Unghiile baby boomer: ce înseamnă această tendință de manichiură?
 

Unghiile baby boomer: ce înseamnă această tendință de manichiură?

Inovând prin tonuri și degradeuri, manichiura baby boomer este o modalitate de a colora unghiile inspirată din stilul francez.
Unghiile baby boomer: ce înseamnă această tendință de manichiură?

Ultima actualizare: 02 martie, 2023

Modernismul și eleganța unghiilor baby boomer le fac una dintre tendințele preferate de manichiură. Unghiile baby boomer se bazează pe stilul franțuzesc, dar împrospătează aspectul prin folosirea degradeurilor.

Tehnica este discretă datorită utilizării pigmenților subtili, deși puteți opta și pentru tonuri mai puternice, atât timp cât respectați degradeul. Să vedem ce se mai află în spatele acestui tip de manichiură!

Unghiile baby boomer și reapariția manichiurii franțuzești

Economipedia afirmăbaby boomerii sunt oameni născuți între 1946 și 1964; în această perioadă, natalitatea a crescut.

În anii respectivi, cele mai solicitate culori în manichiură erau rozul deschis și albul. În prezent, unghiile baby boomer constituie o versiune reînnoită a manichiurii franțuzești, care folosește o linie albă pe o bază nude.

Tehnica baby boomer presupune amestecarea a două culori. Albul este preferat, iar tranziția se face adesea către roz.

Există și degradeuri care pornesc de la galben, albastru, violet și alte nuanțe pastelate. Esența manichiurii baby boomer este ca vârful unghiilor să fie mai deschis la culoare decât baza.

Unghiile în stil baby boomer colorate roz
Tonurile de roz deschis sunt frecvente în manichiura baby boomer.

Cum putem obține unghiile baby boomer?

Tehnica baby boomer arată grozav pe unghiile lungi sau scurte. Nu există nicio regulă care să limiteze formatul unghiilor, cu atât mai puțin să facă distincția între unghiile naturale sau false.

Potrivit Academiei Spaniole de Dermatologie și Venerologie, fragilitatea unghiilor din manichiurii este foarte frecventă. Din fericire, unghiile baby boomer reprezintă o tehnică sigură pentru sănătate.

Aplicarea manichiurii baby boomer

Unghiile baby boomer nu implică nicio complicație. Cu toate acestea, mersul la salonul de înfrumusețare este o alternativă excelentă, deoarece specialiștii stăpânesc tehnicile și se joacă cu finisajele.

Sfat: Dacă mergeți la salon, cel mai bine este să folosiți propriile instrumente, pentru a minimiza riscul de infecții. În cazul în care utilizați instrumentele salonului, asigurați-vă că acestea sunt sterilizate.

Hemophilia and Bleeding Disorders Magazine relatează într-o investigație faptul că reutilizarea instrumentelor fără a le curăța crește riscul de contaminare din cauza secrețiilor și reziduurilor rămase de la clienții anteriori.

Dacă preferați manichiura baby boomer acasă, executați pașii de mai jos:

1. Pregătire

Curățați unghiile până dispar toate urmele de lac sau gel acrilic. O parte a pregătirii constă în pilirea pentru a obține forma dorită. De asemenea, împingi cuticula și lustruiți suprafața unghiilor.

2. Degresare

Aplicați un produs degresant. Această fază este esențială, deoarece asigură aderența următoarelor straturi. Modul de aplicare a produsului este descris de producător pe etichetă.

3. Bază

Cu o pensulă, aplicați o bază și puneți unghiile în lampa de uscare pentru câteva minute.

4. Pigmentare

Aceasta este etapa vopsirii unghiilor în culoarea aleasă. Folosiți un lac permanent și uscați unghiile în lampă timp de 2 minute. Apoi, aplicați un alt strat de bază.

5. Amestecare

Folosiți o altă pensulă pentru a pune gel alb pe vârful unghiilor. Cu un burete, amestecați până creați o tranziție subtilă între culori.

6. Uscare și luciu

Ultimii pași sunt uscarea în lampa UV și aplicarea de top coat, pentru a prelungi rezistența lacului.

Manichiură roz deschis
Manichiura baby boomer folosește adesea degradeuri.

Compatibilitatea unghiilor baby boomer cu alte tendințe de nail art

Un beneficiu al manichiurii baby boomer este compatibilitatea acesteia cu alte tipuri de nail art. Puteți adăuga elemente precum sclipiciul, pietrele sau stickerele. Dacă aveți talent, puteți realiza chiar și desene. Unghiile baby boomer sunt versatile și, prin urmare, permit mici variații atât timp cât respectați stilul franțuzesc.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.