Cum să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen - Doza de Sănătate
 

Cum să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen

Să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen este foarte dificil. Dacă vrei să-ți menții sănătatea și să scapi de „colăceii” din aceste regiuni, trebuie să investești foarte mult timp și efort. 
Cum să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen este foarte dificil. Dacă vrei să-ți menții sănătatea și să scapi de „colăceii” din aceste regiuni, trebuie să investești foarte mult timp și efort. 

În primul rând, este necesar să combini o dietă echilibrată cu un program zilnic de exerciții fizice; nici unul dintre cele două nu va da rezultate pe cont propriu.

Îți recomandăm să consumi alimente ce conțin vitamina C și antioxidanți, precum fructe, fasole sau ceai verde și să le eviți pe cele bogate în grăsimi. În cele ce urmează îți prezentăm o serie de trucuri la care poți apela pentru a reduce grăsimea depozitată pe coapse și abdomen.

Reduci grăsimea de pe coapse prin alergat, mersul pe jos și pe bicicletă

Reduci grăsimea de pe coapse dacă alergi

Aceste trei exerciții nu sunt benefice doar pentru corp, ci te ajută și să-ți limpezești mintea și să scapi de stres. Prin solicitarea mușchilor picioarelor antrenezi și coapsele; tocmai de aceea este indicat să faci o plimbare pe jos (măcar drumul de la serviciu către casă) sau cu bicicleta pentru a reduce grăsimea din această zonă problematică.

Exersează și alte părți ale corpului ca să reduci grăsimea de pe coapse

Este o greșeală să crezi că pentru a arde grăsimea abdominală nu trebuie să faci decât exerciții ce solicită această regiune a corpului.

Pentru a slăbi trebuie să lucrezi toate grupele musculare. Metabolismul acționează astfel mai rapid, convertind alimentele în nutrienții necesari organismului și împiedicând depozitarea grăsimii pe coapse și abdomen.

Practică yoga ca să reduci grăsimea de pe coapse

Reduci grăsimea de pe coapse dacă practici yoga

La fel ca și alergatul sau mersul pe jos și pe bicicletă, yoga creează o conexiune între trup și spirit, oferindu-ți o senzație de pace și confort. În plus, yoga întărește musculatura, corectează postura corpului și îl face să pară mai echilibrat și mai feminin.

Renunță la zahăr

Evită consumul de alimente și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr – pe lângă faptul că nu sunt sănătoase, acestea duc la stocarea grăsimii pe abdomen și coapse.

Evită cremele și pilulele „magice”

Există numeroase produse pe piață ce stimulează pierderea în greutate. Unele sunt eficiente, iar altele nu. Însă trebuie să înțelegi că acestea nu pot face minuni eliminând grăsimea și kilogramele în plus pe cont propriu. Nu poți obține rezultate bune decât dacă adopți o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice.

Exerciții care te ajută să reduci grăsimea de pe coapse și abdomen

Exerciții de echilibru

Stând în poziție verticală, depărtează picioarele la nivelul umerilor, îndoaie genunchii și atinge podeaua cu mâinile. Ridică-te încet, sprijinindu-ți greutatea în piciorul stâng în timp ce îndoi genunchiul drept și atingi cu mâna tibia piciorului drept.

Menține această poziție timp de câteva minute, apoi revino la cea inițială și repetă exercițiul, de data aceasta sprijinindu-ți greutatea corporală în celălalt picior. Repetă întreg exercițiul de cel puțin douăzeci de ori.

Ridicări ale picioarelor

Reduci grăsimea de pe coapse prin ridicări ale picioarelor

Stai pe podea ca în fotografia de mai sus, ridică un picior și întinde-l cât poți de tare, menținându-l în linie dreaptă cu trunchiul. Sprijină-te în mâini, ține corpul drept și încordat și menține această poziție cât poți de mult. Revino la poziția inițială, odihnește-te câteva secunde, apoi repetă exercițiul folosind celălalt picior.

Cercuri cu picioarele

Stai culcată pe podea, ridică un picior și fă cercuri în aer. Ține piciorul drept și mișcă-l încet, mai întâi într-o direcție, apoi în cea opusă. Fă această mișcare timp de 30 de secunde, odihnește-te puțin, apoi repetă cu celălalt picior.

Hula hoop

Reduci grăsimea de pe coapse cu hula hoop

Pe lângă faptul că este un exercițiu distractiv, învârtirea cercului hula antrenează șoldurile. Încearcă să menții cercul în jurul taliei între 10 și 15 minute. Fă acest exercițiu zilnic pentru a căpăta mai multă flexibilitate și pentru a obține rezultate optime.

Foarfeca

Stai culcată pe podea, ridică picioarele 90° și ține-le drepte. Apoi ridică un picior mai sus decât celălalt. Schimbă piciorul. Repetă de cel puțin 50 de ori.

Nu uita că pentru a scăpa de grăsimea de pe coapse și abdomen, trebuie să exersezi toate părțile corpului: picioare, fese, brațe, etc.

Sperăm că îți vor fi de folos recomandările noastre privind alimentația și exercițiile fizice menite să ardă grăsimea din corp. Practică un sport care îți place, fie el înot, baschet sau tenis. Corpul tău are nevoie să fie mereu activ pentru a arăta bine, dar și pentru ca organele interne să poată funcționa optim.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Wilcezk MM., Olszewski R., Krupienicz A., Trans fatty acids and cardiovascular disease: urgent need for legislation. Cardiology, 2017. 138 (4): 254-258.
  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovascu Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.