2 plante care tratează diabetul de tip II
În articolul de astăzi vom vorbi despre 2 plante care trateaza diabetul de tip II, și anume, stevia rebaudiana și scorțișoara. În cazul acestui tip de diabet, pancreasul produce insulină, însă organismul nu utilizează acest hormon în mod corespunzător.
Diabetul de tip II poate fi tratat cu medicamente sau insulină, ambele variante fiind adesea utilizate simultan. Deoarece nu prezintă simptome specifice, această boală poate fi trecută cu vederea foarte ușor.
Este esențial să ții sub control diabetul de tip II. În caz contrar riști să dezvolți leziuni la nivelul ochilor, ficatului sau nervilor, dar și boli cardiace sau accidente vasculare cerebrale. Poți ajunge în situația în care să ți se amputeze unul din membre.
Citește și:
Ameliorarea diabetului de tip 2 într-o săptămână
În ce constă tratamentul?
Medicul îți va analiza cazul și îți va prescrie un tratament adecvat. Este esențial să urmezi o dietă strictă. Mai mult, îți poți îmbunătăți sănătatea și dacă adopți o rutină de exerciții regulată, îți ții sub control greutatea și încerci câteva remedii naturiste.
În cele ce urmează îți vom prezenta două ingrediente utile în acest scop: Stevia rebaudiana și scorțișoara. Citește în continuare despre aceste două plante care tratează diabetul de tip II.
Stevia rebaudiana
Stevia rebaudiana a început să atragă atenția consumatorilor în ultimii ani datorită beneficiilor sale incredibile pe care cercetările au început să le pună în valoare. Această plantă este originară din Paraguay, unde se bucură de popularitate de foarte mult timp.
Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural cu un conținut caloric scăzut, Stevia rebaudiana prezintă numeroase proprietăți medicinale, inclusiv abilitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge.
Putem servi trei infuzii preparate folosind această plantă în fiecare zi sau putem folosi extractul sub formă de comprimate. Este esențial ca extractul de Stevia rebaudiana să fie pur, de culoare închisă; variantei rafinate îi lipsesc proprietățile benefice ale acestei plante.
Îți recomandăm și:
Scorțișoara
Anumite studii au scos la iveală faptul că scorțișoara (Cinnamomum cassia) are abilitatea de a reduce nivelurile de glucoză, colesterol și lipide în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip II, menținând valorile acestora scăzute pentru o anumită perioadă de timp.
Conform acestor studii, scorțișoara stimulează sensibilitatea la insulină, hormon al cărui rol este să controleze nivelul de glucoză din sânge. Mai mult, acest condiment este foarte benefic pentru sănătate și grație conținutului său ridicat de antioxidanți.
Stevia rebaudiana și scorțișoara – plante care tratează diabetul de tip II
Înainte de a începe următorul tratament pentru diabetul de tip II, te sfătuim să-ți consulți medicul sau naturopatul. Tratamentul constă în servirea a trei căni de infuzie de Stevia rebaudiana și scorțișoară în fiecare zi, pentru o perioadă de 1-3 luni. Bea o cană dimineața, una la după prânz și una după-amiaza.
Pentru a prepara infuzia, fierbe două linguri de frunze sau pudră de Stevia rebaudiana și o linguriță de pudră de scorțișoară timp de câteva minute. Asigură-te că ambele ingrediente sunt de calitate superioară. Dacă infuzia este prea dulce, te sfătuim să adaugi și puțină zeamă de lămâie.
Alte sfaturi pentru a trata diabetul
În timpul tratamentului, te sfătuim să-ți consulți medicul de familie, astfel încât să-ți poți monitoriza nivelul de glucoză din sânge, să vezi care sunt efectele celor două plante asupra organismului tău și să te asigură că medicamentele pe care le consumi în paralel nu-ți fac rău.
Iată alte câteva plante care tratează diabetul de tip II și pe care le poți include în dieta ta zilnică:
- Drojdie de bere: conține crom, ce reglează nivelul de zahăr
- Năsturel proaspăt: conține de asemenea crom
- Mazăre proaspătă: acționează ca o insulină vegetală
- Cereale integrale: în special orezul și ovăzul, ce reglează nivelul de zahăr din sânge
- Apă de nucă de cocos naturală: are efect hipoglicemiant
- Ciupercile reishi, maitake și shiitake: reglează nivelul de glucoză și au numeroase alte proprietăți benefice pentru organism
Pe lângă toate cele deja menționate, este necesar să urmezi instrucțiunile medicului tău, să faci mișcare în mod regulat, să stai la soare în afara perioadelor în care lumina solară atinge nivelul de intensitate maximă și să încerci să tratezi în mod natural orice probleme emoționale de care suferi. Toți acești factori au impact pozitiv asupra bunăstării tale și pot influența evoluția oricărei boli, inclusiv a diabetului de tip II.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Page, K. A., Seo, D., Belfort-DeAguiar, R., Lacadie, C., Dzuira, J., Naik, S., … Sinha, R. (2011). Circulating glucose levels modulate neural control of desire for high-calorie foods in humans. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI57873
- Ifland, J. R., Preuss, H. G., Marcus, M. T., Rourke, K. M., Taylor, W. C., Burau, K., … Manso, G. (2009). Refined food addiction: A classic substance use disorder. Medical Hypotheses. https://doi.org/10.1016/j.mehy.2008.11.035
- LeClere, S., Schmelz, E. A., & Chourey, P. S. (2010). Sugar Levels Regulate Tryptophan-Dependent Auxin Biosynthesis in Developing Maize Kernels. PLANT PHYSIOLOGY. https://doi.org/10.1104/pp.110.155226
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.