Unghiile de sticlă sau glass nails: ce sunt și cum se aplică?
Arta unghiilor a evoluat în ultimii ani. În prezent, există numeroase tendințe și stiluri de manichiură. Unghiile de sticlă sau glass nails au câștigat foarte mulți adepți, deoarece sunt un stil de manichiură inovator și atractiv. Mai jos, vă explicăm în ce constă tehnica, care sunt materialele folosite și cum arată rezultatul final.
Ce sunt unghiile de sticlă sau glass nails?
Unghiile de sticlă sunt o tehnică de manichiură care a apărut în 2015.
Acest stil a apărut în Coreea de Sud și a fost creat de către manichiurista de renume mondial Park Eun-Kyung. Aceste unghii au efecte luminoase și tridimensionale. Ele simulează prezența unor mici cristale pe unghii.
Care sunt materialele necesare?
Pentru a obține acest efect, aveți nevoie de trei lacuri de unghii:
- Bază
- Culoare
- Top coat (lac de protecție)
Lacurile transparente oferă un aspect lucios sau mat. Acestea împiedică daunele din cauza loviturilor și cresc rezistența manichiurii.
Pe lângă lacuri, veți avea nevoie de o pilă, bețișoare de lemn, folie de aluminiu, bețișoare de urechi și folii autoadezive cu aspect metalic.
Alte lucruri de care veți avea nevoie sunt foarfeca și penseta.
Cum se fac unghiile de sticlă?
Vă vom explica pas cu pas procesul de obținere a unghiilor de sticlă. Însă, apelând la un tehnician, veți obține rezultate mai bune.
1. Pregătirea unghiilor
Înainte de a începe, trebuie să pregătiți unghiile. Pentru a face acest lucru, curățați-le cu apă și săpun și modelați marginile acestora.
Apoi, folosind un instrument pentru cuticule, împingeți-le înapoi. Piliți suprafața unghiilor și eliminați praful generat. Ulterior, aplicați un strat de lac care nu conține acizi.
Pasul de îndepărtare a cuticulelor trebuie făcut cu mare atenție. Cuticula este partea unghiei care o protejează de infecții. Umeziți cuticulele cu un ulei special și nu le tăiați.
Descoperiți și: Unghiile baby boomer: ce înseamnă această tendință de manichiură?
2. Adunați materialele necesare
Mai sus, am menționat toate materialele de care veți avea nevoie. Acestea pot fi cumpărate din magazinele specializate sau de pe internet. Dacă aveți toate materialele necesare, puteți începe crearea unghiilor de sticlă.
3. Creați cristalele
Tăiați o bucată din folia cu aspect metalic. Creați mici triunghiuri din hârtie. Când aveți suficiente, puneți-le într-un colț al mesei pentru a preveni pierderea lor.
4. Aplicați lac de unghii
Aplicați primul strat de top coat transparent. Apoi, aplicați culoarea aleasă.
Pentru ca folia să strălucească, alegeți un fundal închis. Nu trebuie să fie negru; puteți alege o culoare puternică. Așteptați să usuce bine și aplicați al doilea strat de ojă colorată.
5. Puneți cristalele
Aplicați un strat de bază transparentă. Fără a-l lăsa să se usuce, aplicați triunghiurile cu penseta pentru sprâncene în mod neregulat.
6. Sigilați
Când terminați designul, aplicați un ultim strat de top coat transparent pentru a sigila unghiile. Modelul va rezista mai mult și nu se va dezlipi.
Cât timp rezista manichiura glass nails?
Rezistența manichiurii depinde de ceea ce ați aplicat. Lacul semipermanent rezistă doua săptămâni, în funcție de creșterea unghiilor.
Unghiile cresc încet. De fapt, cresc circa 2,5 milimetri pe lună, după cum explică publicația The nail in health and disease. Își încep creșterea de la rădăcină, care este ascunsă sub cuticulă. Aceasta este porțiunea care unește pielea cu unghia și, așa cum am spus deja, oferă protecție împotriva infecțiilor.
Atunci când unghiile încep să crească, designul se va strica treptat. Atunci este timpul pentru o nouă manichiură.
Descoperiți: Dot nails sau unghiile cu puncte: moda unghiilor minimaliste
Cum să îndepărtați produsul fără a deteriora unghia?
Pentru a îndepărta manichiura, piliți ușor suprafața unghiei. Apoi, aplicați puțină vaselină pe cuticule.
Puneți un tampon de bumbac umezit cu acetonă pe unghie. Înfășurați fiecare deget cu bucăți de folie de aluminiu. Așteptați 15 minute. Veți simți o ușoară arsură sau usturime.
Îndepărtați totul și veți observa că lacul semipermanent este moale. Începeți să-l îndepărtați, folosind un împingător de cuticule sau un bețișor de lemn.
Folosiți mișcări constante, fără forță, de sus în jos, pentru a nu deteriora unghiile.
La final, piliți foarte ușor suprafața unghiilor pentru a scăpa de resturi. Lăsați unghiile să se odihnească timp de două săptămâni înainte de a aplica substanțe chimice sau de a le expune la lămpi UV.
Unghii de sticlă sau glass nails: o alternativă la modă
Dacă sunteți în căutarea unui nou mod de a vă decora unghiile, glass nails ar putea fi soluția. Sunt ușor de făcut și frumoase, iar întreținerea lor nu este complicată. Le puteți purta la orice ocazie specială. Vă asigurăm că veți fi în centrul atenției!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Organización de Consumidores y Usuarios (2019). Esmaltes semipermanentes: no abuses. Disponible en https://www.ocu.org/salud/cuidado-piel/noticias/esmaltes-semipermanentes
- Zaias, N. (2012). The nail in health and disease. Springer Science & Business Media. https://books.google.com/books?hl=es&lr=&id=SwfoCAAAQBAJ&oi=fnd&pg=PA1&dq=nails+physiology&ots=EueFCr2E-M&sig=SIK_wvq-aRfZvNkr7tkYqVqgO4w
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.