Vestimentația mamei miresei sau a mirelui - 6 sfaturi - Doza de Sănătate
 

Vestimentația mamei miresei sau a mirelui - 6 sfaturi

Nunta fiului sau a fiicei tale este o ocazie emoționantă. Însă toate aceste emoții sunt însoțite de obligații și responsabilități. Hainele pe care le porți ar trebui să sugereze bunăvoință și eleganță, fiind potrivite pentru rolul tău în cadrul acestei zile speciale.
Vestimentația mamei miresei sau a mirelui - 6 sfaturi

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Să fii mama miresei sau a mirelui este o mare onoare. Într-un fel, ești unul dintre actorii principali ai acestei ocazii. Deși este un privilegiu să joci acest rol, obligațiile vor fi pe măsură. Una dintre aceste obligații se referă la vestimentația mamei miresei sau a mirelui, care ar trebui să fie elegantă și potrivită ocaziei.

Dacă nu știi ce să porți la nunta fiului sau fiicei tale, citește în continuare pentru a descoperi câteva reguli de bază!

Sfaturi pentru a alege vestimentația mamei miresei sau a mirelui

Vestimentația mamei miresei arătând modestă într-o poză de nuntă

Mamele mirilor joacă un rol cheie în cadrul ceremoniei.

Mama miresei trebuie să-și însoțească fiica la biserică și să-i fie alături până când ceremonia începe. Același lucru este valabil și în cazul mamei mirelui. Acestea trebuie să-și ajute copiii să fie calmi și să intervină dacă survine o problemă.

Totodată, mama mirelui va păși alături de acesta spre altar. Ambele mame vor sta în față în timpul ceremoniei și se vor așeza la masa mirilor la recepție.

Deși rolul de mamă a miresei sau a mirelui vine cu multe responsabilități, și alegerea unei ținute perfecte poate fi o provocare. În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi utile.

1. Nu purta alb

Mireasă pășind spre altar
Albul și nuanțele asemănătoare sunt interzise pentru toată lumea în afara miresei.

Mama miresei și cea a mirelui nu ar trebui sub nicio formă să poarte alb. De fapt, această regulă se aplică tuturor invitaților, deoarece albul este o culoare rezervată miresei.

Nici măcar culorile asemănătoare albului, cum ar fi bejul sau fildeșul, nu sunt recomandate. Aceasta este ziua specială a miresei și nimeni nu trebuie să o eclipseze.

2. Nici negrul nu este adecvat

Vestimentația mamei miresei și cea a mamei mirelui nu ar trebui să fie nici neagră. Această culoare este asociată înmormântărilor și trebuie evitată la nunți, care sunt ocazii marcate de bucurie.

Dacă mama mirelui sau a miresei este în doliu, aceasta ar trebui să facă o excepție pentru nunta fiului sau a fiicei sale și să opteze pentru o altă culoare închisă.

3. Vestimentația ta ar trebui să completeze rochia miresei

Femeie legând corsetul miresei
Cel mai bine este să alegi o rochie care completează rochia miresei. Poți alege un stil similar, dar asigură-te că rochia ta nu este excesiv de atractivă sau complexă.

Mama miresei și cea a mirelui trebuie să țină cont de tema nunții și să aleagă o rochie care să se preteze acesteia. De pildă, dacă nunta este formală și atât mireasa, cât și domnișoarele de onoare poartă rochii foarte lungi, mamele mirilor ar trebui să-și găsească o ținută asemănătoare.

4. Spune da simplității

Nunta este ziua cea mare a miresei și a mirelui. Persoana care trebuie să iasă cel mai mult în evidență este mireasa. Așadar, mamele mirilor trebuie să-și aleagă ținute care nu sunt țipătoare și să nu facă exces de bijuterii și de alte accesorii care atrag privirile.

5. Stilul ales ar trebui să fie modest, dar elegant

Ținând cont de sfatul prezentat anterior, mama miresei și cea a mirelui ar trebui să poarte o rochie modestă.

Dacă nunta are loc într-o biserică, ținutele nuntașilor trebuie să respecte tradițiile religioase. De pildă, mamele mirilor ar face bine să evite rochiile cu decolteul foarte adânc.

6. Poți să porți un voal?

În anumite culturi, cutuma dictează că mamele mirilor trebuie să poarte voaluri. Poți opta pentru orice culoare vrei, dar este indicat să obții acordul miresei în prealabil. Totodată, în multe culturi nu este indicat ca mamemele mirilor să poarte voaluri sau alte accesorii asemănătoare.

Nu în ultimul rând, reține că a fi mama mirelui sau a miresei implică multe responsabilități. Trebuie să alegi o ținută elegantă, modestă, plăcută și în culori discrete. Astfel, vei fi sigură că nu eclipsezi mirii.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.