Poligelul pentru unghii: beneficii și mod de aplicare
 

Poligelul pentru unghii: beneficii și mod de aplicare

Polygelul sau poligelul pentru unghii este un produs de construcție ideal pentru manichiura rezistentă în timp. Această tehnică înseamnă un timp de execuție redus, ușurință în aplicare și un risc scăzut de deteriorare.
Poligelul pentru unghii: beneficii și mod de aplicare

Ultima actualizare: 07 februarie, 2023

Dacă preferați manichiura acasă, poligelul pentru unghii vi se potrivește ca o mănușă. Este ușor de aplicat și promite rezultate perfecte, atât timp cât folosiți instrumentele și produsele potrivite.

Ce este poligelul pentru unghii?

Polygelul combină oligomeri de gel UV și polimeri acrilici. Consistența sa este similară cu plastilina, dar această flexibilitate nu îi scade fermitatea. Rezistența și durabilitatea sunt caracteristicile remarcabile ale acestui produs. Formula sa reduce riscul de rupere, iar unghiile nu se simt încărcate.

Unghiile cu polygel rezistă până la 1 lună. În ceea ce privește aplicarea, se lucrează direct pe unghie, modelând și reconstruind patul acesteia atunci când este necesar. Lacul folosit la final trebuie să fie de tip gel.

Polygelul este cunoscut și sub numele de acrigel.
Manichiuristă care folosește poligelul pentru unghii
Durabilitatea și rezistența poligelului sunt remarcabile.

Avantajele poligelului pentru unghii

Poligelul nu emană mirosuri puternice, deoarece îi lipsesc substanțele chimice care sunt prezente în alte produse. Un detaliu în favoarea acestei varietăți de gel este faptul că permite creșterea unghiei naturale, fără a-i afecta structura.

Există tonuri nude sau neutre, care sunt o bază ideală pentru a colora unghiile. Îndepărtarea poligelului este la fel de simplă ca și aplicarea. Nu se folosește acetonă.

Uscare rapidă

Acrigelul se usucă în lampă; daca folosiți o lampă de calitate, unghiile vor fi gata rapid. Folosiți lumină LED, nu lumină ultravioletă, deoarece aceasta din urmă este legată de deteriorarea și îmbătrânirea celulelor, precum și cancerul de piele.

Deși LED-ul poate emite anumite radiații ultraviolete, folosirea sa pentru uscarea poligelului este mai puțin periculoasă.

Aplicare ușoară

Polygelul simplifică procesul de aplicare. În magazine, există truse complete de manichiură cu instrucțiuni. Dacă nu vă descurcați, urmăriți tutorialele de pe internet.

Consistența poligelului îi permite să se miște doar dacă folosiți o perie specială, așadar nu va curge de pe unghie. De fapt, puteți lucra la mai multe unghii simultan.

Nu conține monomeri

Utilizarea produselor cosmetice pentru unghii cu monomeri de stiren poate provoca uscăciune, erupții cutanate, iritații și arsuri de contact. Potrivit Departamentului de Sănătate din New Jersey, efectele expunerii la aceste substanțe includ și dureri de cap, amețeli și leșin.

Poligelul pentru unghii nu conține monomeri, așa că este sigur pentru sănătatea unghiilor.

Corectarea imperfecțiunilor

Dacă în timpul aplicării faci greșeli, le poți corecta imediat. Nu este nevoie ca produsul să se usuce pentru a putea face acest lucru.

Compatibilitate cu alte tendințe

Poligelul are o suprafață fină, așa că puteți desena cu ușurință pe unghii. Polygelul este compatibil cu nail art și diverse accesorii pentru manichiură.

Cum se aplică poligelul pentru unghii?

Pentru început, aveți nevoie de poligel și de un lichid special. Restul materialelor necesare sunt lampa de uscare, pila și peria pentru modelare. Amintiți-vă că puteți lucra direct pe unghia naturală. Procedura are 6 pași:

  1. Pregătiți unghia: puneți puțin gel pe baza unghiei originale.
  2. Modelați: folosiți peria și întindeți poligelul pe unghie.
  3. Finisați: apăsați ușor poligelul pe unghie.
  4. Întăriți poligelul: aceasta este faza de uscare, ce durează 1 sau 2 minute în lampa cu lumină LED.
  5. Scoateți mâinile din lampă: procesul de uscare este finalizat.
  6. Decorați: puteți lăsa poligelul așa cum este sau puteți aplica un lac de unghii sau diverse accesorii.
Unghii vopsite roșu
Polygelul este versatil și se adaptează la orice tendință.

Poligelul și sănătatea unghiilor

Asigurați-vă că instrumentele folosite sunt sterilizate, pentru a evita eventualele infecții ale unghiilor. Deși acest mod de a îngriji unghiile este considerat minim invaziv, este mai bine să lăsați unghiile să se odihnească între aplicări. Este nevoie de câteva săptămâni de pauză. În acest interval de timp, aplicați doar creme hidratante, acoperind bine cuticulele.

Clinica Mayo recomandă hidratarea zilnică pentru a preveni ciobirea sau ruperea unghiilor. După perioada de pauză, puteți aplica din nou poligel pe unghii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.