Descoperă 3 rețete delicioase cu ovăz

· 23 ianuarie 2019
Ovăzul este un tip de cereale bogat în fibre, care poate servi drept bază pentru niște rețete delicioase și sănătoase.

Ovăzul este un tip de cereale recomandat datorită conținutului său ridicat și variat de substanțe nutritive. Prin urmare, te invităm să descoperi 3 rețete delicioase cu ovăz ușor de preparat. Află în cele ce urmează cum să prepari brioșe, clătite și fursecuri cu fulgi de ovăz.

În mod normal, fulgii de ovăz sunt serviți la micul dejun, dar această cereală poate fi savurată și la o gustare pentru a evita consumul de alimente nesănătoase între mese, întrucât ovăzul este sățios și bogat în substanțe nutritive. Motivul pentru care mulți oameni consumă ovăz sub diferite forme este faptul că acesta are un gust delicios. Ovăzul este un ingredient ideal în diferite rețete de dulciuri, precum prăjituri și fursecuri.

În prezent, ovăzul este considerat ca fiind un superaliment, deoarece este bogat în fibre, proteine, vitaminele B și E și acid linoleic. În plus, este o sursă majoră de minerale, cum ar fi:

  • Zinc
  • Calciu
  • Cupru
  • Fier
  • Potasiu
  • Fosfor
  • Magneziu

Acum că știi mai multe despre acest superaliment, descoperă câteva rețete delicioase cu ovăz și nu ezita să le prepari!

3 rețete delicioase cu ovăz

1. Brioșe cu ovăz

Rețete delicioase cu ovăz sub formă de brioșe

Chiar dacă ai grijă de ceea ce mănânci și faci mult sport pentru a te menține în formă, nu trebuie să renunți la consumul dulciurilor. Trebuie numai să fii atentă la ingredientele utilizate. Pentru aceasta, îți propunem următoarea rețetă, astfel încât să te poți bucura de un desert delicios și sănătos.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • O cană de fulgi de ovăz (100 g)
  • O lingură de sare (10 g)
  • 5 linguri de miere (50 g)
  • 200 g de grăsime vegetală ușoară
  • 6 linguri de lapte degresat (60 ml)
  • 1/2 cană de ciocolată neagră rasă (50 g)
  • 4 linguri cu vârf de făină de ovăz (45 g)
  • 3 linguri de coajă rasă de lămâie (30 g)
  • 4 linguri cu vârf de praf de copt (45 g)

Mod de preparare

  1. Amestecă într-un castron fulgii de ovăz și făina de ovăz. Adaugă sare în amestec.
  2. Apoi, adaugă mierea, ouăle, coaja rasă de lămâie, grăsimea vegetală și laptele.
  3. Cu ajutorul unui mixer, procesează toate ingredientele până când acestea devin omogene.
  4. Unge cu ulei suprafața unei tăvi pentru brioșe, apoi presară făină deasupra.
  5. Presară un pic de ciocolată rasă în fiecare dintre secțiunile tăvii, apoi toarnă aluatul deasupra.
  6. Poți să mai presari un pic de ciocolată rasă pe fiecare brioșă.
  7. Coace brioșele la aproximativ 190°C timp de 20-30 de minute.
  8. Lasă brioșele să se răcească puțin înainte de a le scoate din tavă, apoi le poți savura.

Îți recomandăm și:

11 beneficii ale ovăzului și o rețetă delicioasă

2. Clătite cu ovăz

În general, clătitele se prepară pentru micul dejun, însă nu trebuie să ne ghidăm mereu după reguli. De fapt, clătitele sunt ideale pentru o mică gustare.

Bucură-te de savoarea acestor clătite, întrucât ele nu îngrașă. Vei obține o mulțime de beneficii în ceea ce privește substanțele nutritive.

Ingrediente

  • O banană
  • 3 albușuri de ou
  • 2 căni de fulgi de ovăz (200 g)
  • 1/2 cană de miere (50 g)
  • 3 linguri de scorțișoară (30 g)
  • 3 linguri de praf de copt (30 g)
  • 1/2 cană de lapte de migdale (50 ml)
  • 2 linguri de unt de arahide (20 g)

Mod de preparare

  1. Amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și scorțișoara într-un castron.
  2. Apoi, într-un alt castron, amestecă laptele de migdale cu albușurile de ou și mierea. Toarnă acest amestec în castronul cu fulgii de ovăz.
  3. După aceea, toarnă întregul amestec într-un blender și adaugă bananele feliate și untul de arahide. Procesează ingredientele la vitează medie, până când nu mai rămân cocoloașe.
  4. Apoi, încălzește o tigaie cu puțin ulei de măsline, astfel încât clătitele să nu se lipească sau să se ardă.
  5. În cele din urmă, toarnă puțin din amestec cu ajutorul unui polonic. Așteaptă să se prăjească un pic până începi să observi bule de aer, apoi poți să le întorci.
  6. Servește clătitele cu un fruct.

Citește și:

Fulgi de ovăz pentru micul dejun

3. Fursecuri din ovăz

Rețete delicioase cu ovăz sub formă de fursecuri

Este esențial ca atunci când îți este poftă de o gustare să te gândești la o rețetă sănătoasă și în același timp savuroasă. Descoperă una dintre aceste rețete delicioase cu ovăz, un tip de fursecuri delicios!.

De obicei, fursecurile de ovăz au o consistență tare, dar avem un truc pentru a obține o textură fină și fragedă. Iată cum le poți prepara:

Ingrediente

  • 2 ouă
  • Un gălbenuș de ou
  • 1/2 cană de miere (50 g)
  • 3 lingurițe de sare (15 g)
  • 4 căni de fulgi de ovăz (400 g)
  • 3 lingurițe de scorțișoară (15 g)
  • O lingură de bicarbonat de sodiu (10 g)
  • 2 căni de făină de ovăz (200 g)
  • 3 linguri de zahăr brun (30 g)
  • 4 linguri de grăsime vegetală ușoară (40 ml)
  • 3 lingurițe de esență de vanilie (15 ml)

Mod de preparare

  1. Amestecă făina, bicarbonatul, sarea și zahărul brun.
  2. Apoi, amestecă grăsimea vegetală cu scorțișoara, esența de vanilie, ouăle și gălbenușul până obții o cremă.
  3. Adaugă amestecul pregătit la început și amestecă bine, până se omogenizează ingredientele. În cele din urmă, adaugă fulgii de ovăz și continuă să amesteci.
  4. Modelează forme rotunde din aluat și aplatizează-le pentru a obține forma unor biscuiți. Pune formele pe o tavă presărată cu făină.
  5. Coace fursecurile la 180°C timp de 20 de minute până capătă o culoare aurie. Grăsimea vegetală este, de fapt, ingredientul secret care face ca fursecurile să fie fragede.
  6. Înainte de servire, lasă fursecurile să se răcească timp de cel puțin 5 minute la temperatura camerei. Bucură-te de aceste rețete delicioase cu ovăz.

În concluzie

Există o mulțime de rețete delicioase cu ovăz și este foarte ușor să descoperi desertul tău favorit dintre acestea. De fapt, odată ce stăpânești bine rețetele, poți să-ți prepari propriile variante, cu diferite ingrediente și decorațiuni.

  • Butt, M. S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M. K. I., Shabir, R., & Butt, M. S. (2008). Oat: Unique among the cereals. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-008-0698-7

  • Slavin, J. L. (2005). Dietary fiber and body weight. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.08.018