5 trucuri pentru pantofii noi - cum să-i faci mai comozi - Doza de Sănătate
 

5 trucuri pentru pantofii noi - cum să-i faci mai comozi

Pantofii pe care tocmai i-ai cumpărat sunt un chin? Îți vom arăta cum poți remedia această problemă cu niște idei simple de încercat acasă.
5 trucuri pentru pantofii noi - cum să-i faci mai comozi

Ultima actualizare: 15 iunie, 2019

Cine nu zâmbește la ideea unei sesiuni de cumpărături pentru o nouă pereche de pantofi? Cu toate acestea, este posibil ca după primele câteva săptămâni să experimentezi dureri de picioare și disconfort. Citește instrucțiunile de mai jos pentru a afla câteva trucuri pentru pantofii noi și cum să eviți rănile cauzate de aceștia.

Deseori ai tendința de a încălța vechea pereche de pantofi în locul celei noi, gândindu-te la durerea, bășicile și disconfortul de care poți avea parte. Nu este deloc un sentiment plăcut să vezi că nu te poți bucura de o nouă achiziție. Participarea la un eveniment și simplul drum până la serviciu ar trebui să fie lipsite de dureri.

Pentru a evita pe viitor aceste probleme neplăcute, te poți inspira din ideile de mai jos pentru a învăța câteva trucuri pentru pantofii noi. Încearcă-le și vezi care ți se potrivește cel mai bine, pentru a putea cuceri lumea cu fabuloasa ta pereche de pantofi!

5 trucuri pentru pantofii noi

Trucuri pentru pantofii noi pentru prevenire de bășici

Principala cauză a durerilor cauzate de pantofi este materialul dur. În timp, pantofii se mai lărgesc și încep să ia forma piciorului tău, dar până atunci ar trebui să îți iei câteva măsuri de precauție.

1. Un plasture

Da, este o soluție la îndemâna oricui și este deosebit de eficientă. Aplică un bandaj sau un plasture pe zona călcâiului, deoarece acesta este locul unde, de regulă, te va deranja pentru prima dată un pantof nou. Ai grijă să folosești un plasture suficient de lat pentru a acoperi întreaga zonă afectată. Altfel se va dezlipi repede și durerile vor reîncepe peste câteva minute.

2. Șosete groase și uscătorul de păr

Iată un truc folositor și foarte ușor de aplicat. Când ești acasă, încalță pantofii cu o pereche groasă de șosete pentru a umple bine tot spațiul din interior. Apoi folosește uscătorul de păr pentru a încălzi zonele pe care le simți strâmte. Aerul cald va înmuia și întinde materialul. Dacă nu reușești de prima dată, poți repeta operațiunea.

3. Pudră de talc

Trucuri pentru pantofii noi prin aplicare de pudră de talc

Al treilea dintre cele 5 trucuri pentru pantofii noi presupune aplicarea de pudră de talc pe zona dureroasă, pentru a reduce frecarea și a preveni apariția bășicilor. Poți obține aceleași rezultate și cu ajutorul unui deodorant solid.

4. Pernuțe de silicon

Din magazinele specializate pentru încălțăminte poți cumpăra pernuțe din silicon care se lipesc pe parte interioară a pantofului. Se reduce astfel fricțiunea de la nivelul călcâiului, iar pantofii vor deveni mai confortabili.

5. Punga cu apă caldă

Ultimul dintre cele 5 trucuri pentru pantofii noi este ceva mai controversat. Poate te îndoiești de eficacitatea lui. Totuși, unele persoane sunt sigure că funcționează.

Pune o pungă cu apă caldă în interiorul pantofilor și asigură-te că este închisă ermetic pentru a nu curge. Apoi lasă pantofii în congelator peste noapte. Apa își va mări volumul prin înghețare și va lărgi interiorul pantofului. Astfel, perechea ta preferată va fi din ce în ce mai largă de fiecare dată când vei folosi această metodă.

O altă idee deosebit de eficientă este să-ți folosești pantofii, puțin câte puțin, până când se vor adapta formei piciorului tău. Încalță-i două ore prin casă sau chiar la serviciu dacă îți poți aduce încălțăminte de schimb. Astfel, vei preveni rănile și te vei simți mai confortabil când va trebui să-i porți pe o perioadă mai lungă de timp.

Poți merge și la cizmar, care îți va lărgi pantofii pe calapod, un instrument special. Sau pune niște pernuțe de protecție în zonele care te deranjează, pentru prevenirea rănilor și a bășicilor.

Alege pantofi de calitate

Fără îndoială, o pereche de pantofi buni trebuie în primul rând să ți se potrivească. Între degetul mare și vârful pantofului ar trebui să rămână loc.

De asemenea, ar trebui să alegi încălțăminte de calitate, fabricată cu căptușeală adecvată și pernuțe de protecție, astfel încât să nu ai parte de disconfort. Este și mai bine dacă pantofii tăi au o talpă moale, care va distribui greutatea pe toată suprafața piciorului.

În concluzie, este foarte important să ții minte: nu cumpăra pantofii care îți plac dacă nu ești convinsă de calitatea produsului sau observi un element care ar putea cauza dureri și disconfort. Cu siguranță vei găsi și în altă parte perechea potrivită fără a fi nevoită să suporți durerile primelor zile de purtare. Ar trebui să fie suficient pentru a te convinge să cauți în continuare și să nu te grăbești în alegerea perechii ideale.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.