Cum să alegi ținuta perfectă pentru nuntă - Doza de Sănătate
 

Cum să alegi ținuta perfectă pentru nuntă

Ținuta perfectă pentru nuntă va depinde de rolul pe care îl vei avea în cadrul acestui eveniment. Dacă ești un simplu invitat, o rochie simplă va fi întotdeauna alegerea potrivită.
Cum să alegi ținuta perfectă pentru nuntă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ești invitată și nu știi ce să porți, în cele ce urmează vei găsi câteva sfaturi despre cum să alegi ținuta perfectă pentru nuntă!

Orientări generale cu privire la ținuta perfectă pentru nuntă

Alegerea ținutei perfecte pentru o nuntă nu este ușoară, deoarece există unii factori importanți de luat în considerare. De exemplu, dacă nunta este toamna, nu poți alege aceeași ținută ca primăvara.

În primul rând, vom începe cu câteva sfaturi generale pentru un aspect perfect, apoi vom discuta puțin cu privire la perioada anului în care se desfășoară evenimentul.

Poartă o rochie

Ținuta perfectă pentru nuntă include o rochie

Majoritatea femeilor poartă rochii la nunți, deși unele aleg alte tipuri de haine.

Poate că urăști rochiile și fustele și te simți confortabil doar în pantaloni. Cu toate acestea, o nuntă este o ocazie specială la care oamenii încearcă, de obicei, să arate cât mai bine și să poarte cele mai frumoase haine. Așadar, rochiile sunt obiecte vestimentare esențiale pentru oaspeții de sex feminin. Chiar dacă îți plac pantalonii, vom accentua faptul că cel mai bine ar fi să optezi pentru un costum cu fustă și sacou.

Poți purta rochii scurte pentru nunțile care au loc în timpul zilei. Totuși, ar trebui să porți o rochie lungă pentru nunțile care se desfășoară după lăsarea serii.

Nu este un costum

Da, o nuntă este o zi specială în care te îmbraci cel mai frumos. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te simți inconfortabil. Scopul este să te bucuri de această zi. Prin urmare, alege o rochie elegantă în care te simți confortabil.

Îți recomandăm să eviți îmbrăcămintea care prezintă prea multe despicături sau fustele prea scurte, deoarece acestea te-ar putea face să te simți inconfortabil. În mod similar, evită rochiile prea strâmte, care nu îți vor permite să te bucuri de sărbătoare.

Culori uni sau imprimeuri?

Ținuta perfectă pentru nuntă din materiale uni

Rochiile de culoare uni se îmbină perfect cu accesoriile tale preferate. Rochiile în culori solide sunt elegante și creează o ținută perfectă pentru nuntă. Chiar și fucsia este o opțiune interesantă.

Cu toate acestea, nici să nu te gândești să porți alb. Albul este rezervat miresei! Mai mult, nu uita că există anumite restricții cu privire la alte culori. De exemplu, negrul este întotdeauna o opțiune controversată. Deși este regele eleganței, este și culoarea de doliu, motiv pentru care poate părea nepotrivit pentru o nuntă.

În plus, cuplul proaspăt căsătorit poate avea anumite culori „rezervate” pentru domnișoarele de onoare sau nași, așa că ar trebui să te consulți cu acesta pentru a afla ce culori nu trebuie să porți la nuntă.

Cu toate acestea, rochiile cu imprimeuri nu sunt total interzise. Prin urmare, poți alege un model floral clasic sau un alt imprimeu la modă.

Accesorii

Accesoriile sunt esențiale și fac diferența când vine vorba de ținuta perfectă pentru nuntă, mai ales dacă te-ai decis asupra unei rochii de culoare uni. De fapt, acestea îți completează cu succes ținuta.

Iată câteva sfaturi utile:

  • În ceea ce privește pantofii, nu uita că este indicat să porți tocuri la nuntă. Totuși, nu uita că nunțile sunt o ocazie de sărbătoare și dans, așa că nu alege tocuri foarte înalte, deoarece te vei simți incomod.
  • Optează pentru o poșetă tip plic de dimensiuni reduse ce se potrivește perfect cu rochia aleasă. Pune în ea tot ceea ce ai nevoie.
  • Când vine vorba de bijuterii, nu uita principiul conform căruia mai puțin înseamnă mai mult.
  • Dacă nunta are loc în biserică, poți alege un șal pentru a-ți acoperi umerii (dacă este nevoie).

Alege orice material dorești pentru rochie

Nu există restricții în ceea ce privește materialul din care să fie confecționată rochia. Alege ce îți place: satin, mătase, catifea, chiar și piele.

Dacă nunta este toamna sau iarna…

Ținuta perfectă pentru nuntă pentru miri

Mănușile și un palton elegant pot fi aliații tăi în cazul nunților cu vreme rece.

Singura problemă la nunțile cu vreme rece este că trebuie să adaugi și alte articole vestimentare la ținută. Scopul este să nu îngheți de frig, dar în același timp să fii și elegantă. Din acest motiv, ține cont de aceste câteva sfaturi:

  • Nu ezita să-ți iei mănuși. Mănușile foarte lungi din catifea pot face o diferență uriașă și vor oferi ținutei tale pentru nuntă un aspect elegant.
  • Alege un palton șic și modern, dar nu exagera.
  • Acesta este momentul perfect al anului pentru a purta catifea.
  • Desigur, verifică prognoza meteo înainte de a decide ce ținută vei purta la nuntă.

Ultimul nostru sfat este să fii tu însăți și să te distrezi așa cum știi mai bine!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.