7 tratamente naturale pentru durerile de gât
Iritația și durerile în gât sunt simptome frecvente cauzate de afecțiuni ale sistemului respirator sau ale amigdalelor. Acestea apar din cauza atacului unor viruși și bacterii, deși una dintre cauze poate fi și refluxul acid și inflamația. Vă prezentăm cele mai bune tratamente naturale pentru durerile de gât!
O durere în gât provoacă aproape întotdeauna o senzație de arsură incomodă care poate îngreuna înghițirea alimentelor și vorbitul. Deși nu este o afecțiune gravă, poate prezenta unele complicații dacă nu există tratament în timp util. În continuare, vă vom spune ce remedii naturiste pot atenua simptomele și pot grăbi recuperarea.
13 tratamente naturale pentru durerile de gât
1. Rădăcină de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce conține agenți de calmare a durerii și antiinflamatori care par să ajute la controlul iritației cauzate de durerile de gât.
Ingrediente
- 1 linguriță de rădăcină de lemn dulce (5 g)
- ½ cană de apă (125 ml)
Pregătire
- Puneți rădăcina de lemn dulce într-o jumătate de cană de apă clocotită, lăsați-o la infuzat timp de 20 de minute și folosiți lichidul pentru a face gargară.
- Repetați de până la trei ori pe zi.
Recomandăm și: Gargară cu bicarbonat de sodiu și apă pentru durerea în gât
2. Rădăcină de nalbă
Potrivit unui articol din Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, infuzia de rădăcină de nalbă ajută la subțierea mucusului din gât și la stoparea înmulțirii bacteriene care duce la infecții. În plus, se spune ca are efecte pozitive atunci când afecțiunea își are originea în excesul de sucuri acide.
Ingrediente
- 1 linguriță de rădăcină de nalbă pudră (5 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Pregătire
- Se amestecă rădăcina de nalbă sub formă de pudră într-o cană de apă și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.
- Consumați remediul de două sau trei ori pe zi.
3. Ceai de mentă
Potrivit unui studiu publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, proprietățile analgezice și antiinflamatorii ale frunzelor de mentă le fac un bun remediu pentru infecțiile care provoacă dureri de gât.
Ingrediente
- 1 lingură de frunze de mentă (10 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Pregătire
- Puneți frunzele de mentă într-o cană de apă clocotită și lăsați-le să stea timp de 10 minute.
- Strecurați și consumați.
- Dacă doriți, faceți gargară cu infuzia pentru a obține cele mai bune rezultate.
Citiți mai mult: Durerea în gât de la stres: de ce apare și cum să acționezi?
4. Ceai de ghimbir și miere
Proprietățile ghimbirului sunt folosite de sute de ani ca tratament alternativ împotriva iritației și sensibilității gâtului. Compușii săi antiinflamatori și antibacterieni pot să controleze infecțiile și să calmeze amigdalele umflate.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 2 lingurițe de ghimbir ras (10 g)
- 1 lingură de miere (25 g)
Pregătire
- Se încinge cana cu apă și, când începe să fiarbă, se adaugă ghimbirul și mierea.
- Se consumă cu înghițituri mici, de două ori pe zi.
5. Miere și lămâie pentru durerile în gât
Siropul natural de miere și lămâie are proprietăți expectorante și antivirale care ajută la eliminarea flegmei care blochează tractul respirator. Se spune că această combinație simplă calmează iritația gâtului, controlează tusea și reduce prezența microorganismelor care provoacă infecții.
În ceea ce privește mierea, un studiu publicat în Pediatric Reports indică faptul că are efecte antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii care ar putea fi benefice pentru tratarea simptomelor gripei și răcelii comune.
Ingrediente
- 2 linguri de miere (50 g)
- 2 linguri de suc de lămâie (20 ml)
Pregătire
- Combinați cele două ingrediente și consumați remediul la primul semn de durere.
- Dacă vă place, adăugați-le într-o jumătate de cană de apă caldă pentru a facilita consumul.
6. Oțet de mere
Se spune că proprietățile expectorante ale oțetului de mere, adăugate la acțiunea sa alcalină, facilitează expulzarea flegmei și a bacteriilor care provoacă iritații la nivelul gâtului. Compușii săi acizi neutralizează pH-ul țesuturilor și au un efect antibacterian care controlează infecțiile.
Ingrediente
- 2 linguri de oțet de mere organic (20 ml)
- 1 cană de apă (250 ml)
Pregătire
- Se încălzește apa și se amestecă cu oțetul de mere.
- Se consumă pe stomacul gol sau se face gargară de trei ori pe zi.
7. Infuzie de cimbru
Acest remediu natural facilitează controlul congestiei prin eliminarea excesului de mucus din căile respiratorii. Administrarea de cimbru reduce tusea la persoanele cu gripă, bronșită sau infecții respiratorii și ajută la ameliorarea durerilor de gât.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 2 lingurițe de cimbru uscat (10 g)
- 1 lingura de miere (25 g)
Pregătire
- Se încinge cana cu apă și se adaugă cimbrul uscat.
- Se lasă sa se odihnească 10 minute, se trece printr-o strecurătoare și se îndulcește cu miere.
- Se consumă o cană pe zi până la vindecare.
După cum puteți vedea, există mai multe tratamente naturale pentru durerile de gât. Cu toate acestea, ar trebui să evitați combinarea mai multor tipuri, deoarece pot apărea reacții adverse. Dacă aveți îngrijorări cu privire la oricare dintre aceste ingrediente sau dacă simptomele nu se ameliorează, cel mai bine este să consultați medicul.