De câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie? - Doza de Sănătate
 

De câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie?

Domnișoarele și cavalerii de onoare sunt foarte importanți. Nu ar trebui să alegi doar oameni pe care te poți baza la distracție, ci și oameni care sunt de încredere și te vor ajuta să organizezi un eveniment de excepție.
De câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Tu și partenerul tău vă căsătoriți, iar prietenii și familia sunt încântați. Acum ai nevoie de ajutorul lor: acesta este momentul pentru a-i selecta cu atenție pe cei care te pot ajuta la organizarea marelui eveniment. Așadar, apare întrebarea: de câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie?

Despre domnișoare și cavaleri de onoare

Să începem cu cavalerii de onoare. Aceștia sunt personaje esențiale care nu ajută doar mirele, ci și mireasa pe toată durata ceremoniei. De asemenea, dintre cavalerii de onoare desemnați, mirele va alege o persoană de încredere care va avea mai multe responsabilități decât restul.

Alegerea domnișoarelor de onoare este întotdeauna complicată pentru mireasă. Acestea sunt o parte integrantă a oricărei nunți. Rolul lor este să fie prezente atunci când mireasa are nevoie de ajutor pe parcursul întregului eveniment. Domnișoarele de onoare nu ajută doar la planificarea nunții, ci oferă sprijin emoțional cuplului atunci când lucrurile se complică sau par a nu avea rezolvare.

Indiferent dacă aceasta este prima ta nuntă sau ai deja experiență la acest capitol, următoarele sfaturi îți vor fi de mare ajutor.

Domnișoarele și cavalerii de onoare

Rolul cavalerilor de onoare nu este doar de a fi alături de mire și mireasă în ziua nunții. Importanța lor este mult mai complexă. Acesta este motivul pentru care cavalerii de onoare sunt deseori aleși din cercul de apropiați ai cuplului care se căsătorește.

Acești prieteni foarte speciali trebuie să participe la întregul proces și să fie o voce de încurajare și sprijin pentru mire. Rețineți că aceasta este o poziție de mare onoare pentru persoanele selectate. Cavalerii de onoare participă, de asemenea, la îndeplinirea tradițiilor locale sau regionale, cum ar fi decorarea mașinii cuplului, împodobirea bradului, furatul miresei, etc.

Apoi, dintre cavalerii săi, mirele alege, de obicei, o persoană de încredere. Acest rol este adesea atribuit fratelui său, rudei cele mai apropiate sau unui prieten foarte bun. În mod similar, mireasa își va selecta domnișoara de onoare principală.

Toți cavalerii și domnișoarele de onoare au responsabilitatea de a ajuta oaspeții să își găsească locurile înainte de ceremonie. De asemenea, rolul lor este să stea lângă mire și mireasă în timpul ceremoniei.

În plus, logodnicii ar putea avea nevoie și de asistență suplimentară, precum planificarea petrecerii de logodnă, a petrecerilor de burlaci și burlăcițe, a petrecerii de bun venit, a repetițiilor și a petrecerii de după ceremonia de căsătorie.

Îndatoriri

Pe lângă îndatoririle deja menționate, cavalerii și domnișoarele de onoare trebuie să ajute mirele și mireasa să-și aleagă vestimentația pentru ziua cea mare. De asemenea, aceștia trebuie să asigure coordonarea eficientă a tuturor pregătirilor. În plus, ei pot avea responsabilitatea de a conduce mirele și mireasa la biserică.

Acest grup atent selectat de prieteni este responsabil pentru reușita petrecerii. Este de datoria lor să se asigure că toți cei prezenți la eveniment se simt bine. De exemplu, cavalerii și domnișoarele de onoare trebuie să poarte conversații cu invitații care au venit singuri, pentru ca aceștia să nu se simtă stingheri. Ei trebuie să se ocupe de cadourile primite, de garderoba invitațiilor, de posibilele bagaje, de nevoile copiilor sau ale persoanelor cu dizabilități și de orice alte evenimente neprevăzute.

Așadar, domnișoarele și cavalerii de onoare nu au doar roluri simbolice. Reușita evenimentului depinde și de ei!

Acestea fiind spuse, de câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie?

De câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie?

De câte domnișoare și cavaleri de onoare ai nevoie la cununie

În mod tradițional, cavalerii de onoare ar trebui să asiste oaspeții pe toată durata recepției și, în general, să ofere ajutor pe tot parcursul petrecerii. Așadar, numărul lor ar trebui să fie proporțional cu numărul de persoane pe care le vei invita la eveniment.

De exemplu, o nuntă mare cu peste două sute de invitați ar trebui să aibă de la șase până la zece cavaleri și domnișoare de onoare. Trebuie să ai cel puțin un cavaler și o domnișoară de onoare pentru fiecare cincizeci de persoane.

Păstrează neapărat un echilibru între numărul de cavaleri de onoare și numărul de domnișoare de onoare. Acest lucru este important mai ales atunci când mergeți la altar sau la starea civilă.

Cavalerul de onoare: păstrătorul inelului

Cavalerul de onoare stă lângă mire în timpul ceremoniei (ușor în spatele său). Așadar, vor fi cel puțin șapte oameni prezenți la altar: cel care oficiază căsătoria, mireasa, mirele, nașul, nașa, cavalerul și domnișoara de onoare.

În plus, cele mai importante îndatoriri ale cavalerului de onoare sunt următoarele:

  • Asistă mirele în ziua nunții.
  • Coordonează ospătarii, barmanii și recepționerii.
  • Păstrează în siguranță verighetele până când este nevoie de ele în timpul ceremoniei.
  • Stă lângă mire pe tot parcursul ceremoniei.
  • Acționează ca martor legal la nuntă și semnează certificatul de căsătorie.
  • Pregătește un discurs pe care îl va citi la petrecere.

Domnișoara de onoare

Per ansamblu, domnișoara de onoare este însoțitorul principal al miresei. În general, aceasta este sora miresei sau cea mai apropiată prietenă.

Îndatoririle acestui rol depind în totalitate de nevoile miresei. De obicei, domnișoara de onoare face pregătiri ce țin de logistica marelui eveniment. De exemplu, aceasta trimite invitațiile la nuntă și însoțește mireasa la cumpărături.

De asemenea, domnișoara de onoare este responsabilă de planificarea oricăror evenimente ce au loc înainte de nuntă. Apoi, în ziua nunții, datoria ei principală este să ofere sprijin practic și emoțional mirilor.

De asemenea, dacă este majoră, domnișoara de onoare va acționa ca martor legal și va semna certificatul de căsătorie. Mai mult, dacă există o petrecere după nuntă, domnișoara de onoare va aștepta la intrare cu șampanie și gustări dulci oaspeții, alături de miri.

Cuplu la nuntă

Cadouri pentru domnișoare și cavaleri de onoare

Arătă-ți aprecierea față de domnișoarele și cavalerii de onoare, selectând un cadou pentru fiecare dintre aceștia. Dacă îți este greu să alegi cadoul perfect, există o mulțime de magazine de cadouri în care poți primi sfaturi utile. Detalii mici, precum numele acestora gravat pe articolul oferit, pot face ca darul să fie mai special.

Deoarece va trebui să cheltuiești o sumă considerabilă pe cadouri pentru prieteni, costurile potențiale vor stabili, de asemenea, câte domnișoare și cavaleri de onoare poți numi. În caz contrar, cheltuielile pot depăși cu ușurință bugetul. Gândește-te bine: dacă nu îți poți permite nici măcar un mic gest de apreciere și afecțiune pentru toți, prietenii tăi se pot simți foarte jigniți.

Așadar, ținând cont de toate aspectele menționate mai sus, alege cu înțelepciune domnișoarele și cavalerii de onoare. Acestea sunt roluri speciale disponibile doar pentru un grup restrâns de persoane de încredere, alese dintre cei mai apropiați prieteni și rude. Așadar, alege doar oamenii care înseamnă cu adevărat ceva pentru tine și partenerul tău (și invers).


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.