9 remedii pentru unghiile casante
 

9 remedii pentru unghiile casante

Pe lângă îngrijirea în exterior, este esențial să ne îmbunătățim alimentația pentru a trata unghiile casante și a le întări din interior.
9 remedii pentru unghiile casante

Ultima actualizare: 07 decembrie, 2022

Există mai mulți factori care pot duce la slăbirea unghiilor. Dieta nesănătoasă, lipsa de nutrienți, infecțiile degetelor, utilizarea de produse iritante, deshidratarea și bolile cronice sunt cauze frecvente. Astăzi vă prezentăm cele mai bune remedii naturale pentru unghiile fragile și casante.

Dacă unghiile se rup ușor sau se exfoliază, ceva nu este în regulă. Prezența petelor albe sau modificările culorii și formei sunt un motiv de alertă. Este important să analizați dieta zilnică și substanțele chimice care vin în contact cu mâinile voastre. Pe lângă aplicarea remediilor de mai jos, trebuie să faceți o serie de modificări pentru a aborda cauza problemei.

9 remedii naturale pentru unghiile casante și fragile

1. Ulei de cocos

Ulei de cocos în remedii pentru unghiile casante

 

Grăsimea saturată din uleiul de cocos hidratează unghiile și ține la distanță infecțiile. Aplicați ulei cald pe unghii și masați timp de 5 minute pentru a hidrata și îmbunătăți circulația în zonă; repetați procesul de două sau de trei ori pe zi.

 • O altă opțiune este să adăugați câteva picături de suc de lămâie în ¼ cană de ulei de cocos cald.
 • Înainte de a merge la culcare, înmuiați unghiile timp de 10 minute și purtați mănuși peste noapte pentru ca amestecul să își facă efectul.

2. Ulei de vitamina E

Capsulele de vitamina E conțin un ulei care aplicat direct pe unghii va da rezultate în scurt timp.

 • Timp de două săptămâni, trebuie să vă masați unghiile cu acest ulei în fiecare zi, timp de cinci minute, pentru a le hidrata și întări.
 • În acest fel, veți îmbunătăți circulația în zonă.

3. Ulei de ricin

Conținutul său ridicat de vitamina E promovează întărirea și strălucirea unghiilor.

 • Aplicați o picătură pe fiecare unghie și efectuați un masaj ușor.

4. Alimente pentru unghii mai puternice

Este important să consumați alimente ce conțin vitaminele A și B, care stimulează generarea de cheratină. Morcovii, roșiile, căpșunile, ardeii grași și dovlecii susțin întărirea unghiilor. La fel și carnea, peștele, germenii de grâu, leguminoasele, nucile, cartofii, spanacul și vinetele.

5. Oțet de mere

Dovlecel tăiat

Oțetul de mere ne oferă fier, calciu, vitamine, potasiu și magneziu. Conține și acid acetic și acid malic, care ajută la prevenirea infecțiilor.

 • Înmuierea unghiilor într-un amestec format din părți egale de oțet de mere și apă le va întări rapid.
 • Această procedură poate fi efectuată o dată pe zi, timp de cinci minute. Apoi, împingeți ușor cuticula și uscați bine.

6. Castravete

Beta-carotenul din castraveți și vitaminele B și C sunt aliați ideali pentru întărirea unghiilor. Amestecați o jumătate de castravete cu o cană de apă (250 de mililitri) în blender și înmuiați unghiile pentru câteva minute.

7. Ceapă

Substanța eliberată de ceapă este fungicidă și bactericidă. Puneți degetele timp de cinci minute în interiorul unor tăieturi făcute într-o ceapă.

8. Usturoi

Usturoiul este bogat în minerale (precum calciul, sulful, zincul, cuprul, potasiul), acid fosforic și vitaminele A, B și C. Puneți puțin usturoi zdrobit într-un lac de unghii transparent.

9. Bere

Berea este un remediu excelent pentru unghiile casante. Amestecând o jumătate de cană din această băutură (125 mililitri) cu un sfert de cană de ulei de măsline (65 mililitri) și o cană de oțet de mere, vom prepara un remediu pentru unghiile fragile.

 • Înmuiați mâinile în acest amestec timp de 15 minute, o dată sau de două ori pe săptămână.

Sfaturi pentru a evita unghiile casante

Pe lângă aceste remedii, există câteva sfaturi pentru a evita apariția unghiilor casante. Cel mai important este să le mențineți hidratate și să le piliți ușor înainte de a aplica o bază specială pentru unghii fragile. De asemenea, este important să folosiți lacuri de calitate.

De trei ori pe săptămână, aplicați cremă hidratantă pe unghii și cuticule și masați cu mișcări circulare. Purtați mănuși de bumbac peste noapte.

Unghii cu gel?

A înlocui unghiile fragile cu unghii cu gel nu este o opțiune bună. Păstrați-vă unghiile naturale și hrăniți-le în timp ce cresc.

Aceste remedii pentru unghiile casante vă vor ajuta să aveți mâinile frumoase și atractive. Trebuie doar să le acordați puțin timp în fiecare săptămână!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alessandrini A, Starace M, Bruni F, Piraccini BM. An Open Study to Evaluate Effectiveness and Tolerability of a Nail Oil Composed of Vitamin E and Essential Oils in Mild to Moderate Distal Subungual Onychomycosis. Skin Appendage Disord. 2020 Jan;6(1):14-18.
 • Cashman MW, Sloan SB. Nutrition and nail disease. Clin Dermatol. 2010 Jul-Aug;28(4):420-5.
 • Chessa MA, Iorizzo M, Richert B, López-Estebaranz JL, Rigopoulos D, Tosti A, Gupta AK, Di Chiacchio N, Di Chiacchio NG, Rubin AI, Baran R, Lipner SR, Daniel R, Chiheb S, Grover C, Starace M, Piraccini BM. Pathogenesis, Clinical Signs and Treatment Recommendations in Brittle Nails: A Review. Dermatol Ther (Heidelb). 2020 Feb;10(1):15-27.
 • Iorizzo M, Pazzaglia M, M Piraccini B, Tullo S, Tosti A. Brittle nails. J Cosmet Dermatol. 2004 Jul;3(3):138-44.
 • Lambert EM, Dziura J, Kauls L, Mercurio M, Antaya RJ. Yellow nail syndrome in three siblings: a randomized double-blind trial of topical vitamin E. Pediatr Dermatol. 2006 Jul-Aug;23(4):390-5.
 • Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017 Dec 27;19(1):70.
 • Pârvu M, Moţ CA, Pârvu AE, Mircea C, Stoeber L, Roşca-Casian O, Ţigu AB. Allium sativum Extract Chemical Composition, Antioxidant Activity and Antifungal Effect against Meyerozyma guilliermondii and Rhodotorula mucilaginosa Causing Onychomycosis. Molecules. 2019 Oct 31;24(21):3958.
 • Pazyar N, Feily A. Garlic in dermatology. Dermatol Reports. 2011 Apr 28;3(1):e4.
 • Reinecke JK, Hinshaw MA. Nail health in women. Int J Womens Dermatol. 2020 Feb 5;6(2):73-79.
 • Van der Steen, M., & Stevens, C. V. Undecylenic acid: a valuable and physiologically active renewable building block from castor oil. ChemSusChem: Chemistry & Sustainability Energy & Materials. 2009; 2(8): 692-713.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.