Logo image
Logo image

Scapă de grăsimea abdominală fără dureri

4 minute
Consumul de alimente sănătoase care îți oferă toate substanțele nutritive necesare și menținerea unui stil de viață activ din punct de vedere fizic permit eliminarea grăsimii abdominale pentru a avea o siluetă cu aspect sănătos și de invidiat.
Scapă de grăsimea abdominală fără dureri
Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Sfaturile pentru eliminarea grăsimii abdominale sunt utile pentru cei care au ca obiectiv o siluetă cu un aspect sănătos. Așadar, scapă de grăsimea abdominală urmând sfaturile de mai jos, acestea reprezentând o modalitate de a-ți îmbunătăți alimentația și stilul de viață, astfel încât talia ta să arate mai subțire.

Unii oameni renunță la această idee, deoarece nu le este ușor să urmeze diete. Cu toate acestea, există metode sigure și eficiente care ne permit să ne atingem scopul fără a ne înfometa sau a ne expune organismul la deficiențe nutriționale.

În primul rând, este important să știi că rezultatele depind de eforturile depuse. Niciun plan nu poate avea efecte peste noapte, oricât de bun ar fi. Așadar, pentru eliminarea grăsimii abdominale și pentru a pierde în greutate, va trebui să depui efort în mod constant.

Scapă de grăsimea abdominală cu următoarele sfaturi:

1. Consumă mai multe diuretice

Some figure

Unul dintre sfaturile care te scapă de grăsimea abdominală în mod eficient este includerea unor ingrediente și remedii diuretice în alimentație. Uneori principala cauză a aspectului umflat al abdomenului este retenția de lichide.

În plus, proprietățile acestor ingrediente stimulează funcțiile sistemului limfatic, ceea ce este esențial pentru eliminarea toxinelor și optimizarea metabolismului. Următoarele diuretice sunt cele mai recomandate:

  • Supă cu țelină și ceapă
  • Suc de ananas
  • Smoothie cu țelină
  • Infuzie de pătrunjel
  • Pepene verde pe stomacul gol
  • Salată verde cu ceapă
  • Infuzie de anghinare

Citește și:

Cum să arzi diferite tipuri de grăsime

2. Consumă alimente integrale

Nu îți recomandăm să urmezi o dietă sau plan de alimentație care sugerează evitarea surselor de carbohidrați. Acești macronutrienți reprezintă principala sursă de energie pentru organism și sunt implicați în mai multe funcții ale acestuia.

Cu toate acestea, alimentele rafinate contribuie la acumularea de grăsime pe abdomen. Din acest motiv, este mai bine să consumi alimente integrale. Acestea își păstrează fibrele și substanțele nutritive esențiale și sunt ideale pentru îmbunătățirea digestiei, potolirea foamei și pierderea în greutate.

Printre alimentele integrale întâlnim următoarele:

  • Ovăz integral
  • Pâine integrală
  • Făină de secară
  • Germeni de grâu
  • Fulgi de porumb

3. Consumă ulei de măsline

Some figure

Alimentația echilibrată te scapă de grăsimea abdominală. Pe lângă consumul de proteine ​​și carbohidrați, este esențial să incluzi în alimentație câteva ingrediente care conțin grăsimi.

Nu vorbim despre alimente prăjite, de lactate integrale sau de carne cu grăsimi saturate. În loc de acestea, poți alege surse mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Acest ingredient specific alimentației mediteraneene conține vitamina E și acizi grași care, printre altele, contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare.

4. Consumă mai multe legume proaspete

Legumele proaspete sunt cei mai buni aliați pentru eliminarea grăsimii abdominale. Datorită compoziției nutriționale, legumele susțin funcționarea corespunzătoare a metabolismului și contribuie la eliminarea lichidelor și a toxinelor reținute în organism.

Legumele conțin fibre și enzime digestive care stimulează funcționarea normală a stomacului, pentru a evita probleme precum constipația. Legumele proaspete sunt alimente sățioase care pot ajuta la ținerea sub control a poftelor alimentare între mese, unul dintre principalele elemente care perturbă dietele.

5. Prepară gustări cu fructe uscate

Some figure

Consumul unor gustări nesănătoase și pline de calorii nu ajută la eliminarea grăsimii abdominale. Dimpotrivă, efortul depus și exercițiile fizice vor fi în zadar. Așadar, pentru a satisface foamea între mese, fructele uscate reprezintă cea mai bună variantă.

O mână de fructe uscate te va ajuta să scapi de acele pofte care duc la mâncatul în exces. În plus, datorită conținutului de Omega-3, proteine ​​și antioxidanți, fructele uscate facilitează arderea grăsimilor și contribuie la sănătatea cardiacă.

Te invităm să citești și:

Cum să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen

6. Efectuează exerciții fizice

Nu trebuie să depui un efort excesiv atunci când te pregătești de eliminarea grăsimii abdominale. Există multe activități alternative care pot ajuta la menținerea acestui obicei sănătos, fără a fi nevoie să urmezi rutine complexe și intense.

Totodată, este esențial să iei în considerare faptul că cea mai bună modalitate de a completa dieta în vederea eliminării grăsimii abdominale este de a face exerciții fizice în mod regulat. Sportul îți permite să-ți menții musculatura într-o stare bună și te ajută să îți modelezi silueta. Nu vrei să mergi la sala de fitness? Scapă de grăsimea abdominală prin alte modalități precum:

  • Înotul
  • Exercițiile pe care le poți face acasă
  • Mersul pe bicicletă
  • Drumețiile
  • Yoga și pilates
  • Zumba sau cursurile de dans
  • Exercițiile pentru abdomen

7. Limitează consumul de zahăr și de sodiu

Some figure

Alimentele care conțin prea multe zaharuri și sodiu contribuie la îngrășare și îmbolnăvire. Deși acestea par inofensive, includerea lor în alimentație va avea ca rezultat creșterea nivelului de zahăr în sânge și creșterea riscului de a fi supraponderal. De asemenea, acestea duc la acumularea de grăsime pe abdomen, care cauzează probleme precum retenția de lichide.

În consecință, trebuie să eviți consumul alimente cu adaos de zahăr și sare. Acordă atenție în special produselor care par sănătoase, însă conțin mult zahăr și sare, cum ar fi:

  • Mezeluri (carne procesată)
  • Prăjituri și produse de panificație
  • Snacks-uri ambalate precum chipsuri
  • Alimente semipreparate și conserve
  • Înghețată și băuturi cu lapte
  • Sucuri și băuturi carbogazoase

Scapă de grăsimea abdominală prin urmarea acestor sfaturi! Nu trebuie să adopți un plan strict de alimentație cu mâncăruri foarte sărace în calorii care, de fapt, îți provoacă suferință. Chiar dacă durează mai mult pentru a vedea rezultatele, poți să-ți îndeplinești obiectivul printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată și efectuarea exercițiilor fizice în mod regulat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74: 131-47.
  • Aune D., Giavannucci E., Boffetta P., Fadness LT., Keum N., Norat T., Greenwood DC., et al., Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cáncer and all cause mortality – a systematic review and dose response meta analysis of prospective studies. Int J Epidemiol, 2017. 46 (3): 1029-1056.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.