Manichiura rusă: ce este și cum se face?
 

Manichiura rusă: ce este și cum se face?

Spre deosebire de alte tehnici, manichiura rusă este complexă.Este recomandat să mergeți la un expert.
Manichiura rusă: ce este și cum se face?

Ultima actualizare: 13 octombrie, 2022

Manichiura are parte de noi invenții sezon după sezon: folie de aur, unghii franțuzești, unghii de catifea… Astăzi vom vorbi despre manichiura rusă, un trend care devine preferatul multora. Chiar dacă aveți unghiile scurte, manichiura rusă va face mâinile să arate impecabil.

Vreți să știți ce este manichiura rusă și în ce constă tehnica? Citiți mai departe și vă vom prezenta tot ce are de spus Sofya Khasanova, co-fondatorul Siberia Salón.

Ce înseamnă manichiura rusă?

Specialistul explică faptul ca manichiura rusă folosește tot felul de pile și freze. Se urmărește o curățare profundă a fiecărei unghii și se elimină cuticula în întregime pe pielea uscată.

După îndepărtarea cuticulei, lacul se aplică cât mai aproape de rădăcina unghiei. De aceea, se recomandă ca acest tip de manichiură să fie folosit doar de experți în domeniu, întrucât este oarecum complicat și necesită meticulozitate la curățare.

Tipuri de manichiură rusă

Spre deosebire de alte tendințe, manichiura rusă se concentrează pe curățarea cuticulei, așa că nu se limitează la un singur tip de lac sau finisaj. Vă puteți juca foarte mult cu acest stil.

Expert în manichiura rusă
Această tehnică necesită experiență, deoarece prezintă anumite riscuri la îndepărtarea cuticulei.

Clasică

Dacă vreți să obțineți unghii elegante și atemporale, stilul clasic este opțiunea ideală. Pentru a obține acest aspect, specialistul va oferi unghiilor o formă rotundă sau ovală și va folosi aceeași culoare pe toate.

Pătrată

Acest stil este preferat pentru viața de zi cu zi, indiferent dacă mergeți la serviciu sau la universitate. Este ideal și pentru treburile casnice. Unghiile sunt scurte și pătrate.

De obicei, au aceeași culoare, deși tonurile sunt mai vii și mai îndrăznețe (roșu, negru și chiar tonuri mate).

Ballerina

Pentru acest model, unghia trebuie să fie lungă și cu vârf îngustat. Forma este dreptunghiulară.

Stilettos

Stilul este similar celui anterior, dar vârful unghiei este ascuțit, la fel ca pantofii. Nu este un stil practic, dar este  impresionant. Se folosesc adesea bijuterii.

Ce altceva ar trebui să știți despre manichiura rusă?

Pe lângă cele de mai sus, există câteva considerații importante:

  • Rezistă în jur de 3 până la 4 săptămâni, spre deosebire de alte stiluri, care rezistă circa 10 zile.
  • Costul variază în jur de 20 de euro.
  • Acest tip de manichiură permite unghiilor să se păstreze mai bine.
  • Puteți folosi unghii acrilice sau gel. În plus, puteți alege între lac normal sau permanent.
Nu este recomandat să încercați acest stil acasă. Cel mai bine este să mergeți la un salon cu personal calificat.

Diferențele dintre manichiura rusă și cea normală

Manichiura rusă diferă față de cea normală sau tradițională. În primul rând, tehnica este alta. Se folosesc freze pentru îndepărtarea completă a cuticulei.

În al doilea rând, doar specialiștii pot executa această tehnică. În caz contrar, pot apărea complicații.

Manichiura rusă pune accent pe aspectul impecabil, fără cuticule. Cea tradițională ajută la îmbunătățirea aspectului, dar nu face schimbări radicale.

Unghii cu gel
Unghiile cu gel pot beneficia de manichiura rusă.

Manichiura rusă este o tehnică pentru experți

Sofya explică faptul că anumitor clienți le este frică de îndepărtarea cuticulei din cauza problemelor asociate cu această tehnică (proliferarea bacteriilor, slăbirea unghiilor, etc.). Cu toate acestea, atunci când manichiura rusă este efectuată de un expert, nu există riscul de a deteriora unghia.

Se recomandă prudență atunci când îndepărtați oja permanentă acasă. Multe persoane tind să o facă fără materialele adecvate și acest lucru prezintă pericole.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.