pală, gura va părea mai mare, iar obrajii mai mici în raport cu ea.

2. O cantitate moderată de blush

Obișnuiți să folosiți farduri pentru obraji? Ar trebui, pentru că acestea sunt de mare ajutor pentru a vă face fața să pară mai  slabă.

Folosiți un bronzer (pudră bronzantă) ce vă va lumina obrajii. Treceți cu pensula în diagonală de la bărbie până la linia părului. Aplicați întotdeauna în linii diagonale și nu drepte, pentru că astfel fardul sau pudra bronzantă va crea impresia unei fețe mai lungi.

Alegeți tonuri care să vă lumineze fața și ocoliți-le pe cele întunecate. De exemplu, alegeți un blush strălucitor peste un bronzer întunecat. Veți arăta grozav!

3. Fard de pleoape

Cunoașteți deja regula de aur. Dacă aplicați un fard mai intens în zona ochilor, folosiți culori mai stinse pentru buze. Dacă alegeți un ruj strălucitor, aveți grijă să nu vă machiați prea strident ochii.

În situația de față v-am recomandat deja să vă rujați buzele cu moderație, așa că puteți da frâu liber imaginației pentru machiajul ochilor. Jucați-vă cu nuanțele. Folosiți dermatograful pentru a vă evidenția și lumina ochii și pentru a atrage atenția asupra lor și asupra părții de sus a feței. Alegeți culori strălucitoare!

4. Sprâncene

Sprâncenele au un rol important în subțierea feței. Probabil știți deja că sprâncenele groase, evidențiate pentru a atrage privirea, sunt la modă și se bucură de mare succes.Nu vă faceți griji: acest lucru nu înseamnă că trebuie să le lăsați să crească în voia lor sau să renunțați complet la pensat pentru tot restul vieții.

Dimpotrivă, trebuie să le dați forma potrivită, astfel încât partea de mijloc, mai stufoasă, să se continue grațios spre capetele mai subțiri. Astfel veți pune în evidență partea de sus a feței și veți atrage atenția asupra acesteia.

Sprâncenele pot face fața să pară mai slabă

Așadar, încercați să combinați o coafură cu păr drept (lăsând părul să cadă mai sus ori mai jos de bărbie, niciodată la nivelul ei) cu un machiaj care să pună accentul pe partea de sus a feței.

Puteți să vă micșorați dimensiunea obrajilor adoptând a dietă săracă în grăsimi și sodiu. Sarea contribuie la reținerea apei în organism, fața dumneavoastră părând astfel mai umflată. Cu ajutorul unei diete sănătoase și a acestor trucuri de machiaj cu siguranță veți arăta fenomenal!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
  • Nkengne, A., Bertin, C., Stamatas, G., Giron, A., Rossi, A., Issachar, N. and Fertil, B. (2008), Influence of facial skin attributes on the perceived age of Caucasian women. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, 22: 982-991. doi:10.1111/j.1468-3083.2008.02698.x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.