Prietenă și soră: dincolo de relația de rudenie - Doza de Sănătate
 

Prietenă și soră: dincolo de relația de rudenie

Deși trec perioade în care nu ții legătura cu ea atât de des pe cât ți-ar plăcea, adevărul este că sora ta va fi mereu acolo când ai nevoie de ea. Poți conta întotdeauna pe ea.
Prietenă și soră: dincolo de relația de rudenie

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2018

Îți este prietenă și soră. Legătura dintre tine și ea trece dincolo de relația de rudenie. Ea este ca un stâlp neclintit care te sprijină zilnic și pe care poți conta oricând.

În ciuda conflictelor și concurenței din perioada copilăriei și a adolescenței, certurilor, hainelor împărțite și geloziei mascate, trecerea anilor ne-a învățat cât de importantă este această legătură.

Se spune adesea că familia adevărată ți-o alegi singur, nefiind necesară prezența factorului genetic. Este adevărat, știm cu toții asta. Cu toate acestea, legătura dintre surori este mai puternică decât orice alt tip de relație. Este o conexiune biologică și emoțională pe care o prețuiesc toate persoanele care au avut norocul să aibă parte de ea.

Prietenă și soră: dincolo de relația de rudenie

Poate a trecut ceva timp de când nu ai mai vorbit cu sora ta. Viața ne pune uneori în situații bizare în care mândria joacă un rol important sau ne face protagoniștii unor certuri cauzate de o pierdere temporară a diplomației.

Cu toate acestea, în ciuda distanței, furiei sau inimilor rănite, este foarte greu să prelungim această despărțire. În cele din urmă ai nevoie de o prietenă și soră mai mică sau mai mare care să te îndrume în direcția potrivită.

Un apel telefonic, câteva râsete, o amintire evocată și gata, legătura ce nu poate fi ruptă s-a reînnoit, în pofida distanței și a cuvintelor grele aruncate.

Să vedem în ce constă relația deosebită dintre surori.

Prietenă și soră în copilărie

Aceeași educație, dar personalități diferite

Este uimitor cum, deși au avut aceeași educație și au trăit aproape aceeași viață, surorile pot fi atât de diferite una de cealaltă. 

  • Există tipul revoluționar, care ne învață să ne apărăm spațiul personal, dreptul de a ne face vocea auzită și de a alege ce este mai bine pentru noi.
  • Altele, din contră, sunt ca un ocean de liniște, oferindu-ne confort și adăpost. Avându-le alături de noi ne simți auzite și înțelese atunci când avem o zi grea.

Frații nu au niciodată aceeași personalitate. Copiii nu sunt copiile părinților. De cele mai multe ori, aceștia au interese distincte și reacții diferite în aceleași situații. În acest fel se ajută unul pe altul să evolueze, completându-se reciproc.

Când nu este nevoie de cuvinte

De obicei nu trebuie să-i spui surorii tale că ai pățit ceva, pentru că își dă seama singură doar uitându-se la fața ta. Legătura de sânge și cea sufletească, precum și experiențele din trecut o ajută să intuiască din primul moment că s-a întâmplat ceva cu tine.

Apropierea de o prietenă și soră îți dă o stare de bine și de confort emoțional. Deși ai și alți prieteni, un partener de viață și părinți pe care să te bazezi, o soră îți împărtășește propriile experiențe și povești, te înțelege și știe exact cum să te ajute.

Diferențele și distanța nu contează

Prietenă și soră în oraș la cafenea

Nu contează dacă vă separă un ocean întreg sau dacă ați luat-o pe drumuri diferite în viață.

Grija și interesul unei surori rămân neschimbate. Este un lucru natural și aproape instinctiv. Telefoane, mesaje… va găsi ea mereu o modalitate de a-și oferi sprijinul și atenția celeilalte jumătăți a inimii sale.

O prietenă și soră îți spune mereu adevărul

Chiar dacă trec mulți ani departe sau alături de ea, știi că sora ta îți va spune mereu adevărul, oricât de neplăcut ar fi.

  • O soră îți spune lucrurile în față și nu încearcă să te consoleze cu generalizări false. Știe că sinceritatea este o condiție esențială într-o familie și îți oferă, fără îndoială, ceea ce aștepți de la ea.
  • O soră îți este întotdeauna mai mult decât o prietenă, deoarece ați trecut prin atâtea lucruri împreună. Experiențele din copilărie, uneori dificile, momentele grele din viața de adult în care v-ați bazat una pe cealaltă și nivelul de maturitate pe care l-ați atins amândouă sunt victorii personale pe care le-ați sărbătorit împreună și care și-au lăsat amprenta asupra relației voastre.

Amprenta asupra inimilor voastre… 

Dacă tu și sora ta sunteți distanțate momentan din cauza anumitor neînțelegeri, renunță la orgoliu. Nu merită.

Viața este mult mai simplă decât credem, iar sprijinul fraților noștri este un dar minunat de care ar trebui să ne bucurăm în fiecare zi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.