Logo image
Logo image

3 semne care indică probleme de sănătate în organism

3 minute
Deși ne alarmăm doar când ne doare ceva, adevărul este că organismul ne trimite și alte semnale atunci când are o problemă. Acesta este cazul, de exemplu, al schimbărilor bruște de greutate.
3 semne care indică probleme de sănătate în organism
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Corpul uman este considerat o mașină perfectă. Trebuie să găsim o modalitate de a profita la maxim de toate capacitățile sale. Descoperiți 3 semne care indică probleme de sănătate în organism!

Medicina neconvențională, practicată din cele mai vechi timpuri, se bazează pe semnalele trimise de corp. În ciuda faptului că aparține trecutului, mulți continuă să o folosească. Funcția principală a acestei tehnici este de a constata schimbările sau modificările bruște apărute în organism, atât extern, cât și intern (de exemplu, observarea fluidelor precum urina, transpirația, lacrimile…).

3 semne care indică probleme de sănătate în organism

1. Modificări bruște ale greutății corporale

Some figure

 

În ceea ce privește știința medicală, există un parametru numit indicele de masă corporală (IMC). Acesta analizează volumul și greutatea corpului pentru a determina la ce nivel se află persoana în cauză: malnutriție, greutate ideală, supraponderalitate sau obezitate.

Cu toate acestea, nu este necesar să-l folosiți pentru a observa scăderea sau creșterea în greutate, cu atât mai puțin atunci când schimbarea este bruscă sau inexplicabilă.

Atunci când organismul se îngrașă sau slăbește brusc, schimbarea este vizibilă. Aceste schimbări sunt influențate de diverși factori, cum ar fi dieta sau stilul de viață. Cu toate acestea, creșterea în greutate poate sugera un dezechilibru la nivelul glandei tiroide, probleme cardiace sau boli renale.

Dacă slăbiți brusc, poate fi vorba de cancer. În ambele cazuri, consultați un medic cât mai curând posibil.

Recomandăm: 5 alimente pentru sănătatea ficatului noaptea

2. Probleme de concentrare

Pe parcursul anilor, creierul începe să se deterioreze. Unul dintre principalele simptome ale unei astfel de deteriorări este incapacitatea de concentrare. Cu toate acestea, dacă o astfel de lipsă de concentrare apare într-un mod exagerat, este probabil să existe o problemă asociată cu o boală.

Boli precum Alzheimer, pierderea memoriei sau demența senilă pot fi asociate cu incapacitatea de concentrare. Din acest motiv, mergeți la medic pentru a determina care este problema.

Poate fi vorba despre oboseală extremă cauzată de o rutină dificilă. Cel mai bun lucru este să excludeți cele mai periculoase boli.

3. Semne urinare

Some figure

 

Urina este un produs al unui proces natural al organismului. Este un deșeu. Rinichii sunt organele responsabile de producerea acesteia și, ulterior, de eliminarea ei prin uretră.

În ceea ce privește acest proces, trebuie luate în considerare culoarea urinei (care ar trebui să fie galben deschis, aproape transparentă) și mirosul (care ar trebui să fie subtil).

Citiți mai mult: Ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta

Dacă nuanța variază, aceasta indică probleme renale sau deshidratare. Dacă urina este deschisă la culoare, sunt șanse mici să existe probleme.

  • Dacă organismul simte dorința de a urina des, pot apărea probleme legate de diabet sau infecții.
  • Urinatul des apare și atunci când persoana în cauza consumă alcool în cantități excesive sau este însărcinată.
  • Dacă mirosul este foarte puternic, cel mai bine este să mergeți imediat la medic.

Nu în ultimul rând, dacă în momentul urinării vedem urme de sânge, problema organismului tinde să fie mult mai complexă. Cel mai probabil o boală este prezentă în tractul urinar sau renal. Acesta este un simptom comun la cei care suferă de pietre la rinichi sau la vezica urinară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mozaffarian, D., Hao, T., Rimm, E. B., Willett, W. C., & Hu, F. B. (2011). Changes in Diet and Lifestyle and Long-Term Weight Gain in Women and Men. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJMoa1014296
  • Posey, J. E., & Gherardini, F. C. (2000). Lack of a role for iron in the Lyme disease pathogen. Science. https://doi.org/10.1126/science.288.5471.1651
  • Lin, C. C., Tseng, C. C., Chuang, T. K., Lee, D. S., & Lee, G. Bin. (2011). Urine analysis in microfluidic devices. Analyst. https://doi.org/10.1039/c1an15029d

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.