9 sfaturi pentru a crește fesele într-un mod inteligent
Astăzi este la modă să facem sport în mod regulat, nu doar pentru siluetă, ci și pentru a ne bucura de o sănătate optimă. Oamenii sunt motivați să adopte un stil de viață activ și să stea departe de un stil de viață sedentar. Vă oferim 9 sfaturi pentru a crește fesele într-un mod inteligent!
9 sfaturi pentru a crește fesele într-un mod inteligent
1. Acționați și stabiliți un obiectiv
Primul pas pentru atingerea oricărui obiectiv este motivația. Când ne propunem să îmbunătățim o parte a corpului, pe măsură ce vedem rezultate, primim recompense care ne ajută să continuăm.
În acest caz, trebuie să ne măsurăm fesele înainte de a începe. De asemenea, putem face poze din diferite unghiuri.
Vom crea un document în care vom scrie măsurile actuale și cele pe care dorim să le obținem în, de exemplu, 6 luni. În acest fel, putem vedea evoluția muncii noastre.
Recomandăm și: Cum să stimulezi producția de colagen în mod natural
2. Ce constituție aveți?
Când vine vorba de exerciții fizice pentru a crește fesele, nu doar timpul pe care îl dedicăm în fiecare zi intră în joc, ci și perseverența, activitățile alese, tensiunile și contracturile musculare și alți factori, precum problemele hormonale, alimentația, etc.
În funcție de caracteristicile corpului, de stilul de viață și de modul în care lucrăm atunci când facem mișcare, vom obține rezultate mai devreme sau mai târziu. Perseverența ne recompensează întotdeauna.
3. Faceți exerciții pentru a crește fesele
Există multe tipuri de exerciții pe care le putem face pentru a crește fesele. Cu toate acestea, pentru a le realiza în mod inteligent, trebuie să luăm în considerare următoarele sfaturi:
- Majoritatea exercițiilor pentru fesieri ne ajută să tonificăm. Dar, pentru a câștiga volum, trebuie să le facem cu greutate.
- Greutatea se adaugă întotdeauna treptat pentru a nu ne răni.
- În timp ce facem exercițiile, vom evita să forțăm prea mult alte părți ale corpului, cum ar fi genunchii sau partea inferioară a spatelui.
- Mușchiul trebuie să se odihnească pentru a crește, așa că trei ședințe săptămânale vor fi suficiente.
- Va trebui să facem diferite exerciții pentru a lucra diferiții mușchi care alcătuiesc gluteii, precum și femuralul.
- Este esențial să bem apă în timpul exercițiilor fizice.
- Este esențial să respirăm corect la fiecare exercițiu, inhalând în momentele de relaxare și expirând în timpul efortului.
Recomandăm: Tonifierea fundului și a picioarelor: 5 exerciții eficiente
4. Întinderi
Înainte și după fiecare antrenament trebuie să întindem corect toți mușchii pe care i-am lucrat. Trebuie să facem acest lucru nu numai pentru a evita accidentarea, ci și pentru a crește volumul feselor.
5. Includeți alimente bogate în proteine în dietă
Dacă vrem să câștigăm mușchi, trebuie să consumăm o cantitate generoasă de proteine în fiecare zi. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerăm cu aportul de carne.
Putem opta pentru pește sau ouă, precum și pentru proteine de origine vegetală. Există multe tipuri de pudră proteică vegană, făcute cu mazăre, cânepă, semințe, ovăz, orez, etc.
- Se recomandă o porție de proteine la jumătate de oră după antrenament.
6. Consumați alimente bogate în grăsimi sănătoase
O alimentație variată și echilibrată ne poate oferi multiple beneficii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, ajutându-ne să rămânem bine hrăniți și sănătoși.
Unele dintre cele mai benefice surse de grăsimi sănătoase sunt următoarele:
- Semințe
- Avocado
- Pește albastru
- Gălbenuş de ou
- Ulei de măsline extravirgin
- Ghee sau unt clarificat
- Nuci, în special nuci de macadamia
*Ideea este să încorporăm aceste alimente cu moderație în dietă, pentru a atinge obiective precum creșterea feselor, tonifierea picioarelor, etc.
Citiți mai mult: 5 grăsimi sănătoase care nu îngrașă
7. Întrebați medicul despre suplimente
Se spune că unele suplimente ne pot ajuta să câștigăm masă musculară, să tonificăm corpul și, de asemenea, să creștem fesele. Pentru a-l alege pe cel mai potrivit și a învăța cum să-l luăm corect, ideal este să consultăm medicul, nutriționistul sau antrenorul.
Unele dintre cele mai comune suplimente conțin ingrediente precum:
- Creatina
- Magneziul
- Spirulina
- Uleiul de cocos
- Diindolilmetanul (DIM)
8. Acordați atenție posturii
La exercițiile fizice, nu trebuie să ajungem în punctul în care ne doare atât de mult încât nu ne putem mișca. Prin urmare, trebuie să fim atenți la pozițiile de execuție.
9. Aplicați creme specifice
Există câteva creme specifice care ne pot ajuta să creștem fesele. Trebuie să alegem creme de calitate făcute cu ingrediente naturale, precum fitoestrogenii și uleiurile vegetale.
Ceva foarte important: pentru ca cremele să ne ajute la atingerea scopului, este necesar să le folosim în mod regulat, menținând în același timp rutina de exerciții fizice și alte obiceiuri benefice.
Sfaturi pentru a crește fesele: perseverența este secretul
Cu aceste sfaturi și perseverență, ne vom putea tonifica și crește fesele și vom obține rezultate într-o perioadă rezonabilă de timp. Prin urmare, nu vom renunța atunci când nu vedem rezultate atât de repede pe cât ne dorim.
Ne putem antrena chiar și acasă, urmărind tutoriale video. De asemenea, putem pune puțină muzică și urma un curs de Zumba online. Există multe opțiuni din care putem alege!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Florenciano Restoy J, Aventin Roig J, Ortega Planas M, Ricart Ribó E. Dinámica de los músculos pelvitrocantéreos y glúteo mayor. Revista Española de Podología. 2014; XXV (3): 96 – 101.
- Billat V. Fisiología y metodología del entrenamiento. Barcelona: Paidotribo, 2002.
- Stutz G, Ruiz R, Fiol de Cuneo M, Santillán M. Nutrición y revalorización del consumo de las grasas saludables. Revista EXT, Universidad Nacional de Córdoba. 2012; 2(2). https://revistas.unc.edu.ar/index.php/ext/article/view/1279
- Alves C, Azevedo Voltarelli F, Rostom de Mello M. Spirulina como fonte protéica na recuperação de ratos desnutridos: efeitos sobre o músculo esquelético Revista Digital Ef Deportes. 2005; 10(86). https://efdeportes.com/efd86/spirulin.htm
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.