Tipurile, avantajele și dezavantajele uscătoarelor de unghii
 

Tipurile, avantajele și dezavantajele uscătoarelor de unghii

Uscătoarele sau lămpile de unghii au devenit un instrument esențial pentru manichiură, atât acasă, cât și în saloanele de înfrumusețare. Ce beneficii și riscuri au?
Tipurile, avantajele și dezavantajele uscătoarelor de unghii

Ultima actualizare: 30 octombrie, 2022

De-a lungul timpului, manichiura a devenit o activitate profesională și chiar artistică. În zilele noastre, există tot felul de modele originale și creative. În acest context, uscătoarele sau lămpile de unghii au devenit un instrument esențial pentru a obține un rezultat profesional. Dar care sunt dezavantajele și riscurile uscătoarelor sau lămpilor de unghii?

Dacă vă gândiți să vă faceți unghiile acasă sau dacă mergeți la salon, este important să cunoașteți tipurile de uscătoare existente. Multe femei aleg să își facă manichiura acasă și trebuie să aleagă dispozitivul care le avantajează cel mai mult.

Ce sunt uscătoarele de unghii?

Atunci când vă faceți unghiile acasă, indiferent de lacul ales, aspectul nu este identic cu cel obținut la salon. Asta pentru ca în saloane se folosesc geluri sau vopseluri acrilice, al căror aspect este mult mai strălucitor și mai rezistent.

Lacurile profesionale de unghii nu se usucă la aer, ci necesită uscătoare speciale.

Deși există diferite tipuri de uscătoare de unghii, toate sunt aparate care funcționează cu lumină ultravioletă care reușește să întărească gelul UV. Acest dispozitiv se caracterizează prin uscarea unghiilor cu o viteză surprinzătoare.

Dacă nu ați încercat niciodată aceste uscătoare, vă va surprinde faptul că în câteva secunde unghiile vor fi uscate complet.

Vorbim de maxim 120 de secunde pentru a vă usca unghiile și a vă continua activitățile zilnice. Deși este adevărat că există modele cu putere mai mică, nu durează niciodată mai mult de 5 minute pentru a usca lacul de unghii sau gelul.

Femeie la manichiură într-un salon
Manichiura profesională folosește câteva instrumente ce oferă un aspect îngrijit și atrăgător.

Tipuri de uscătoare sau lămpi de unghii

Există diferite tipuri de uscătoare de unghii. Alegerea variază în funcție de nevoi. Există versiuni pentru acasă și de uz profesional.

1. Uscător de unghii portabil

Dimensiunea lui este mică și poate fi transportat oriunde. În general, funcționează cu baterii și este extrem de ușor de utilizat.

2. Uscător cu LED

Acest model poate fi folosit acasă sau în saloanele profesionale. Este oarecum scump, dar merită prețul grație eficienței sale. Folosiți becuri care nu poluează mediul.

3. Uscător cu lampă cu ultraviolete (UV)

Este folosit în saloanele de înfrumusețare datorită costului și vitezei de uscare. Are mai multe niveluri de putere, pentru fiecare tip de lac sau gel.

Ce uscător de unghii este mai bun?

Lăsând deoparte costul, deoarece în acest caz lumina ultravioletă este întotdeauna preferată, trebuie să luăm în considerare și alte variabile.

Uscare

În ceea ce privește timpul de uscare, oricare dintre aceste modele va usca unghiile mult mai repede decât dacă le-am lăsa să se usuce la aer. Uscătorul cu LED este cel care ne va face să așteptăm cel mai puțin. Uscătorul UV este cu doar câteva secunde mai lent.

Becuri

Becurile LED sunt pe primul loc. Acesta rezistă aproximativ 50.000 de ore (5 ani fără a le opri).

Becurile UV pot rezista 5000 de ore. Cu toate acestea, becurile UV pot fi înlocuite, iar LED-urile nu.

Analizați cum veți folosi uscătorul de unghii pentru a decide care vi se potrivește cel mai bine.

Dimensiuni

Și aici există diverse păreri. Unii oameni preferă uscătoarele de dimensiuni mari pentru a usca ambele mâini în același timp. Profesioniștii usucă o mână în timp ce continuă să lucreze la cealaltă. Timpul de uscare este oricum foarte scurt, așa că uscarea pe rând nu este o problemă.

Alte aspecte

Există și alte detalii care pot influența alegerea:

  • Modele care au un cronometru încorporat pentru a se opri singure
  • Uscătoare de unghii cu senzor de mișcare ce pornesc atunci când introducem mâinile în aparat
  • Dispozitive care conțin acceleratori de uscare, cum ar fi ventilatoarele suplimentare

Avantajele uscătoarelor de unghii

Să trecem în revistă care sunt principalele beneficii pe care le vom obține atunci când folosim un uscător de unghii:

  • Uscarea se face în doar câteva minute și nu trebuie să așteptăm până când oja se usucă natural.
  • Aspectul pe care îl obținem este mai strălucitor și mult mai durabil. Cu alte cuvinte, este exact ca la salonul de înfrumusețare.
  • În cazul în care lucrăm în domeniu, vom câștiga timp și, prin urmare, vom putea primi mai mulți clienți. În plus, rezultatul va fi mereu perfect.
Dezavantajele uscătoarelor de unghii pentru sănătate
În saloanele de înfrumusețare, se folosesc modele cu acțiune rapidă ce permit deservirea mai multor persoane într-o perioadă scurtă de timp.

Dezavantajele uscătoarelor de unghii

Acestea sunt câteva considerații importante înainte de a alege o lampă pentru unghii:

  • Tipul de lac de unghii folosit: există lacuri pe bază de gel care se usucă doar sub becurile UV, nu și sub becurile LED.
  • Uscătoarele UV și LED emit radiații UVA: radiațiile sunt legate de probleme ale pielii, cum ar fi îmbătrânirea prematură și cancerul. Prin urmare, recomandarea noastră este să consultați un dermatolog dacă aveți întrebări despre dezavantajele uscătoarelor de unghii.

Uscătoarele de unghii sunt o investiție care merită

Dacă vă place să aveți mereu unghiile impecabile, atunci este o idee buna sa achiziționați un uscător pentru a economisi timp la manichiură și a obține un aspect mai plăcut.

Se recomandă aplicarea de 3 sau 4 straturi subțiri de lac de unghii pentru o uscare mai eficientă. Nu uitați să folosiți mai întâi uscarea lentă, deoarece viteza ridicată nu este mereu recomandată. Ați ales deja modelul lămpii de unghii?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
  • Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?
  • Wilson, J., & Maraka, J. (2016). Need for sun cream with your manicure? Dangers of UV nail dryers. Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery69(6), 871.
  • Parker-Pope, T. (2014). Study sees skin cancer risk in nail salon lamps. Telegram & Gazette (Worcester, MA).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.